Szukaj
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Niektorzy z was powinni sie umowic na piwo i zalozyc wlasna firme, szkoda zeby taka wiedza sie marnowala, toz tu sami eksperci od kodowania, hakerstwa, bezpieczenstwa i budowy sieci. Ktos w Microsoft przeczyta ten watek i poczuja sie zagrozeni jak szwajcarscy zegarmistrzowie na wiesc o wypuszczeniu Apple watch![]()
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
Słowo kompromitacja jest zarezerwowane stricte dla istot myślących.
A odnośnie bezpieczeństwa OS-ów, dobrze może zrobić lektura/kurs, proponowany tutaj: http://rootkity.pl/ .
Swoją drogą skaner, wykorzystujący odpowiednio złożone algorytmy heurystyczne, powinien dosyć szybko wyodrębnić podejrzane fragmenty kodu, również wtedy, kiedy podejrzany kod jest ukrywany za pomocą technik steganograficznych.
Medice, cura te ipsum.
@eskimos
Weź pod uwagę, że niektórzy mogą już być zatrudnieni w charakterze który pozwala im wykorzystywać swoją wiedzę![]()
Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 27-01-2015 o 13:48
d70s + N18-70 + N55-200
No to teraz wszystko jasne, jeśli jesteś analitykiem z dyplomem dwugodzinnego kursu rootkity.pl za 137 minut, to nie mam pytań.
Ok. Dzięki za dyskusję, chyba do tematu dekompilacji Windowsa nic więcej nie wniosę.
Idę oddać się mojej rażącej ignorancji i poddańczo całować stopy królowi Bilowi.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Panowie, polecam opcję "ignoruj użytkownika".
I życie staje się piękniejsze![]()
Skontaktuj się z nami