Close

Strona 23 z 140 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

I łykasz w ciemno wszystko, co Ci MS podeśle? Powodzenia. Ja wolę mieć wpływ na to, co chcę zainstalować...
    To brzmi dość śmiesznie. Z dwóch powodów - po pierwsze, nie masz możliwości zweryfikowania co Ci "podsyła" Microsoft, chyba, że jesteś światowej klasy specjalistą od inżynierii wstecznej, specjalizującym się w Windowsie.
    Po drugie, nie wykorzystując automatycznych aktualizacji, pozostawiasz swój system podatny na masę rzeczy i otwierasz swój system na malware, które jest stworzone po to, żeby Twój system wykorzystać do niecnych celów. Więc, nie ufasz MS, dla tego zmniejszasz bezpieczeństwo swojego systemu ? Dziwne rozumowanie, zaiste.

Są dwa wyjścia z sytuacji, można albo wyrzec się zepsutego kapitalistycznego świata, przeprowadzić w Bieszczady i żyć w chatce z drewnianych bali, kąpać się w strumieniu i jeść porosty, pilnując żeby nigdy nie zbliżyć się do elektryczności na odległość mniejszą niż 60 kilometrów.
    To wcale nie brzmi tak źle...
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    ...
    Albo można korzystać z tego co przynosi 21 wiek i rozważnie używając technologii żyć jak przystało na człowieka niełupanego.
    ...
    Pozwalaj się zatem, nowoczesny człowieku penetrować dogłębnie, jeżeli przyjąłeś już tak poddańczą i rezygnacyjną postawę, ale rób to po cichu i bez zbędnego rozgłosu.

XXI wiek, wcale nie musi oznaczać rabiej poddańczości, więc póki korzystam z elektroniki, póty będę utrudniał zakusy przeróżnych podglądaczy.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Pozwalaj się zatem, nowoczesny człowieku penetrować dogłębnie, jeżeli przyjąłeś już tak poddańczą i rezygnacyjną postawę, ale rób to po cichu i bez zbędnego rozgłosu.

XXI wiek, wcale nie musi oznaczać rabiej poddańczości, więc póki korzystam z elektroniki, póty będę utrudniał zakusy przeróżnych podglądaczy.
    Oberżnij sobie nogę jeszcze, bo na pewno ktoś Twoje kroki śledzi, tak będzie miał trudniej.
    Ech.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oberżnij sobie nogę jeszcze, bo na pewno ktoś Twoje kroki śledzi, tak będzie miał trudniej.
    Ech.
    Serdecznie współczuję i życzę zdrowia.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    To brzmi dość śmiesznie. Z dwóch powodów - po pierwsze, nie masz możliwości zweryfikowania co Ci "podsyła" Microsoft, chyba, że jesteś światowej klasy specjalistą od inżynierii wstecznej, specjalizującym się w Windowsie.
    Nie trzeba być światowej klasy windowsowym geniuszem, żeby daną poprawkę dobrze sprawdzić. Tego uczą np. na niektórych MOC-ach.

Po drugie, nie wykorzystując automatycznych aktualizacji, pozostawiasz swój system podatny na masę rzeczy i otwierasz swój system na malware, które jest stworzone po to, żeby Twój system wykorzystać do niecnych celów. Więc, nie ufasz MS, dla tego zmniejszasz bezpieczeństwo swojego systemu ? Dziwne rozumowanie, zaiste.
    W pracy mam np. XP Pro, który od prawie roku nie ma aktualizacji i... nic z czeluści internetu jakoś mnie nie zaatakowało. Śmieszne, co nie? Bo wg. Twojego rozumowania powinienem być już dawno pożarty i to nie jeden raz...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Nie trzeba być światowej klasy windowsowym geniuszem, żeby daną poprawkę dobrze sprawdzić. Tego uczą np. na niektórych MOC-ach.
    Poprawka to kilkanaście mega, system to kilka giga, nie jesteś w stanie go sprawdzić, nawet jeśli byś bardzo chciał. Pewnie, że najbardziej oczywiste albo nieudolnie zrobione rzeczy wyjdą prędzej czy później. Ale jest też tona takich, o których dowiemy się dopiero jak jakiś Snowden się wygada...

W pracy mam np. XP Pro, który od prawie roku nie ma aktualizacji i... nic z czeluści internetu jakoś mnie nie zaatakowało. Śmieszne, co nie? Bo wg. Twojego rozumowania powinienem być już dawno pożarty i to nie jeden raz...
    Nie masz nic interesującego, więc póki użytkownicy mają choć 5ml oleju w głowie jesteś bezpieczny.
    Tak jest od zawsze. Antywirusów używam sporadycznie a problem z wirusami miałem raz w życiu, o niczym to nie świadczy, poza tym że nie jestem w grupie zainteresowań.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)

Domyślnie

Ja uważam, że trzeba. Ciekawy jestem, co w takiej poprawce sprawdzasz. Inżynieria wsteczna wszystkich binarek które przychodzą w poprawce? Życzę powodzenia.Ciekawy jestem, na podstawie jakich przesłanek decydujesz czy dana poprawka jest be ? Które odrzucasz a które zostawiasz ? Ile czasu na to poświęcasz?

Nie śmieszne, tylko smutne. Mówi to o Twojej wiedzy i podejściu do bezpieczeństwa.
    Skąd założenie, że widziałbyś, gdybyś został "zaatakowany", a dokładniej, twój komputer został skompromitowany?
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...
    Skąd założenie, że widziałbyś, gdybyś został "zaatakowany", a dokładniej, twój komputer został skompromitowany?
    Czy ja dobrze odczytuję, słowo skompromitowany, czy to tylko złudzenie optyczne ?
    Kosmiczny poziom absurdu, humanizacja przedmiotów.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Czy ja dobrze odczytuję, słowo skompromitowany, czy to tylko złudzenie optyczne ?
    Kosmiczny poziom absurdu, humanizacja przedmiotów.
    No nie popisałeś się za bardzo, bo dokładnie takiego pojęcia się używa.
    Wprawdzie to kalka angolska i też jej nie lubię, ale zdziwienie co najmniej dziwne.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No nie popisałeś się za bardzo, bo dokładnie takiego pojęcia się używa.
    Wprawdzie to kalka angolska i też jej nie lubię, ale zdziwienie co najmniej dziwne.
    Nie widzę absolutnie żadnej możliwości, by przedmiot mógł się skompromitować, czy to przez anglo kalkę, czy bez niej.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 23 z 140 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów