Szukaj
i kupowaly go polglowki, ktorzy nie mieli pojecia jak prawidlowo zdjecie zrobic? to chciales napisac?
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Zgadza się mam pecha-tylko dziwne jest to, że tego pecha mam dopiero od jakiegoś czasu............. od czasu zakupu D7000. Wcześniej z żadnym Nikonem nie miałem pecha. Przypadek ? Nie sądzę
Dziwne, jest to, że jak pisałem wcześniej na D3 było jak trzeba -top szkło dawało lepszy obraz od budrzetowego. Wszystko "stanęło na głowie" po przesiadce na D800.skoro budzetowe szklo daje ci lepsze efekty niz szklo z wysokiej polki to cos jest naprawde nie tak. nie moze byc tak ze wszytko jest zle.
Z podniesieniem tego zestawu nie mam problemu, ale nie będę ściemniał, że trzymam aparat "jak skała". Nie jestem w tym dobry i na 100% sam uznałbym te problemy za swój błąd gdyby nie dwa fakty: takie same problemy z poruszeniami miał Deep, a to jest gość zrobiony z tytanu -on uzyskuje takie wyniki, że ja mu do pięt nie dorastam. W przypadku bardziej upakowanej matrycy D5200 nie miałem problemów z poruszeniem -robiłem nim foty na takich samych czasach jak w przypadku D3.gdybys byl drobna blondynka to zasugerowalbym ze gorsza jakosc z topowych szkiel wynika z ich ciezaru ale jestes kawal chlopa wiec zakladam ze nie sprawia ci problemu utrzymanie w reku zestawu 800tka + 70-200.
Inna sprawa ze na 36mp naprawde latwo ruszyc foto - i nadal bede utrzymywal ze duza czesc problemow z AFem wynika z umiejetnosci operatora, aczkolwiek w twoim przypadku te teze juz oablilismy ze trzy dyskusje temu![]()
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
nie czytałem dokładnie watku, ale moze wpływ ma ilośc pikseli na np mm2 matrycy, i tu jest ten problem??/ tak tylko dywaguję. z ciekawości tu weszłem poczytać o 24mpxvs36mpx![]()
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
nie, po prostu efekt skali i nowego modelu, ktory tak jak chpragneli uzytkownicy byl w przystepnej cenie. gdzies trzeba oszczedzic - a kontrola jakosci w chinsko-tajlandzkich fabrykach jest najdrozsza.
a jesli masz mozliwosc - zmniejsz taki nietrafiony obrazek z d800 do obrazka z d5200 i porownaj?W przypadku bardziej upakowanej matrycy D5200 nie miałem problemów z poruszeniem -robiłem nim foty na takich samych czasach jak w przypadku D3.
tak wiem - bawie sie w adwokata diabla![]()
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
To jedna opcja (zgryzliwość za zggryzliwość), druga, że aparat był wadliwy - serwis do skutku.
Owszem, mozna mieć seryjnie pecha.
14-24 to faktycznie dziwny (choć czy ja wiem - tłumacze niżej dlaczego) przypadek, mi sygnalizował nie najlepszą współpracę z D800 już nikonista02, to było 2 lata temu na plenerze w Toskanii. Na D700 żyleta, na D3x dobrze, na D800 - niekoniecznie. Szerokie kąty mają olbrzymi problem, im ciężko spełnić warunek telecentryczności. 14-24 jest skrajnie szerokokątny, a matryca D800 obnaża wszystko bezlitośnie.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Druga rzecz - zdjęcie, które wrzucił fatman było zrobione w średnich warunkach. Bez słońca ostrość spada subiektywnie.
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 09-09-2014 o 12:54
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
IMO, wielkość obrazka nie ma tu nic do rzeczy. Liczy się gęstość upakowania. To dlatego D700 był noktowizorem, a D300 nie. I tu i tu 12mpix, ale elementy swiatloczule w D700 byly ogromne.
ps. Wiadomo, że mowimy tu o matrycach takich samych technologicznie.
Skontaktuj się z nami