Close

Strona 14 z 140 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Że niby z W7 można zrobić W10 podmnieniając w tym pierwszym jedynie ikony?
    Prosta personalizacja
    tak szczerze to Windows 7 nie trzeba poprawiać bo działa stabilnie a w Windows 10 na dzień dzisiejszy Microsoft niewiele zrobił by OS był tak dopracowany jak win 7 .

Domyślnie

Hmm... z tą stabilnością W7 to bym nie przesadzał w stosunku np. do W10 (tzn. W 8.1 z menu Start).

Przy W7, kiedy go używałem, zdarzało mi się widzieć kilka razy BSoD-a. Odkąd używam W8 czy W8.1 jeszcze się z BSoD-em nie spotkałem. Zresztą MZ W8 czy W8.1 są znacznie lepiej dopracowane SO niż W7.
    Nikon

Domyślnie

Windows 7 ani na PC ani Laptop nie zrobił od 2010 zwiechy nigdy ,
    wszystko zależy od sterowników + oprogramowania jakie doinstalujesz + podzespoły < tu widać farta miałem i wszystko grało na 5+ ,
    co do dopracowania Windows 8 (8.1) to szczerze wątpię że te Windowsy stabilniejsze a obsługa in minus ,
    na Laptopie win7 a na PC win8.1 i tak to pozostawię bo jakoś nie pasuje mi ten przekombinowany win10

Domyślnie

Obsługa może i niektórym nie pasi na W8/8.1 (ja nie mam z nią problemu).
    Co do W10 to MZ będzie to kolejny, bardzo dobry SO. Zresdztą już od W7 widać, że MS tworzy coraz lepsze SO.
    Nikon

Domyślnie

Tworzy te Windowsy w krótkich okresach czasu co nie może być dobre dla jego dopracowania ...
    te wszystkie poprawki do Windows 8 (8.1) niewiele w obsłudze zmieniły (nadal to na Tablet systemy) ,
    optymistycznie piszesz o Windows 10 ale znając życie nie będzie on tak wspierał starego sprzętu jak win 8 ,
    Microsoft jawnie zmusza nas do zakupu nowych komputerów bo wsparcie sterowników nie jest takie jak w Windows 7 ...
    od Windows 8 jest po prostu coraz gorzej i to nie jest optymistyczne nawet jak ten Windows 10 będzie najlepszy z całej produkcji Microsoft .

Domyślnie

irek co Ty opowiadasz...
    Od Win 7 każdy kolejny jest lepszy, taka passa jeśli wliczać 8.1 - czyli trzy systemy nigdy się Microsoftowi nie udała.

Zmiana sprzętu - no proszę Cię, bo 25 letniej karty dźwiękowej już wspierać nie będzie?

Instalowałem 7 na pięciu albo sześciu komputerach, na dwóch z nich był XP i jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczony, nie dość, że 7 działa szybciej niż XP (na bardzo, ale to bardzo starej maszynie) to jeszcze sterowniki ściągają się same, stabilny jak betonowa płyta i nareszcie wygląda lepiej niż nasze nowe logo.
    ...a wersja 8 jest jeszcze szybsza...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cóż wiele pisać Laptop Dell Vostro 3500 już do Windows 8 nie ma sterowników wszystkich a te co są kiepsko w win 8.1 działają więc ujemny progres ,
    w czym niby Windows 8.1 jest lepszy od Windows 7 bo mam oba i jakoś nie widzę różnic a in minus obsługę win 8.1 ,
    PC też puki nie zmienię bebechów na Windows 8.1 pozostanie bo sterowniki doń mam stabilne i system bez awarii pracuje .

Domyślnie

lepszy jest bo pracuje zauważalnie szybciej, do tego ja problemów ze sterownikami nie miałem, ale dell to straszliwa firma i z nimi nic wspólnego mieć nie chcę, więc może tam jest inaczej ;P

Tak serio - 8 mam na 3 laptopach i na każdym działa idealnie z plusem, i szybciej niż wersja 7.

Do tego mi akurat kafelki pasują idealnie, mam nadzieję że w 10 będzie można je włączyć jeśli nie będą domyślnie dostępne...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Odnośnie sterowników...

Już chyba kiedyś wspominałem, że do W7 włącznie, koszmarem dla mnie była instalacja SO od podstaw. A szczególnie wgrywanie sterowników od wszystkiego. Zawsze to trwało b. długo. Sytuacja się zmieniła gdy zainstalowałem po raz pierwszy W8 (nawet to nie była beta). Instalując go przygotowałem plytki ze sterownikami gdyż byłem pewien, że czeka mnie powtórka z rozrywki tj. monotonne wgrywanie wielu sterowników. I co? Totalne zdziwienie bo W8 wszystko wykrył poprawnie i wszystko działało b. dobrze. Byłem w lekkim szoku. Od tego czasu powiedziałem good bye W7.

Irek, W8.1 jest we wszystkim lepszy od W7.
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 17-10-2014 o 20:49
    Nikon

Domyślnie

RobertMiernik na PC czasowo był win7 a potem 2 OS win7/win8.1 i szczerze różnic w szybkości działania nie było ,
    Windows jakikolwiek jest tak szybki jak jego podzespoły na to pozwalają i to real a nie opinie z netu ,
    co do Dell to krótko wspiera swe produkty ale ASUS podobnie i przy obecnym wysypie Windowsów to Laptopy trzeba by zmieniać w podobnym tempie
    Andrzej1974 sterowniki domyślne które Windows zainstaluje to kicha i nie wykorzystasz w 100% wydajności komputera (na 100% stabilność też nie licz) .
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 17-10-2014 o 21:03

Strona 14 z 140 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów