A ja korzystam z 8.1 I uważam że jest świetna,nie wiem skąd to puszczenie. Chyba sam się skuszę i zainstaluje 10.
Szukaj
A ja korzystam z 8.1 I uważam że jest świetna,nie wiem skąd to puszczenie. Chyba sam się skuszę i zainstaluje 10.
Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
- Czesć! Kto to?
- To mój syn. Janek.
- Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.
Za darmo ma być dla użytkowników 8'ki - ale nie wszystkich:
http://www.pcworld.pl/news/399096/Wi...Windows.8.html
Ja się chyba w takim razie wstrzymam, bo właśnie myślałem o zakupie 8'ki.
Te wszystkie plotki o darmowej akcji Microsoft traktujcie z przymrużeniem oka
Microsoft to nie Instytucja Charytatywna a Firma co chce dobrze zarobić na użytkownikach Windows
warto się wstrzymać z zakupem Windows 8.1 bo po co potem dopłacać do aktualizacji na Windows 10 ,
ja w każdym razie Windowsa żadnego nie kupię przez 5 lat bo mam na PC Windows 8.1 a na Dell Vostro 3500 poczciwy Windows 7 ,
jak coś nowego poskładam (PC) lub kupię (Laptop) to bez Windows a czasowo poinstaluję testowe Windowsy i przeczekam gorączkę Microsoft![]()
Medice, cura te ipsum.
No w sumie to słuszny tok myślenia...
Tylko trochę nam jeszcze przyjdzie poczekać z tego co piszą - koniec przyszłego roku...
Prosty myk slmgr -rearm i 90 dniówka Windows zupełnie legalnie się resetuje (działa raz na nowych Windows) ,
sztuczka legalna bo z tej komendy pracownicy Microsoft też korzystają (kto by wgrywał OS co 90dni)![]()
Bo wycięli przycisk Start i Menu Start a wszystko inne polepszyli?
No nie żartuj...
10 będzie MZ strzałem w 10.
Niektórzy nawet twierdzą, że Windows 10 ma być połączeniem 7-ki z najlepszymi elementami z 8-ki. MZ zadowoli i dotykowców i myszko-klawiszowców.
Nikon
Testerzy za (dyche) 10Przeczytali warunki licencji? Bo tam stoi, że zgadzacie się na śledzenie wszystkich waszych ruchów, podgląd plików i działanie keyloggera w tle i przesyłanie Microsoftowi tych informacji.
Zbieranie info ogólne, imię, nazwisko, email, konfiguracja, używanie aplikacji, logi rozmów i smsów, szukania, przeglądania netu - nic nowego.Microsoft collects information about you, your devices, applications and networks, and your use of those devices, applications and networks. Examples of data we collect include your name, email address, preferences and interests; browsing, search and file history; phone call and SMS data; device configuration and sensor data; and application usage
Nagrywanie rozmów (sic!)We may collect information about your device and applications and use it for purposes such as determining or improving compatibility" and "use voice input features like speech-to-text, we may collect voice information and use it for purposes such as improving speech processing
Keylogger.If you open a file, we may collect information about the file, the application used to open the file, and how long it takes any use [of] it for purposes such as improving performance, or [if you] enter text, we may collect typed characters, we may collect typed characters and use them for purposes such as improving autocomplete and spellcheck features.
W dodatku jedna z blogerek ściśle związanych z Microsoftem twierdzi, że opracowali system telemetrii w czasie rzeczywistym, pozwalający na oglądanie tego co robicie na innym komputerze w celach badawczych.
Źródło: http://www.theinquirer.net/inquirer/...our-every-move
Zapraszam do testowania![]()
Ostatnio edytowane przez velaskez ; 03-10-2014 o 22:23
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
To dziś jeszcze można znaleźć ludzi na tyle naiwnych? Nie ma nic darmo, umowy licencyjne trzeba czytać, i mieć ciulowego neta![]()
http://www.krupienko.pl/galeria/
tomajk ta wersja win10 mocno komunikatywna ale bez przesady kto normalny na tym OS coś poważnego będzie robić czy dane cenne trzymać
velaskez przecież to po polsku nawet tam napisane jest ale z tego co zaobserwowałem niewiele więcej gada winda 10 od tej 8.1 testowej
w testowej win 8.1 większość dodatków od Microsoft da się wyłączyć jak ktoś zna się na systemie lub poszuka porady w necie ,
a konta spok niech mi monitorują bo tam miliony cennych danych przesyłam (żart) ,
ludzie więcej jawnie na Nasza Klasa czy Facebook piszą niż z tych komputerów Microsoft wyciągnie
EDIT:
niech Microsoft da mi 360 dniową wersję testową Windows 10 to sam im będę dzienniki zdarzeń i problemy sprzętowe czy oprogramowania wysyłać (nawet mogę to im nagrać)![]()
Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 03-10-2014 o 23:38
Skontaktuj się z nami