Szukaj
Neostrady? W życiu nie miałem Neostrady.
Zapis 6k to normalny zapis elektrotechniczny, gdzie nikt nie będzie się bawił w liczenie zer, bo kilo to jedna z najmniejszych wielokrotności. Z całym szacunkiem, ale jakbyśmy sie poruszali w systemie szkieł Nikona lub Canona, to sam bym się przychylił, żeby skróty były jednoznaczne, ale poruszamy się w systemie, gdzie jest pięć szkieł na krzyż i raptem chyba jedno z powtarzającą się ogniskową i to włączając w to producentów niezależnych.
Uwzględniając powyższe NEX-6 + E20
No, może A5k1 to już przesada i wątpliwa oszczędność, ale A5k czy A6k są jeszcze dość czytelne. A SEL16 czy SEL20, to chyba oficjalne oznaczenia?
Poza tym, są, zdaje się, dwa czy trzy obiektywy 18-200, i tu oznaczenie jest ważne.
Sony jest głupie w nazewnictwie. Gdyby zamiast A 6000, stosowało A6k, sprzedaż wzrosłaby o 0,05k.
Wtedy dzieci Neostrady pisały by na odwrót tj. A 6000.
Nikon też jest tak głupi, Canon zaczyna być, Pentax jeszcze nie jest. Może piszmy o Pentaxie?
Ja znam trzy osoby co mają Pentaxy.
Mam 2 Takumary.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
A6*10^3!
A5,1*10^3!
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
Skontaktuj się z nami