To nie wina szkła tylko nexowego kontrastowego AFu któremu się źle ostrzy jak nie ma kontrastu;p Za to jak jest to może ostrzyć praktycznie w narożnikach w przeciwieństwie do lustrzanek
Wkleję swojego posta z kkmu o wrażeniach z focenia imprezy z e24, e50 i nissinem i40:
- ISO 6400 w jpg ładniusie (bez wyostrzania, DRO, puszkowego odszumiania, korekcji dystorsji ani winiety które mogą dodatkowo psuć szumy), w rawie pewnie można by ciągnąć zdjęcia i z ISO12800.
- AF (używałem 'szerokiego' na próbę) całkiem sprawnie działa acz nie mam porównania do nowych lustrzanek, a ze starszymi które miałem nie pamiętam już jak było
- wykrywanie twarzy przy zdjęciach ludzi bardzo dużo daje, ostrzy na oczy lepiej niż sam jestem w stanie trafić pojedynczym punktem, nie wiem czy śledzi twarze jak już je wykryje. Minusem jest brak wykrywania twarzy ustawionych pod kątem albo bokiem (wykrywa tylko centralnie od przodu i z małym odchyleniem) oraz problem przy wielu twarzach na różnych planach gdy nie wie kogo ostrzyć
- lampka działa przyjemnie, jest leciutka, całkiem mocna, poużywałem głównie dla doświadczenia bo warunki świetlne były w miarę dobre (skrajnie do: iso 6400, 1/30-1/60s, f1.

ale jestem z niej bardzo zadowolony
Skontaktuj się z nami