No to możesz robić furorę zdjęciem!
Tylko pisz zawsze, że to z Samsunga. Może dostaniesz coś od firmy za reklamę?![]()
Szukaj
No to możesz robić furorę zdjęciem!
Tylko pisz zawsze, że to z Samsunga. Może dostaniesz coś od firmy za reklamę?![]()
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Witam
Właśnie zakupiłem NX 300, póki co z tylko z kitem 18-55 OIS
jak robię nim zdjęcia na trybach P,A,S,M to na brzegach jest mega mydło, jak go ustawiam na AUTO (czyli tryb dla ....) to zdjęcia są juz ok
jakaś rada?
troche głupie
gdzieś wyczytałe, że upgrade softu pomoże.
akurat padła bateria więc sprawdzę później.
BTW jakie polecacie baterie do NX300 na zapas?
Adax,
trzeba by było zobaczyć zdjęcia i ich exify, żeby coś powiedzieć. Sam obiektyw nie pracuje inaczej, ale mogą być inne wartości przysłony, inne ustawianie ostrości, inne wyostrzanie zdjęcia czy kontrast, i stąd różnica. W trybie Auto aparat sam tym rządzi i nie wiemy nawet, co i jak robi.
Akumulatory niefirmowe, z mojego doświadczenia, mają przeciętnie 60-70% pojemności oryginałów, niezależnie od tego, co na nich napisano.
Nie kupuję takich z niewiarygodnie wielkimi pojemnościami, bo nie lubię, jak mi ktoś na dzień dobry kit wciska.
po upgradzie firmwaru , o ile nie pomoże, wstawię fotki.
Ma toś do sprzedania 30mm f2?
Mam baterie zastepczaka i dziala normalnie jak oryginał.
a jakiej marki?
oryginalna na ile fotek Wam wystarcza?
po upgradzie softu wszystko gra i buczy![]()
Ja mam jakąś Fomax czy jakoś tak. Nie ma pojemności takiej, jak oryginał.
Trudno powiedzieć, na ile zdjęć starcza oryginał - nie liczę zdjęć, tylko ładuję, gdy wskaźnik spada. Starcza na jakieś 150-200, ale to bardzo zależy od tego, jak długo przegląda się zdjęcia, jak długo celuje się i kadruje przed zrobieniem zdjęcia, jak długo aparat jest włączony w gotowości do zdjęcia, ile razy ustawia się ostrość, a nie robi potem zdjęcia, jak często używa się flesza, itp.
Skontaktuj się z nami