Szukaj
Aeon88: zmien system z Winzgrozy na cos innego, serio albo ujednolic monitory. Szlag mnie trafia w robocie, gdzie mam 2 ekrany (14" ekran laptopa o Della i monitor Della 24"). Co prawda, nie obrabiam zdjec, ale cholery mozna dostac ogladajac cos na jednym ekranie, a po przesunieciu na drugi kolory ida w diably.
Jak pisze Tom01. Windows robi po swojemu i nie mozna nad tym zapanowac, dlatego w biurze szczesliwcy co maja stajce robocze maja po dwa indentyczne monitory.
Tom01, pisząc "wyświetlanie na applu" miałem na myśli wyświetlanie na monitorze appla podpiętym do PC (apple cinema display 23" IPS podpięty przez DVI), bo mam monitor appla i monitor eizo.
gALL mam też imaka z yosemite, ale jest nieporównywalnie wolniejszy więc się nie przeniosę, po drugie jednak winda jest dla mnie dużo wygodniejsza (poza profilami) niż mac, mac ładnie wygląda i działa, ale jednak zdecydowanie wygodniej mi się pracuje na windzie i nie chciałbym tego zmieniać. Może z czasem się przestawię jak posiedzę trochę na macu żony, sobie do prywatnych celów też chcę sprawić maca, tyle że "booka", ale jednak do pracy narazie winda zostanie.
;]
Przecież, nie wiesz co wyświetlają Twoje monitory. Zacznij od kalibracji a dopiero potem oceniaj jakość obrazu. Na razie sam nie wiesz, który obraz jest prawidłowy. Do tego Windows w tym nie pomaga a profile ogólne zeszyte w systemie czy pobrane z netu, możesz używać najwyżej do oglądania babek w sieci.
Masz rację, tak zrobię. Jednak jest inny problem - jak na złość ani Corel ani PS nie chcą się otwierać na drugim monitorze, czyli na Eizo. Przeciągam otwarty program na eizo, zamykam, otwieram ponownie a program znowu otwiera się na pierwszym monitorze (ACD). Co z tego że skalibruję eizo jak po otwarciu ps i przeciągnięciu go na 2 monitor będzie kaszana... Jest jakieś ustawienie w PS żeby uruchamiać go na 2 monitorze? Szukałem ale nie znalazłem. Mógłbym ustawić eizo jako główny monitor a acd jako pomocniczy, ale wtedy eizo by musiał chodzić non stop czy pracuję czy się bawię (bo tam będzie główny pulpit) a chciałbym tego uniknąć, korzystać na co dzień z acd a eizo włączać tylko jak rawy obrabiam.
;]
ja bym pobrał i zaistalował ale jakos sie boje bo jak mi pousuwa pliki narobie sobie tylko bałaganu i problemu![]()
Hej dzis pokazalo mi sie takie cos
Wiem, ze nie tak dawno wyszla aktualizacja ktora miala informowac o nowej windzie, dzis pozwolilo mi to cos zamowic nowego windowsa i mam sie spodziewac go na dniach za free, wiec to juz pewne, ze przez rok upgrade jest darmowy.
Nikon http://greg77.com/
Dokładnie to 29 lipca... (czy to plotka czy nie - tego nie wiem):
http://nokiawindowsphone.pl/windows-...tepny-29-lipca
Skontaktuj się z nami