Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Sup

Domyślnie

Bo to tapeta do Norton Comandera (było takie coś, nie?).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alkinoos Zobacz posta
    Odważna wypowiedź, jak na kogoś, kto zupełnie ignoruje (nie zna? olewa? nie ma pojęcia?) estetykę.
    Dziekuje

Adams nie pokazywał "prostych pstryków", bo po prostu robił inne zdjęcia, w innej konwencji. Czy jest tu coś skomplikowanego do rozumienia?
    Chyba jednak jest, rozumiemy ten typ fotografii inaczej.

Nieco żartobliwie, ale z poważnym rysem...
    Greg, jesteś świetnym technikiem, ale krążysz w estetyce... disco polo. Owszem, znajdziesz kilku klakierów, poklepią Cię po plecach, i co z tego? Sądzisz, że to upoważnia Cię do wydawania sądów co jest dobrą fotografią a co nie?
    Sadze, ze upowaznia mnie to samo co kazdego na tym forum, prawo do wydania wlasnej opinii, piszac z wlasnego konta, podpisujac sie pod tym wyrazam wlasna opinie.
    Estetyka disko polo powiadasz...kazdy jakas ma, disko polo sie sprzedaje:P

Rzeczywiście w Supie nie dostrzegasz przemyślanej kompozycji? Rzeczywiście, myślisz, że skomplikowany pstryk tworzy wiekopomne dzieło? Daj spokój...
    Oj widze, ze Ty tez wylapales co chciales.

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Zbędna złośliwość - z rys się już tłumaczyłem. Pierwotnie miała to być zgrywa. Wspominałem zresztą o tym, że chciałbym, aby to zdjęcie było w lepszym stanie.
    To bylo do kolegi wpkxa

Na zdjęciu jest za to nastrój i klimat - tak przynajmniej uważam.
    Twoje prawo.

To dlaczego zdajesz się sprawiać takie pozory? Poza tym, skoro wiesz, że robisz kalendarzówki, to czy nie czas to zmienić? Albo otworzyć się ponadto? Poza tym, a'propos kalendarzy - można też fajne robić. Mam jeden Pirelli z gołymi babami. Lepszy niż widoczkowy.
    Jakie pozory?
    A co do Pirelli to kawal dobrej roboty.

Zdjęcie wrzuciłem nieco dla prowokacji, ale nie dlatego, że uważam że jest złe - powodem były rysy i ogólny stan negatywu.
    A jednak nieco prowokacji w tym bylo.

Tu nie ma artyzmu, którego się doszukujesz, ale mam wrażenie, że jest coś, czego nie potrafisz bądź nie chcesz dostrzec.
    No jak mozesz to oswiec mnie...

Coś, co jest w tej scenie zwróciło moją uwagę.
    No wlasnie to "cos", wierze, ze Ty to widzisz, ale do mnie nie przemawia i nie chodzi tu o jakosc zdjecia.

Różne estetyki. Z tą różnicą, że ja nad Twoją estetyką się nie pastwię. A jeśli nawet, to mam argumenty, nie uciekając się do tekstów o kupie.
    Slowo "kupa" nie bylo w zwiazku z twoim zdjeciem tylko w zwiazku z ogolnie pokrecona wspolczesnie wizja sztuki.

Zabrzmiało Kaczyńskim. Wiem, ale nie powiem. Nie będę komentował, ale będę śledził i bójcie się, co sobie pomyślę. Ale nie powiem.
    No i tak jak sie nie obrazam na nic co wczesniej bylo napisane tak tutaj sie obrazilem!
    Co jak co, ale nie ten pan!
    Poza tym to znowu bylo do wpkxa a znim na ten temat kiedys rozmawialem...

Z innej beczki - przejrzałem Lightrooma, i choć wielu 'widoczkowych' zdjęć nie znalazłem, bo praktycznie ich nie robię to zgaduję, że pewnie coś z poniższej listy przypadnie Ci do gustu:
    1,2 i ostatnie bardzo fajne z naciskiem na 1 w moim odczuciu.
    Fajnie, ze sprzedales to ostatnie, gratuluje.

Nie jestem - w przeciwieństwie do Ciebie - fotografem krajobrazu. Bardzo rzadko robię 'widoczki'. Ale gdy bronię jakiegoś zdjęcia, uważam je za naprawdę dobre, to czekam na argument. A mam wrażenie, że po kupie, po rzekomym braku kompozycji (która w całości 'robi' to zdjęcie) z argumentami się skończyłeś.
    Znowu ta kupa, to akurat nie byl argument o czym pisalem juz kilka razy.
    Zdjecie wyglada na przypadkowe, fajnie, ze je lubisz, fajnie, ze masz z nim wspomnienia, ale ja w nim nic wyjatkowego nie widze.

Bez wycieczek osobistych - zresztą o takowych nie ma tu mowy, bo nawet się nie znamy. Może spróbuj popatrzeć i nawet niekoniecznie docenić, ale chociaż spróbować zrozumieć.
    Probowalem, ogladalem a nawet szukalem czegos co zatrzymuje na dluzej...

pozdrawiam!
    Zeby nie bylo ja tez pozdrawiam, wczesniej wspomnialem o Twojej stronie i nie mowilem o kupie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Franku, udało Ci się zrobić analogowego Windowsa.
    Windows byl analogowy

Co do krechy przez srodek to jeden z moich kliszakow tez taka robi
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 01-10-2014 o 02:31

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

<ciach>
    Z innej beczki - przejrzałem Lightrooma, i choć wielu 'widoczkowych' zdjęć nie znalazłem, bo praktycznie ich nie robię to zgaduję, że pewnie coś z poniższej listy przypadnie Ci do gustu:

leica m9, summilux 50

leica m7, ilford pan400 (chyba), elmarit 28

leica m9, summilux 50

pentax 6x7, fuji velvia 50@64, 55-100 f/4.5

contax g2, ilford hp5, biogon 28

canon eos 5, kodak ektachrome, 35/1.4L

(ostatnie to moje jedyne sprzedane w życiu zdjęcie, za pierdylion tolarów słoweńskich, obecny odpowiednik ok. 1'000 EUR, poszło na okładkę przewodnika po Alpach Julijskich)

<ciach>
    pozdrawiam!
    Szkoda, ze takich zdjec juz nie ma - piekna robota!

A pierwsze w watku ciekawe, mialem podobne skojarzenia co Mirek, tylko sie nie odzywalem Przeszkadza mi kreska przez srodek bo burzy falowa atmosfere (reszta rys tez pofalowana), do tego ten elemencik z lewej - moglo by go nie byc dla mnie.

O reszcie sie nie wypowiem bo nie umiem/nie znam sie/nie chce bo za bardzo Was wszystkich lubie

Domyślnie

Zresztą zdjęcia nie opowiadają historii - podzielam w tej kwestii zdanie Gary'ego Winogranda i Johna Szarkowskiego w całości.
    W temacie Winogranda i Szarkowskiego jestem kompletnym ignorantem i zaledwie wiki trochę przejrzałem. Jednak na chłopski rozum, a poza tym podpierając się własnym doświadczeniem mówię - nie.

A co do tapety windowsa, to wydaje mi się, że to jednak nie jest tylko taki zwykły widoczek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pardwadwa Zobacz posta
    Jednak na chłopski rozum, a poza tym podpierając się własnym doświadczeniem mówię - nie.
    Skopiuję swój wpis z inszego forum:

Przecież możnaby tą fotografię podpisać na dwa różne sposoby i już widzimy dwie różne rzeczy. I tym sposobem płynnie przechodzimy do drugiego tematu - wróciłem sobie do 'O fotografii' dziewczyny pani Leibovitz, i nie tylko ja oraz ś.p. Gary Winogrand i również ś.p. John Szarkowski uważamy, że fotografie nie opowiadają historii. Posługując się cytatem: "Zdjęcie - wskazują Godard i Gorin - jest fizycznie nieme. Przemawia ustami tekstu, który pod nim umieszczono. W gruncie rzeczy, słowa mówią więcej niż zdjęcie. Podpisy znaczą dla nas więcej niż świadectwo naszych oczu, ale żaden podpis nie jest w stanie na trwałe ograniczyć ani zagwarantować sensu zdjęcia. Moraliści domagają się od zdjęcia, by zrobiło coś, czego nie jest w stanie zrobić - by przemówiło. Podpis to brakujący głos, spodziewamy się, że powie prawdę". I jeszcze: "Moraliści zakochani w fotografii zawsze żywią nadzieję, że słowa ocalą zdjęcie. Przeciwne podejście ce****e kuratora muzeum, który aby przeistoczyć dzieła fotoreporterskie w dzieła sztuki, zazwyczaj pokazuje zdjęcia bez oryginalnych podpisów".

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochowo

Domyślnie

Skopiuję swój wpis z inszego forum:

Przecież możnaby tą fotografię podpisać na dwa różne sposoby i już widzimy dwie różne rzeczy.[/i].
    Istotnie podpis pod zdjęciem jest często ważnym jego elementem.
    Jako przykład (z przymrużeniem oka aby weselej się zrobiło) opis fragmentu jednego ze skeczy "Studia 202".
    Piszę z pamięci i mam nadzieję, że nie poprzekręcam - jakoś ostatnio tak mam, że to co działo się 20-30 lat temu całkiem nieźle pamiętam, natomiast co do wczorajszego dnia....

Do rzeczy:
    Po wycieczce zakładowej KO-wiec wywiesił w gablotce zdjęcia . Każde ładnie podpisane. Wezwał go dyrektor, pochwalił zdjęcia, jednak z podpisów nie był zadowolony.
    Jeden przykład: zdjęcie przedstawiające kota srającego na trawę zostało podpisane przez KO-wca "Wiosna, wiosna". Dyrektor stanowczo zażądał aby fotkę podpisać "Kot srający na trawę"
    Po co??? Przecież to widać - zdziwił się KO-wiec
    Na to dyrektor: A jak ktoś nie zauważy trawy? I pomyśli, że ten kot sra na całokształt...????

Przepraszam za, być może, OT ale jeśli zaczynamy dyskusję na temat roli podpisu pod zdjęciem...

Domyślnie

Ale się*tu działo

W pierwszym momencie patrząc na zdjęcie, czułem że coś tu musi być grubszego.
    Sprawdzając kto zamieścił post, już wiedziałem ze PSa tu nie będzie.

Ale takie zdjęcia muszą tu być pokazywane od czasu do czasu, by wstrząsać cyfrową rewolucją!
    Zdjęcie, to nie zawsze 3D Full HD

Franku, mnie kupiłeś tym zdjęciem i nie przez rysy bo na nie nie zwracam uwagi - choć o negatywy możesz lepiej dbać
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Jednym porysowanym zdjęciem? Muszę więc powiedzieć, że tanim jesteś biegłym.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Co poradze, że czlowiek taki wrażliwy
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Zabawne
    Wpierw przeczytałem cały wątek - nie widząc zdjęcia (problemy z netem) - pomyślałem, że tradycyjnie na tym forum, im większa dysputa nad fotą tym większa kupa
    Aż w końcu dziś zobaczyłem ZDJĘCIE!
    No i ?
    Kadr jak kadr. Były lepsze. Były gorsze. Tragicznej jakości? Bywa Mnie akurat się podoba (kompletnie nie wiem czemu - pewnie się starzeję, bo nawet zdjęcia wpkx mi się podobają ).

Ale z jednym w tej dyspucie się nie zgodzę - "fotografie nie opowiadają historii". Gówno prawda
    A Cartier Bresson? A Cappa? A reszta z Magnum?

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów