Może zależało to od oświetlenia albo te aparaty sobie inaczej dobierają ustawienia (dla a7s wyższe iso to nie powinien być problem), ja w lampce na pewno żadnego updatu softu nie robiłem a z kolei nie podejrzewam żeby sony coś obchodził nissin;p
Odniosę się jeszcze do fotografii gór poruszanej wczoraj...
Są tematy które warto sfotografować szerokim kątem albo teleobiektywem albo oboma bo góry są fascynujące, warunki zmienne, a kadrów i sytuacji multum. Ja tam wolę tachać to dodatkowe 250-350 gramów (bo te obiektywy w nexach są bardzo leciutkie) i mieć ten drugi obiektyw i go nie użyć niż go nie mieć i stracić genialny kadr. A ja za rzadko jestem w górach żeby się bawić np. w jedną ogniskową choć na pewno szlachetnie to się potem pisze jaki kto nie jest maestro że z jedną ogniskową (i czym dziwniejsza tym lepiej!) był w górach i że zrobił super kadry i że nie żałuje i że więcej mu nie potrzeba;p Smutna prawda jest taka że najlepsze kadry to te których się nie zrobiło. Nie chcę kiedyś żałować że np. z braku teleobiektywu podszedłem z UWA za blisko niedźwiedzia. Jeszcze mi bestia ucieknie.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami