Max jest 1000 zł i więcej dać nie mogą.
Szukaj
Max jest 1000 zł i więcej dać nie mogą.
Aktualnie dostajesz 50zł za brak dokumentów, nie ważne jakich i ilu - o ile znajdą Cię w bazie i tam jest wszystko ok
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Policja złapała, nie wiedziałem ile mam punktów wiec mandat przyjąłem ale wciąż nie zostały zaksięgowane. Zapisałem sie na kurs i mam nadzieje ze do weekendu nie wpiszą mi tych punktów. Jeśli uda mi sie zbić przed naliczeniem napewno nie będę miał problemu?
Najpierw musi uprawomocnić się mandat za wykroczenie, dopiero kierowcy dopisywane są punkty.
Dokładnie tak, mogliby tak wstępnie zarezerwować te punkty ale na ogół się nie chce i wpisują dopiero w momencie przyznania się do winy tudzież wyroku. Od tego momentu zaczyna biegnąć licznik.
Mi zrobili dwa zdjęcia 14 i 15.07 w tym samym miejscu - ustawili przenośny fotoradar bo jak się potem okazało dzień czy dwa wcześniej kierowca zabił w tym miejscu na pasach kobietę z dzieckiem. Same pasy były dość nieszczęśliwie ustawione (zaraz po zjeździe z wiaduktu) i dopiero wypadek spowodował, że je przesunęli. Pierwsze wezwanie (za 14.07) otrzymałem 24.09, poszedłem na Policję i przyjąłem mandat i 10 punktów karnych (to się w sumie zrobiło 15). Trzy dni później dostałem kolejne wezwanie za wykroczenie z 15.07. Obawiając się kolejnych 10p szybko poszedłem na kurs (na drugi dzień, 100km od miejsca zamieszkania ale nie mogłem czekać bo musiałem się zgłosić na wyjaśnienia w kwestii 15.07. Po przejściu kursu poszedłem na Policję i przyjąłem kolejny mandat i 10 punktów karnych 29.09.
Otrzymałem od Burmistrza wezwanie do stawienia się na powtórny egzamin ale odwołałem się do Komendy Głównej Policji i anulowali wezwanie.
Zatem jeśli jeszcze nie wprowadzili Ci punktów do rejestru to masz szansę. Dość szczegółowo przebadałem obowiązujące zapisy na ten czas i wychodziło na to, że znaczenie ma tylko kolejność wpisu do rejestru.
No to Ci sie udało
Ja po ci ju liczę ze mi sie uda choć mandat wziąłem do ręki od funkcjonariusza nie z radaru.
a ja mam nadzieje ze ci sie nie uda - jak dla mnie tych co osiagaja limit punktow powinno sie pozbawiac prawka na minimum 3 lata. niech sobie przemysla pare spraw. codziennie na drodze spotykam takich ktorzy uwazaja ze sa bogami szos. byc moze zabranie prawka uratuje jakies zycie.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Aktualnie nie mam więcej niż 5 pkt, ale kilka lat temu udało mi się trafić nagrodę główną i kiedyś musiałem zdawać prawko drugi raz. Proponuję zamiast takie debilne teorie wygłaszać, wyjechać czasem poza miasto i zobaczyć jak wygląda jazda po polskich drogach.
Ograniczenia do 40 po remontach z ubiegłego wieku to standard, a na dużej części z nich non stop czatują obrońcy dziury budżetowej, nie ma tu do rzeczy ani to, że jestem bogiem szos, ani to że przekroczyć 100 km/h poza autostradą zdarza mi się bardzo rzadko.
Drogi są oznakowane pod mandaty a nie pod bezpieczeństwo i jeśli takie ograniczenie mijam to je ignoruję za każdym razem jeśli tylko warunki na drodze na to pozwalają.
Uwielbiam komentarze ludzi robiących samochodem rocznie przebiegi takie jak ja w kwartał i uważających się za strażników przyzwoitości na drodze. (nie, nie jestem przedstawicielem handlowym)
Edit: Nie, nie popieram piracenia na drogach, ale nałapać punkty na bezsensownych zakazach jest niezwykle łatwo, więc wrzucanie wszystkiego co jeździ do jednego wora z kierowcami białych BMW jest, jak każda generalizacja, "ubogie"...
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 20-10-2014 o 08:49 Powód: pis. (Polskich---->polskich)
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Skontaktuj się z nami