To z Nikona. Wiele można o tym systemie powiedzieć, ale odszumianie moim zdaniem leży i kwiczy:
Szukaj
To z Nikona. Wiele można o tym systemie powiedzieć, ale odszumianie moim zdaniem leży i kwiczy:
Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 26-09-2014 o 20:07
Te Nikony coraz bardziej badziewne robią...
Jakby mało było oleju na matrycy, to jeszcze FF+BF, białe szumy (white noises), banding przez sam środek i inne artefakty...
Dobrze, że - jak słyszałem - w najnowszym firmware będzie opcja autokasowania zdjęć przez body bez ingerencji użytkownika.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
W przeciwieństwie do dodawania klatek w trybie seryjnym, cichszego autofocusa, jaśniejszych obiektywów i dodatkowych megapikseli to akurat ten ficzer (feature) uważam za bardzo sensowny. Mógłby mieć naprawdę korzystny wpływ na globalny poziom fotografii. I wówczas żyłoby się lepiej. Wszystkim.
I podobno planowane jest opcjonalne połączenie tej funkcji z rozpoznawaniem płaczu.
Snoblesse oblige:
A myślisz, że na histogramie gdzie są highlights i shadows zostanie dodana trzecia opcja, z wykrywaniem czarnej rozpaczy?
Rozpacz w kratkę, czyli banding do kwadratu.
Snoblesse oblige:
Ale tak już pomijając te sprzętowo - systemowe dywagacje, fajne to zdjęcie, nie?
A nie pisałem jeszcze? Wciórności! No pewnie, że fajne. I nawet mi się podoba.
Snoblesse oblige:
Skontaktuj się z nami