Close

Strona 1472 z 2397 PierwszyPierwszy ... 472972137214221462147014711472147314741482152215721972 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14 711 do 14 720 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    no to powodzenia z drabiną w wąwozie lub nad rzeką/jeziorem
    Wszystko jest tylko kwestią długości drabiny!

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Nie jest tak źle jakby się wydawało. Mieszkam w mieście gdzie Polskość demonstruje się na każdym kroku i ludzie mają nawet zainstalowane maszty na których codziennie powiewa nasza flaga (przy okazji budują sobie kapliczki i inne cuda, ale to już temat na inną dyskusję). Poza tym w Polsce winę trzeba udowodnić a nie udowadniać, że jesteśmy niewinni. Firmowy prawnik z którym kiedyś o tym rozmawiałem uważa, że w praktyce naszą flagę możemy sobie wywiesić kiedy nam się podoba byle nie wyglądała jak ściera do podłogi.
    Dlatego napisałem, że jakby ktoś chciał się czepiać. Musiałby udowodnić, że nie człowiek nie ma codziennie czegoś do świętowania.

Coś wiadomo o dacie premiery i cenie A6xxx, bo ostatecznie postanowiłem opuścić żółty system i wychodzi mi, że tutaj będzie mi najlepiej (kusi jeszcze X-T10, tylko ceny fujinonów zniechęcają)?
    Zobacz tu: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....10&postcount=6
    Cena Fujononów uzasadniona jest ich jakością - co jak co, ale na to ludzie raczej nie narzekają. Z kolei w systemie Sony zrobiło się jakoś nudno z obiektywami.
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 20-05-2015 o 22:36
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Z tym a6XXX to jaja jakieś, czekam też na niego i śledzę SAR, gdzie admina już mało nie zlinczują, bo miało być na 100% ogłoszenie 20-22 maja, choć tak po prawdzie to od stycznia jest pisane, że już za tydzień, już za miesiąc... i dupa. Chyba sony ma jakiś problem nie tylko z grzaniem się 4K ale i z jakimiś przeciekami, wyciekami, tajnościami i własną tożsamością małketingową.

A propos flagi to winę udowadnia się w prawie karnym a kwestia flagi to prawo administracyjne, no chyba że faktycznie wchodzi wykroczenie lub przestępstwo... aż mnie korci aby się wypowiedzieć ale po pierwsze primo, choć lubię offtopy, nie chcę przesadzać, a po drugie primo moje poglądy są w tej materii takie, że zostałbym z miejsca zlinczowany. I tak już napisałem dupa. Dwa razy. Napiszę tylko, że patriotyzm dla mnie to segregowanie śmieci i włączanie kierunkowskazu przed skrętem a nie w trakcie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    patriotyzm dla mnie to segregowanie śmieci i włączanie kierunkowskazu przed skrętem a nie w trakcie.
    O, to, to!
    +1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    ...Cena Fujononów uzasadniona jest ich jakością - co jak co, ale na to ludzie raczej nie narzekają...
    Nie twierdzę, że nie ale lubię mieć też coś dłuższego i w miarę jasnego a ceny fujików (choćby 56 lub spekulacje o cenach 90tki i obiektywu makro) trochę mrożą mój zapał. Jeszcze bardziej mrozi go "kupowate" video, które jest dla mnie ważne. Sony jest bardziej dla plebsu, a ja jestem 100%owym plebejuszem.

Domyślnie

Z tym a6XXX to jaja jakieś, czekam też na niego i śledzę SAR, gdzie admina już mało nie zlinczują, bo miało być na 100% ogłoszenie 20-22 maja, choć tak po prawdzie to od stycznia jest pisane, że już za tydzień, już za miesiąc... i dupa. Chyba sony ma jakiś problem nie tylko z grzaniem się 4K ale i z jakimiś przeciekami, wyciekami, tajnościami i własną tożsamością małketingową.
    No mówimy od pół roku żeby kupić a6000 i fotografować. Plotki mają to do siebie że są plotkami

Cena Fujononów uzasadniona jest ich jakością
    ...które są często w cenach odpowiedników drogich pełnoklatkowych szkieł FE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    No mówimy od pół roku żeby kupić a6000 i fotografować. Plotki mają to do siebie że są plotkami
    Spoko Sprzedałem Nikona AW120, sprzedałem w niedzielę Tamrona 17-50/2.8, w niedzielę kończą się jeszcze dwie aukcje lustra i szkiełka i w przyszłym tygodniu, jak nie ogłoszą a6xxx i to istotnie lepszego od a6000 - idę do sklepu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    ...które są często w cenach odpowiedników drogich pełnoklatkowych szkieł FE
    A to już jest inna para kaloszy. Mówiłem o jakości, a nie o stosunku jakości do ceny. Kwestię opłacalności już każdy musi sobie rozwiązać we własnym zakresie. Fuji jest ilościowo najmniejszym z japońskich sprzedawców bezlusterkowców, a mała produkcja + dobra jakość = cena nie na każdą kieszeń.

A co do a6000/6100, to teraz jest chyba najgorszy moment na zakup. Nie mogąc doczekać się nowego kupisz stary, a zaraz potem pojawi się nowy i będziesz żałował, a wartość starego spadnie na łeb, na szyję.
    Będziesz czekał na nowy, a on będzie się opóźniał, to nie zrobisz zdjęć, które mógłbyś zrobić.
    Poczekasz jeszcze trochę i kupisz nowy, to zapłacisz haracz za nowość, bo za parę miesięcy cena spadnie.
    No i kupując zupełnie nowy aparat ryzykujesz, że będzie miał jakieś felery, wynikające z niedopracowania, pośpiechu, itp.
    Ostatnio edytowane przez puch24 ; 21-05-2015 o 13:30

Domyślnie

A co do a6000/6100, to teraz jest chyba najgorszy moment na zakup. Nie mogąc doczekać się nowego kupisz stary, a zaraz potem pojawi się nowy i będziesz żałował, a wartość starego spadnie na łeb, na szyję. Będziesz czekał na nowy, a on będzie się opóźniał, to nie zrobisz zdjęć, które mógłbyś zrobić.
    Poczekasz jeszcze trochę i kupisz nowy, to zapłacisz haracz za nowość, bo za parę miesięcy cena spadnie.
    No i kupując zupełnie nowy aparat ryzykujesz, że będzie miał jakieś felery, wynikające z niedopracowania, pośpiechu, itp.
    Mnie to juz zaczyna wszystko bawić, nie wiem czy Sony jest takie dziwne czy ten cały SAR prowadzi ktoś o pokroju dziennikarzy faktu i super ekspresu. Przed chwilą napisali, że a6xxx znów się opóźni i jego ogłoszenie nastąpi w połowie czerwca. Za to ma być "ponad" a6000 i ma być APS-C PRO hiper super fantastiś. Fakt, tyłek będzie ściskać jak ten obiecany a6XXX będzie taki super a ja miesiąc wcześniej kupię a6000. Z drugiej strony haracz za nowość nie jest tak istotny bo to może być ok. 500 zł. Per saldo warto dać tyle i mieć np. uszczelnienia czy stabilizację matrycy i poprawionego kita, niż nie mieć Co do felerów, to myślę, że zanim trafi do sprzedaży do Polski już go wytestują w każdą stronę, dwa, trzy tygodnie uzytkowania w Nipponii i opiszą go dokładnie. Póki co resztki poprzedniego systemu się sprzedają a ja i tak walczę z tarasem więc zdjęć chwilowo nie robię;P Ale szanse, że ten nowy A6XXX będzie taki super, oceniam na nikłe. Albo będzie kosztować tyle co FF albo będzie sporo większy niż a6000, albo i to i to. Cudów nie ma, fizyki pan nie oszukasz

Domyślnie

Mnie to juz zaczyna wszystko bawić, nie wiem czy Sony jest takie dziwne czy ten cały SAR prowadzi ktoś o pokroju dziennikarzy faktu i super ekspresu. Przed chwilą napisali, że a6xxx znów się opóźni i jego ogłoszenie nastąpi w połowie czerwca. Za to ma być "ponad" a6000 i ma być APS-C PRO hiper super fantastiś. Fakt, tyłek będzie ściskać jak ten obiecany a6XXX będzie taki super a ja miesiąc wcześniej kupię a6000. Z drugiej strony haracz za nowość nie jest tak istotny bo to może być ok. 500 zł. Per saldo warto dać tyle i mieć np. uszczelnienia czy stabilizację matrycy i poprawionego kita, niż nie mieć Co do felerów, to myślę, że zanim trafi do sprzedaży do Polski już go wytestują w każdą stronę, dwa, trzy tygodnie uzytkowania w Nipponii i opiszą go dokładnie. Póki co resztki poprzedniego systemu się sprzedają a ja i tak walczę z tarasem więc zdjęć chwilowo nie robię;P Ale szanse, że ten nowy A6XXX będzie taki super, oceniam na nikłe. Albo będzie kosztować tyle co FF albo będzie sporo większy niż a6000, albo i to i to. Cudów nie ma, fizyki pan nie oszukasz
    Coraz częściej widać, że SAR nie jest wyrocznią. Nie wiem czy widzieliście, ale z ostatniego eventu Sony w Londynie SAR podkradał zdjęcia z Optycznych. Polskie portale zrobiły już hands-on z nowych obiektywów i jakichś kompaktów, a SAR wrzucał suche informacje o nowościach. Taka sytuacja miała miejsce m.in tutaj: http://www.sonyalpharumors.com/sony-...not-forgotten/ Poza tym z tego co wiem, polski oddział Sony (oraz prawdopodobnie wszystkie europejskie) nie mają od jakiegoś czasu żadnych przecieków na temat najważniejszych aparatów. Tak było w przypadku A7II, gdzie aparat pojawił się zupełnie nagle, bez żadnych konkretnych zapowiedzi. Podejrzewam, że teraz taka sama sytuacja ma miejsce z A6100.
    to be a rock and not to roll

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 1472 z 2397 PierwszyPierwszy ... 472972137214221462147014711472147314741482152215721972 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów