Close

Strona 1222 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2227221122117212121220122112221223122412321272132217222222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12 211 do 12 220 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez <| MICHAŁ |> Zobacz posta
    szkoda, ze to nie za miesiac, bo bym sam cos z tego kupil...
    Bo albo kupujesz, albo "wspierasz Nikoniarzy".
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

SEL 1018 z tej aukcji byłby już mój ale Pani nie ma rachunku bo niby dostała go w prezencie. Poprosiłem więc aby skontaktowała się z darczyńca w tej sprawie ale bez odzewu. Czeka więc Michał na Ciebie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    puch24 - ale do celów niekrajobrazowych jeszcze nie np robiłem zdjęcia alejki z drzewami po obu stronach, wprawdzie było już dość ciemnawo ale ostrość była totalnie nie tam gdzie chciałem, w zasadzie chciałem aby wszystko było ostre ale się nie udało. Czekam na lepsze światło bo to dzisiaj było generalnie nieciekawe.
    Taka już uroda teleobiektywu z małą głębią ostrości - trzeba dokładnie pilnować, na co się ostrość ustawia. NEXy znam pobieżnie, ale nowe NXy mają możliwość ręcznego doostrzania po AF (zaleta tak czasem krytykowanego "focus by wire"). Można zdać się na AF, a jeśli ten spudłuje, poprawić ręcznie. Spróbuj tego trybu AF-D, wspomnianego powyżej.
    PS.
    Doczytaj instrukcję, jak radzi wpkx

Domyślnie

Oglądając zdjęcia z tele w tym wątku dochodzę powoli do wniosku że do krajobrazu wcale nie potrzeba szerokiego szkła. Kiedyś traktowałem to jako mus - musiałem mieć bardzo szeroko, teraz już nie jestem tego taki pewien. Nawet jak byłem kilka lat temu w Tatrach z D90 i Sigmą 10-20 to zdjęcia z tego zestawu wydawały mi się jakieś takie płaskie, bez wyrazu. Góry straciły w nich swoją potęgę. Miałem kiedyś kompakt Fuji z obiektywem który miał ekwiwalent 39mm. na szerokim i zdjęcia z Tatr wyglądają tu zdecydowanie lepiej. Właściwie najlepiej . A miałem w górach jeszcze 24 i 28mm w innych kompaktach. Wniosek z tego chyba taki że im ciaśniej kadrujemy tym bardziej podkreślamy potęgę gór. Ja Sigmą starałem się zmieścić w kadrze ich jak najwięcej i przez to zamiast Tatr zrobiły się Karkonosze Przynajmniej takie mam wrażenie jak na nie patrzę.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Co Wy macie z tą instrukcją? Przecież tam nic nie ma. Jak zmieniać obiektyw to wiem

Domyślnie

Otwieraczu - to dość oczywiste, choć na tym forum nie wiadomo dlaczego króluje inny pogląd - całkowicie sprzeczny z zasadami optyki i ludzkiego postrzegania.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez <| MICHAŁ |> Zobacz posta
    dlatego do tego kretyńskiego obiektywu ustawiam afD - to z ręcznym wspomaganiem - taki pół automat, pół manual. inczej się nie da go używać...
    Hehe czytam sobie w wolnych chwilach ten wątek od początku i jakoś niedawno trafiłem na posty w których jesteś tym szkłem po zakupie zauroczony Nawet zdjęcia świetne robiłeś. Dlatego nie nazwałbym tego obiektywu kretyńskim bo to całkiem dobra maszynka jest
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Otwieracz, podoba mi się to, co napisałeś. I uogólnię - krajobraz to nie tylko góry, a "obiektyw do krajobrazu" to nie tylko UWA. Bo UWA to tylko maniera, jak silikonowe cycki i botoxowe wargi...

PS Mariusz - byłeś pierwszy.

PPS Neck - instrukcja rulez!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Ale ja lubię UWA... nawet tu małe conieco z UWA wkleiłem

Co do reszty modnych artefaktów - też mało za nimi przepadam

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Na potwierdzenie słów otwieracz-a
    Niby ładnie ale płasko - 18 mm

Strona 1222 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2227221122117212121220122112221223122412321272132217222222 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów