Szukaj
Na szczęście piwo to znikomy koszt, więc zaryzykuję... Nie muszę przecież dopić do końca, a może akurat będzie niezłe...
Ja się nie pieszczę. Nie pasuje mi to wylewam. Wybór jest tak przeogromny, że szkoda czasu aby się męczyć.
Ja dla odmiany wylałem Koźlaka, jako-tako zdzierżyłem Marcowe, natomiast Białe wypiłem ku swemu zaskoczeniu z przyjemnością, choć ogólnie nie przepadam za pszeniczniakami i jest to ostatnie piwo z póły, na jakie się skuszę. Być może kwestia kolendry - lubię orientalne żarcie, za sajgonki z krewetami i kolendrą (oczywiście na chłodno) dałbym się*zabić![]()
Kolendra odpowiednio zapodana daje niesamowite odczucia. Wspominam jak bardzo mi smakował Pan Witek z browaru Haust.
Jeśli doda się ją z głową (a nie dlatego 'bo muszem aby styl trzymało') to daje znakomite efekty.![]()
Ja nie jestem specjalnym fanem pszeniczniakow, ale z takich ktore mi smakowaly to moge polecic Faktoria Uncle Helmut, Pivovaria Pszeniczna Bomba, Birbant American Wheat, ewentualnie jeszcze Widawa Nowy Baran. Jezeli zas chodzi o pszenice z kolendra i pomarancza czy Witbier to swietna jest Pinta Viva la Wita, Doctor Brew American Witbier, Kormoran Witbier lub AleBrowar Lady Blanche, a taki bardziej slodki z przewaga pomaranczowych aromatow to Olbracht Pomaranczarnie Krola.
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Ja teraz czekam na John Cherry od AleBrowarujak sie pojawi to mam juz rezerwacje na flaszeczke
Prawdopodobnie ma kosztowac w okolicach 20 zl za butelke.
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Skontaktuj się z nami