A kowboj Zuzia?
Szukaj
A kowboj Zuzia?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Zuzia nie wiem, ale Kowboj Czacza to normalny komunista.
Zamierzam zainwestować w filtry Hitech. Mam obecnie jakiś chiński holder do systemu Cokin P. Mam jednak wątpliwość czy taki holder będzie dobry jeżeli chodzi o obiektyw 10-18 ewentualnie Samyang 12. Podejrzewam, że będzie tutaj niezła winieta. Może lepiej wybrać Z-PRO? Chciałbyś kupić coś, co zostanie ze mną już zawsze, bez względu na to czy będzie to nex czy lustro. Jak ktoś przerabiał temat to prosiłbym o porady.
Jaki polecacie/warto kupić adapter do obiektywów nikona - tak, żeby była nieskończoność i nie było ryzyka uszkodzenia czegoś w body. Aparat to Sony a3000. Tilt mnie nie interesuje. N alle widziałem takie adaptery z mocowaniem statywowym - używał może ktoś?
Ja mam 'lekki' zestaw na dłuższe wycieczki - UWA+tele a że z tych kategorii mam akurat tylko zoomy to są zoomy, czasem się to też przydaje;p Przy okazji oba stabilizowane i tele z odwzorowaniem ok 1:4. Okazjonalnie uzupełniam to sobie e50 do portretów. Wyleczyłem się z długich wycieczek z pleśniakami, jak się jest zmęczonym to popełnia się błędy w ostrzeniu/ustawieniu przysłony, a do tego to duże i ciężkie przy szkłach E.
UWA+tele to też u mnie zazwyczaj zaczątek wakacyjnego zestawu rozwijanego o 2-3 szkła na które akurat mam zajawkę do zabawy, z czego naraz noszę wtedy ze sobą 1-2 szkła.
Do zabawy używam szkieł zależnie od sytuacji i na co mam ochotę, lubię sobie poeksperymentować.
Wczoraj sobie obrobiłem kilka kadrów z Jury, może nie jestem z nich wybitnie dumny bo dziś bym je inaczej kadrował ale lepszych nie zrobiłem;p
Mój debiut z SEL 55-210. Kilka minut po zachodzie słońca. Wiało konkretnie, ale wystarczył plecak z dwoma 1,5 litrowymi butelkami i statyw stał ale o nienaruszone zdjęcie mimo to było ciężko. Niebo z jakiegoś chińskiego filtra połówkowego.
U mnie dziś tak pada, że szkoda nawet aparat wyjmować, by nie zamókł.![]()
Skontaktuj się z nami