Nie ma co marudzić, 28/2 cenowo wypadnie nie najgorzej.
Szukaj
Nie ma co marudzić, 28/2 cenowo wypadnie nie najgorzej.
Mam do Was pytanie, jak działa sterowanie ze smartfona, czy mogę na statywie ustawić długi czas naświetlania i zamiast korzystać z wezyka spustowego użyć telefonu?
W przypadku smarfona (na przykładzie współpracy z a6000) możesz ustawić czas naświetlania na max 30 s. nie ma opcji użycia bulb (to już tylko pilot albo wężyk)
A tak przy okazji premiery dla fanów czarnego koloru są dostępne też nowe wersje konwerterów pod APS-Ctylko czy oprócz koloru i ceny czymś się różnią? Może oficjalnym podpisem, że współpracują również z 20mm? (choć te stare też dawały radę)
Ostatnio edytowane przez Justys861 ; 05-03-2015 o 00:44
Teraz będę myślał, czy zamienić Sigma 30/2.8 EX na ten nowy Sony 28/2![]()
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Żeby posiadaczom formatu APS-C nie było zbyt smutno to poza obiektywami pod FF Sony zaprezentowało również VCL-ECU2 i VCL-ECF2: konwerter ultraszerokokątny i konwerter „rybie oko” . Ciekawe tylko w czym mają być lepsze od poprzednich wersji.
A5000, 16-50 PZ, SEL 20 2.8
Te konwertery to zdaje sie tez do 28/2 raczej - nie sa tak kompaktowe jak pierwsze wersje, pokazuja je wylacznie z tym obiektywem...
Smutne, ze sprawdza sie co czarnowidzilem - Sony chyba juz porzucilo rozwoj systemu E na rzecz FE.
Wydali teraz w sumie 4 konwertery i też mnie zastanawia po co znowu pod e16 i e20 jak poprzednie były naprawdę niezłe... No chyba żeby właśnie podtrzymywać że coś robią na nexy a jednocześnie podnieść ceny:P
Chyba sporym plusem w stosunku do starszych by była możliwość zakładania filtrów ale nie zwróciłem uwagi czy mają teraz taką możliwość.
edit. No i mnie ubiegli;p
Bo wiesz, w tym wątku trzeba być czujnym. Przynajmniej tak:
https://www.youtube.com/watch?v=_6Ng2_eqes4
Tomek
| tohu wawohu |
Wiadomo, że jak konwertery czarne to lepszeZdziwiło mnie na dpreview, jak napisali, że nowością w tych konwerterach jest to, że mogą działać z 20/2.8. Czy to znaczy, że srebrne nie działały?
Jak już zrobili te konwertery to mogli też 16/2.8 nową wypuścić. Szkoda.
Skontaktuj się z nami