Close

Strona 130 z 1914 PierwszyPierwszy ... 30801201281291301311321401802306301130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 19131

Domyślnie

Jest OK, thx.

Byłem ciekaw jak to wypada w porównaniu z L-ką.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Dziękuję, tak już chyba miałem ustawione po pierwszych 5 minutach - poza testowym włączeniem RAW+JPG bo ciekaw jestem tych JPGów.
    Mi w A7ce zostały dwa nieprzypisane guziki, nie wiem co tam wcisnąć bo mam już wszystko potrzebne wyciągnięte, a rzadziej używane są często w menu Fn do którego się już przyzwyczaiłem z nexów.
    Ze szkłami z AFem pewnie się coś więcej przyda

Sprawdziłem tego voitka 35/1.7 ale z opinii w sieci wygląda to średnio. Jak z nexowymi kitami - połowa je kocha a połowa nienawidzi;p Może cenowo do leiki to fajna opcja ale ma tendencję do rozlatywania się i ma aż 0.9m MFD. Nie wiem do ilu można zejść z tym specjalnym adapterem... No i przy V35/1.4 jest jednak 'spory';p Zdjęcia nie zrobiły na mnie wrażenia, może i ostre szkiełko ale plastyka mi średnio leży. A i też na mniej można sobie z nim pozwolić przy takiej MFD. Choć teraz ma wyjść nowa wersja pod cyfry, zobaczymy jaka będzie cena.

Swoją drogą chyba trzeba zmienić nazwę wątku na bardziej ogólną. Wpkx ma już inny model, a z nexów się wypisuje więc nie będzie miał gdzie pisać;p

Domyślnie

Właśnie! I zbanują mnie za trolling! I spamming!

Tymczasem jeden dylemat - które A7 kupić - przeszedł w drugi - jakie szkło AF kupić?!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

jakie szkło AF kupić?!
    A to są jakieś do A-siódemek?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

No właśnie nie ma.
    Chodzi mi o szkło jasne, standardowe i z odjechanym bokehem, na miarę niektórych manuali.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

To może jakaś minoltka przez LAEA?;p Bo innych szkieł z szalonym bokehem z AFem na A7ki wśród nowoczesnych konstrukcji możesz nie znaleźć...

Domyślnie

No właśnie nie ma.
    Chodzi mi o szkło jasne, standardowe i z odjechanym bokehem, na miarę niektórych manuali.
    Na Twoim miejscu
    1. żadne (przynajmniej na razie)
    2. 28-70, a niech se będzie
    3. 35/2.8, a niech se będzie again

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Czegoś tu nie rozumiem. Jesteś świadomym fotografem Wojtku, kupiłeś korpus i dopiero teraz myślisz, jakie szkło do niego chcesz?
    Czy nie powinno być przypadkiem odwrotnie?
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    Czegoś tu nie rozumiem. Jesteś świadomym fotografem Wojtku, kupiłeś korpus i dopiero teraz myślisz, jakie szkło do niego chcesz?
    Czy nie powinno być przypadkiem odwrotnie?
    Kluczem jest chyba ten fragment:

jakie szkło AF kupić?!
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Widocznie wpkx dał za mało emotów

Strona 130 z 1914 PierwszyPierwszy ... 30801201281291301311321401802306301130 ... OstatniOstatni