Close

Strona 1194 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1946941094114411841192119311941195119612041244129416942194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 931 do 11 940 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Fama głosi, że Hasselblad ma zamknąć biuro projektowe we Włoszech, którego dziełami są Lunar, Stellar i HV. ("Niech no tylko ten Fama do mnie przyjdzie...!" ). Czyżby było to w ścisłym związku z sukcesem rynkowym, odniesionym przez te aparaty?

Domyślnie

mam w głowie szatański plan i natknąłem się na jeden problem

fotografuję dużo sportu, szkoda mi kasy żeby kupić 3 body i ustawić je np. za bramką na meczu piłkarskim, nie wiem też czy bym chciał podjąć ryzyko z tym związane
    wpadłem na pomysł, żeby posadzić tam nexa, nex-3 na alllegro wiszą w śmiesznych cenach 3-4 stówki, w szybkim trybie bez AF robi 7kl/s, mówię sobie ideał

czym jednak będę mógł to mody wyzwolić zdalnie? nie widzę gorącej stopki ani specjalnego portu zeby podpiąć radiowe wyzwalacze, da się jakoś rozwiązać ten problem?

Domyślnie

I na mnie przyszedł czas i oddałem NEX-5R na gwarancji w związku ze złuszczoną powłoką na LCD. CSI się szybko z tym uwinęło, więc w tym miejscu brawa dla nich.

Aby znów się coś z wyświetlaczem nie stało to zakupiłem chwalone tu i ówdzie osłony GGS Larmor. Sama osłona porządnie zapakowana w plastikowe pudełko - widać, że produkt klasy premium. Ogólnie całkiem fajna ale mam dwa ale:
    1. Po przyklejeniu zostały mi dwie duże plamy tego silikonowego kleju pod spodem i ni cholery się tego nie da usunąć. Może się samo wsiąknie ale na razie nie wygląda za ładnie. Nie jest to byle jaka ochrona jak z alledrogo, więc nie można jej przyczepiać i odczepiać aż do skutku. Po przyklejeniu raczej ciężko ją odczepić.
    2. Obsługa dotykiem nie działa. Nie sprawdziłem czy działa po powrocie z serwisu tylko od razu przykleiłem.

Domyślnie

o proszę, a mnie w zeszłym miesiącu ekranika ze startą powłoką antyodblaskową, wymienić nie chcieli. Przeklejone z ekspertyzy (z kapslokiem tam piszą):
    "USTERKA WYŚWIETLACZA LCD JEST USTERKĄ KOSMETYCZNĄ I NIE PODLEGA NAPRAWIE GWARANCYJNEJ. ODMOWA NAPRAWY GWARANCYJNEJ. "
    :: Flikr :: Panoramio ::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    I na mnie przyszedł czas i oddałem NEX-5R na gwarancji w związku ze złuszczoną powłoką na LCD. CSI się szybko z tym uwinęło, więc w tym miejscu brawa dla nich.

Aby znów się coś z wyświetlaczem nie stało to zakupiłem chwalone tu i ówdzie osłony GGS Larmor. Sama osłona porządnie zapakowana w plastikowe pudełko - widać, że produkt klasy premium. Ogólnie całkiem fajna ale mam dwa ale:
    1. Po przyklejeniu zostały mi dwie duże plamy tego silikonowego kleju pod spodem i ni cholery się tego nie da usunąć. Może się samo wsiąknie ale na razie nie wygląda za ładnie. Nie jest to byle jaka ochrona jak z alledrogo, więc nie można jej przyczepiać i odczepiać aż do skutku. Po przyklejeniu raczej ciężko ją odczepić.
    2. Obsługa dotykiem nie działa. Nie sprawdziłem czy działa po powrocie z serwisu tylko od razu przykleiłem.

5R z Larmorem nie działa. Wiem bo sam miałem.
    Odnośnie "plam" bądź pęcherzy to sugeruję delikatnie podważyć (np. twardym papierem), odkleić i nakleić ponownie.
    Kilka razy tak robiłem w różnych aparatach i zawsze pomagało.

Michal

Domyślnie

W opakowaniu tego Larmora jest coś jak uchwyt do powieszenia w sklepie ale jego zadaniem jest właśnie podważanie szybki. Myślę, że większość to wywala do kosza. Udało mi się to odkleić i przykleić ponownie i tak parę razy ale ciągle w jednym rogu coś zostaje.

Patrzyłem na YT i jest tam filmik jak koleś usuwa całą szybkę w 5N - tą, która się złuszcza i w jej miejsce przykleja tą plastikową szybkę. Po operacji dotyk działa. Myślę, że jak w swoim 5R nakleiłem tą szybkę na folię Sony to może być za grubo do działania dotyku.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Ja mam na 5n larmor'a i faktycznie dotyk jest gorszy jak że zwykłym chinczykiem, ale działa. Przyklejałem zaraz po powrocie aparatu z serwisu na ekran z fabryczną folią

Aż się boje to pisać, bo Wojtek czyta, ale trudno.

Czasem nie chce działać dotyk, pomaga zwilżenie palca
    Ostatnio edytowane przez matys ; 07-11-2014 o 23:17
    .

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Jak juz żeś się za niego pochwalił, to ja też gratuluję!

Ale czy to był ino biotar z nex'em?
    .

Strona 1194 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1946941094114411841192119311941195119612041244129416942194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów