Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Sup

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Sup

To z Nikona. Wiele można o tym systemie powiedzieć, ale odszumianie moim zdaniem leży i kwiczy:

Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 26-09-2014 o 20:07

Domyślnie

Te Nikony coraz bardziej badziewne robią...
    Jakby mało było oleju na matrycy, to jeszcze FF+BF, białe szumy (white noises), banding przez sam środek i inne artefakty...
    Dobrze, że - jak słyszałem - w najnowszym firmware będzie opcja autokasowania zdjęć przez body bez ingerencji użytkownika.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    ...
    Dobrze, że - jak słyszałem - w najnowszym firmware będzie opcja autokasowania zdjęć przez body bez ingerencji użytkownika.
    Oby nie w D700 (choć on klisz nie lubi)...

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    (...) w najnowszym firmware będzie opcja autokasowania zdjęć przez body bez ingerencji użytkownika.
    W przeciwieństwie do dodawania klatek w trybie seryjnym, cichszego autofocusa, jaśniejszych obiektywów i dodatkowych megapikseli to akurat ten ficzer (feature) uważam za bardzo sensowny. Mógłby mieć naprawdę korzystny wpływ na globalny poziom fotografii. I wówczas żyłoby się lepiej. Wszystkim.

Domyślnie

I podobno planowane jest opcjonalne połączenie tej funkcji z rozpoznawaniem płaczu.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

A myślisz, że na histogramie gdzie są highlights i shadows zostanie dodana trzecia opcja, z wykrywaniem czarnej rozpaczy?

Domyślnie

Rozpacz w kratkę, czyli banding do kwadratu.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Ale tak już pomijając te sprzętowo - systemowe dywagacje, fajne to zdjęcie, nie?

Domyślnie

A nie pisałem jeszcze? Wciórności! No pewnie, że fajne. I nawet mi się podoba.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Ja już nie kumam czaczy, czy to już grafika czy jeszcze fotografia, to zdjęcie dla mnie za trudne
    Nikon i podróże ...

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów