Close

Strona 4 z 140 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

A ja korzystam z 8.1 I uważam że jest świetna,nie wiem skąd to puszczenie. Chyba sam się skuszę i zainstaluje 10.
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

Za darmo ma być dla użytkowników 8'ki - ale nie wszystkich:
    http://www.pcworld.pl/news/399096/Wi...Windows.8.html

Ja się chyba w takim razie wstrzymam, bo właśnie myślałem o zakupie 8'ki.

Domyślnie

Te wszystkie plotki o darmowej akcji Microsoft traktujcie z przymrużeniem oka
    Microsoft to nie Instytucja Charytatywna a Firma co chce dobrze zarobić na użytkownikach Windows
    warto się wstrzymać z zakupem Windows 8.1 bo po co potem dopłacać do aktualizacji na Windows 10 ,
    ja w każdym razie Windowsa żadnego nie kupię przez 5 lat bo mam na PC Windows 8.1 a na Dell Vostro 3500 poczciwy Windows 7 ,
    jak coś nowego poskładam (PC) lub kupię (Laptop) to bez Windows a czasowo poinstaluję testowe Windowsy i przeczekam gorączkę Microsoft

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misher Zobacz posta
    ... Chyba sam się skuszę i zainstaluje 10.
    Na razie działa bez zarzutu, tak jak komercyjny W8.1, ale jeśli zamierzasz instalować, to na wszelki wypadek nie jako system roboczy, tylko na odrębnej partycji/dysku.

System ma dostawać częste i poważnie go zmieniające poprawki, dlatego może być różnie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

No w sumie to słuszny tok myślenia...
    Tylko trochę nam jeszcze przyjdzie poczekać z tego co piszą - koniec przyszłego roku...

Domyślnie

Prosty myk slmgr -rearm i 90 dniówka Windows zupełnie legalnie się resetuje (działa raz na nowych Windows) ,
    sztuczka legalna bo z tej komendy pracownicy Microsoft też korzystają (kto by wgrywał OS co 90dni)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    8 była niewypałem [...]
    Bo wycięli przycisk Start i Menu Start a wszystko inne polepszyli?
    No nie żartuj...

Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    10 ma szansę [...]
    10 będzie MZ strzałem w 10.
    Niektórzy nawet twierdzą, że Windows 10 ma być połączeniem 7-ki z najlepszymi elementami z 8-ki. MZ zadowoli i dotykowców i myszko-klawiszowców.
    Nikon

Domyślnie

Testerzy za (dyche) 10 Przeczytali warunki licencji? Bo tam stoi, że zgadzacie się na śledzenie wszystkich waszych ruchów, podgląd plików i działanie keyloggera w tle i przesyłanie Microsoftowi tych informacji.
    Microsoft collects information about you, your devices, applications and networks, and your use of those devices, applications and networks. Examples of data we collect include your name, email address, preferences and interests; browsing, search and file history; phone call and SMS data; device configuration and sensor data; and application usage
    Zbieranie info ogólne, imię, nazwisko, email, konfiguracja, używanie aplikacji, logi rozmów i smsów, szukania, przeglądania netu - nic nowego.
    We may collect information about your device and applications and use it for purposes such as determining or improving compatibility" and "use voice input features like speech-to-text, we may collect voice information and use it for purposes such as improving speech processing
    Nagrywanie rozmów (sic!)
    If you open a file, we may collect information about the file, the application used to open the file, and how long it takes any use [of] it for purposes such as improving performance, or [if you] enter text, we may collect typed characters, we may collect typed characters and use them for purposes such as improving autocomplete and spellcheck features.
    Keylogger.

W dodatku jedna z blogerek ściśle związanych z Microsoftem twierdzi, że opracowali system telemetrii w czasie rzeczywistym, pozwalający na oglądanie tego co robicie na innym komputerze w celach badawczych.

Źródło: http://www.theinquirer.net/inquirer/...our-every-move

Zapraszam do testowania
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 03-10-2014 o 22:23
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

To dziś jeszcze można znaleźć ludzi na tyle naiwnych? Nie ma nic darmo, umowy licencyjne trzeba czytać, i mieć ciulowego neta
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

tomajk ta wersja win10 mocno komunikatywna ale bez przesady kto normalny na tym OS coś poważnego będzie robić czy dane cenne trzymać
    velaskez przecież to po polsku nawet tam napisane jest ale z tego co zaobserwowałem niewiele więcej gada winda 10 od tej 8.1 testowej
    w testowej win 8.1 większość dodatków od Microsoft da się wyłączyć jak ktoś zna się na systemie lub poszuka porady w necie ,
    a konta spok niech mi monitorują bo tam miliony cennych danych przesyłam (żart) ,
    ludzie więcej jawnie na Nasza Klasa czy Facebook piszą niż z tych komputerów Microsoft wyciągnie
    EDIT:
    niech Microsoft da mi 360 dniową wersję testową Windows 10 to sam im będę dzienniki zdarzeń i problemy sprzętowe czy oprogramowania wysyłać (nawet mogę to im nagrać)
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 03-10-2014 o 23:38

Strona 4 z 140 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów