dużelitrypomagająpodzielićtekstnazdaniatakjakod stępynasłowanibydasięprzeczytaćaletrudno
Szukaj
dużelitrypomagająpodzielićtekstnazdaniatakjakod stępynasłowanibydasięprzeczytaćaletrudno
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Panowie, czy moze ktos z Was posiada futeral Lowepro Dashpoint 30? Czy zmiesci sie tam a6000+18-55?
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
To jak to w końcu jest bo się strasznie miotasz w zeznaniach... To marny aparat czy marne szkła które nie wyrabiają na za dobrym aparacie?
I będę drążyć - co w tej ostrości przeszkadza? Może pokaż jakieś przykłady gdzie jest źle. Jakie wielkie plansze drukujesz że to jest problem? Albo na jak ogromnym telewizorze to pokazujesz/oglądasz? PZ i e20 to nie demony ale po przymknięciu do większości zastosowań powinny i tak być aż nadto. A jak potrzebujesz ostry w pełni otwarty obiektyw to polecam zeissa 24/1.8, pod 2200-2500zł bywają używki, wyrabia te 24MP na apsc, jak ktoś potrzebuje to można sobie dzięki niemu czerpać radość z hobby oglądając narożniki w 100% powiększeniu![]()
Ja tylko zacytowałem te litry.
neck,
trochę za silna kompresja jpg, są widoczne obwódki wokół krzyża.
Troszkę też denerwują słabo widoczne szczegóły obrazu - człowiek ma coś takiego, że podświadomie chce je rozróżnić.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Szczegóły "obrazu" widać dopiero przy ekspozycji +1,5, jest to mniejszy krzyż w ramce. Nie chciałem aż tak rozjaśniać bo wyglądało by to nienaturalnie, było już dość ciemno, po zachodzie słońca. Chciałem się skoncentrować bardziej na niebie i pokazać je, jakby się otwierało.
Obwódek wokół krzyża nie mogę dostrzec ale możliwe, że sąA nawet jak są to przejmowanie się takimi rzeczami odbierało by mi radość z fotografii.
Ostatnio edytowane przez neck ; 28-06-2015 o 12:33
Miałem dzisiaj w ręku A6000 i jest to piękny sprzęt, solidny, mały zgrabny i powabny. Stworzony, jak dla mnieNapaliłem się. Muszę zarządzić wyprzedaż zbędnych dóbr fotograficznych
![]()
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Nawet jako czynny obrońca A6000 o jego 'pięknie' bym dyskutował
Ikit, jak to mowią "nie to piękne, co piękne, tylko to piękne, co się komu podoba"
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Skontaktuj się z nami