Close

Strona 22 z 140 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Widzisz ja korzystam ze słuchawek z mikrofonem jak rozmawiam, a konferencji praktycznie nigdy nie robię - raz musiałem i wykorzystaliśmy zewnętrzny mikrofon - różnica była gigantyczna. Ja pod tym względem mam dość spore wymagania.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Ja w 'konferencjach' uczestniczę minimum 10 razy w miesiącu w różnych miejscach, czasem podłączenie zewnętrznego mikrofonu jest niemożliwe i muszę korzystać z tego wbudowanego. Sprawdza się.
    A wymagania mam bardzo proste - ma być słychać na tyle dobrze, żeby się dało zrozumieć. I nie potrzebuję ani odrobinę lepiej
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Bzdury piszesz. Po co Twórcy OS rootkity ? Twórca OS może dowolny mechanizm dowolnie zaszyć w systemie, tak, że użytkownik nie będzie miał szans go zauważyć. Przecież lista procesów, lista plików i wszystko co widzi użytkownik to są dane podawane przez system operacyjny. Trzeba być totalnym laikiem, żeby uważać, że twórca OS potrzebuje rootkitów. Rootkity to narzędzia dla włamywaczy...
    ...
    Dlatego pewnie używają ich najlepsi dociekliwcy, zamiast zdawać się na odgórne naciski na producentów OS-ów takich jak okienka, czy OS X-y, by wbudowywali konkretne mechanizmy, które da się wyłuskać analizatorami ruchu sieciowego.

Temat rzeka, wygląda jednak że nie pływasz w niej zbyt dobrze.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Dlatego pewnie używają ich najlepsi dociekliwcy, zamiast zdawać się na odgórne naciski na producentów OS-ów takich jak okienka, czy OS X-y, by wbudowywali konkretne mechanizmy, które da się wyłuskać analizatorami ruchu sieciowego.

Temat rzeka, wygląda jednak że nie pływasz w niej zbyt dobrze.
    Głupoty opowiadasz.
    Jeśli będę chciał, to moja aplikacja zamiast wyświetlać menu start, zbierze dane z klawiatury i przekaże je do aplikacji pobierającej aktualizacje albo choćby zapory i wyśle je gdzie tylko chcę, pod pozorem pobierania aktualizacji, sprawdzania aktualnej wersji, monitorowania ruchu czy czegokolwiek innego.
    Może mając dwa lata na badanie tematu uda Ci się znaleźć jakieś poszlaki na ten temat ale nawet jeśli, to instalując system się na to zgodziłeś, więc możesz mnie cmoknąć w pompkę.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)

Domyślnie

+1 UP.

Dodam tylko, że wcale nie jest tak łatwo wyłuskać podejrzany ruch, a na pewno nie zrobi tego osoba która nie ma pojęcia o steganografii, ogromnej wiedzy o protokołach sieciowych, różnych usługach i masy czasu. Dodaj do tego, jeszcze umiejętność/możliwości złamania silnego szyfrowania.
    Myślę, że to Ty jednak niezbyt radzisz sobie merytorycznie z tematem, dla tego rzucasz takimi ogólnikami, które osobie nie rozumiejącej tematu tylko mieszają w głowie. Przed dobrym rootkitem już zainstalowanym w systemie, nie ma możliwości się obronić, ani nawet zauważyć jego obecności.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    ...
    Przed dobrym rootkitem już zainstalowanym w systemie, nie ma możliwości się obronić, ani nawet zauważyć jego obecności.
    Nie przeczę, reszta jednak ... jest milczeniem.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie przeczę, reszta jednak ... jest milczeniem.
    Hamlet miał argumenty, nie tylko milczenie.

Oczywiście wiem, Ty jesteś gościem siedzącym z dekompilatorem i analizującym wszystkie biblioteki windowsa sztuka po sztuce w nadziei, że odkryjesz diabelski plan małomiękkiego mający na celu zapanowanie nad światem.
    No i super, różnorodność genetyczna to podstawa, natura potrzebuje też takich, tylko nie siej bezsensownego fermentu bo nikomu to nic pozytywnego nie daje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Wystarczy ustawić automatyczne uaktualnianie i nic nie trzeba klikać :mrgreen
    I łykasz w ciemno wszystko, co Ci MS podeśle? Powodzenia. Ja wolę mieć wpływ na to, co chcę zainstalować...
    Poza tym pisałem o szybkim dostępie do danej aplikacji czy funkcji w Windows (przy pomocy skrótów i/lub komend) a nie o przedzieraniu się przez kolejne okna/panele klikając myszką...
    To tak dla przypomnienia, o czym była wcześniej mowa.

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    [...] Ja nie jestem przeciwko nowemu ale po cholerę likwidować coś co funkcjonowało przez lata.
    Nadal nie wiem, co Ci ten MS zlikwidował...
    Nikon

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Hamlet miał argumenty, nie tylko milczenie.

Oczywiście wiem, Ty jesteś gościem siedzącym z dekompilatorem i analizującym wszystkie biblioteki windowsa sztuka po sztuce w nadziei, że odkryjesz diabelski plan małomiękkiego mający na celu zapanowanie nad światem.
    No i super, różnorodność genetyczna to podstawa, natura potrzebuje też takich, tylko nie siej bezsensownego fermentu bo nikomu to nic pozytywnego nie daje.
    A Ciebie nie trapi paranoja, mająca ścisły związek z apetytem legiona ciekawskich na Twoją prywatność ?
    Naprawdę nie, czy to tylko taka poza na potrzebę chwili ?

W sumie, dosyć żałosna jest taka rezygnacyjna postawa.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Widzisz, można walczyć z wiatrakami, tylko problem jest taki, że prędzej czy później kończy się w ten sposób jako wioskowy głupek poczciwina.

Są dwa wyjścia z sytuacji, można albo wyrzec się zepsutego kapitalistycznego świata, przeprowadzić w Bieszczady i żyć w chatce z drewnianych bali, kąpać się w strumieniu i jeść porosty, pilnując żeby nigdy nie zbliżyć się do elektryczności na odległość mniejszą niż 60 kilometrów.

Albo można korzystać z tego co przynosi 21 wiek i rozważnie używając technologii żyć jak przystało na człowieka niełupanego.

Kilkanaście lat temu, używałem tylko linuxów, własnoręcznie kompilując wszystkie ich funkcje i dodatkowe programy, wcześniej sprawdzając czy aby hashe się zgadzają, używałem tylko undernetu i miałem zaszyfrowane wszystko łącznie z emailami wychodzącymi. Tylko widzisz, przychodzi taki czas, że człowiek ma ważniejsze rzeczy na głowie niż sprawdzanie czy wszystko się zgadza i czy ktoś przypadkiem nie podsuwa mu podstawionych newsów na onecie...

Teraz używam i windowsów i androida i google maps i tak, jestem świadomy tego ile informacji o mnie ma google (ostatnio nawet zerknąłem na historię lokalizacji, okazuje się, że pięknie na mapce jest rozrysowane gdzie byłem w ciągu ostatnich bodajże trzech czy czterech lat).
    I ani mnie to ziębi ani grzeje, że google zbiera te informacje, w najgorszym przypadku na stronie forum dostanę spersonalizowane reklamy maszynek do pomniejszania penisa, których szukałem wcześniej na telefonie...

Nie jestem szpiegiem jej królewskiej mości (gdybym był też bym tak powiedział...) więc nie jest to dla mnie problem.

Mam zasadę, którą Ci też polecam:
    Nie przejmuję się rzeczami, na które nie mam wpływu.

To powoduje, że mimo stresującej pracy (nie, kontrolerem lotów też nie jestem) mogę spokojnie spać bez koszmarów i mokrych snów.

Strona 22 z 140 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów