Ja bociana nie zauważyłem dopóki nie powiedzieliście, że jest. Bardziej skupiłem się na tym, że jest ostry pierwszy i trzeci plan, a nieostry środek - normalne obiektywy tak nie umieją![]()
Szukaj
Ja bociana nie zauważyłem dopóki nie powiedzieliście, że jest. Bardziej skupiłem się na tym, że jest ostry pierwszy i trzeci plan, a nieostry środek - normalne obiektywy tak nie umieją![]()
Widzialem ze ktos mial tu Fujiana ale nie moge za bardzo na telefonie sprawdzic kto to.... Fujiany widze ze dostepne sa tylko na ebay, a to pewnie i z miesiac czekania, nie wiem czy nie za pozno dla mnie, czy ktos slyszal moze o kims kto chce sie pozbyc fujiana 35mm 1.7?
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Można kupić na Amazonie angielskim za niecałe 18 funtów + 2 za przesyłke i na allegro za 379 pln.
Za 379pln??!! Ja swojego w stanie sklepowym lacznie z adapteram do nex sprzedalem za 200pln. I wcale nie bylo chetnych.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Dlaczego nie chcecie kupować na jebaju za 80zł? Boicie się trafić sztukę z frontfokusem?
Ja kupiłem na jebaju za ok 30$, ale całościowo pobrano mi prawie 170 pln.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
A powiedzcie mi, jak wygląda mocowanie tego Fujiana, i czy dałoby się ten obiektyw jakoś skrócić od tyłu? C-mount ma odległość roboczą 17,52 mm, NEX - 18 mm, więc pewnie dlatego ten "numer" przechodzi. Może chciałbym spróbować zamontować go w NX-ie, ale NX, niestety, jest grubszy - ma 25,5 mm, więc obiektyw trzeba by było jakoś skrócić, albo zagłębić w komorze aparatu, jeśli by się dało. Wszystko zależy od tego, jak ten obiektyw wygląda od d... strony.
Ta dość duża odległość robocza NX-a powoduje, że adapter do M39 (28,80) jest "na styk", a np. do Leiki M (27,80 i większa średnica) w ogóle nie można go zbudować.
Ciekaw jestem, jak te Fujiany montuje się na Micro 4/3, które ma odległość roboczą większą niż NEX i C-mount - 19,25 mm.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami