Close

Strona 251 z 364 PierwszyPierwszy ... 151201241249250251252253261301351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 501 do 2 510 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    [...] B. pozytywnym zaskoczeniem było natomiast (à propos przeniczniaka) jak dla mnie "Białe" z tej samej serii.
    O jeżu... jak mnie wykręcało po tym wynalazku, niedopiłem dawki ze szkła 330ml.
    Dla odmiany uważam Białe za najgorsze z tej trójcy.
    Tak więc widać są różne drogi do trafienia w osobisty gust

Domyślnie

Na szczęście piwo to znikomy koszt, więc zaryzykuję... Nie muszę przecież dopić do końca, a może akurat będzie niezłe...

Domyślnie

Ja się nie pieszczę. Nie pasuje mi to wylewam. Wybór jest tak przeogromny, że szkoda czasu aby się męczyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Ja się nie pieszczę. Nie pasuje mi to wylewam. Wybór jest tak przeogromny, że szkoda czasu aby się męczyć.
    Dokładnie to miałem na myśli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    O jeżu... jak mnie wykręcało po tym wynalazku, niedopiłem dawki ze szkła 330ml.
    Dla odmiany uważam Białe za najgorsze z tej trójcy.
    Tak więc widać są różne drogi do trafienia w osobisty gust
    Ja dla odmiany wylałem Koźlaka, jako-tako zdzierżyłem Marcowe, natomiast Białe wypiłem ku swemu zaskoczeniu z przyjemnością, choć ogólnie nie przepadam za pszeniczniakami i jest to ostatnie piwo z póły, na jakie się skuszę. Być może kwestia kolendry - lubię orientalne żarcie, za sajgonki z krewetami i kolendrą (oczywiście na chłodno) dałbym się*zabić

Domyślnie

Kolendra odpowiednio zapodana daje niesamowite odczucia. Wspominam jak bardzo mi smakował Pan Witek z browaru Haust.
    Jeśli doda się ją z głową (a nie dlatego 'bo muszem aby styl trzymało') to daje znakomite efekty.

Domyślnie

Ja nie jestem specjalnym fanem pszeniczniakow, ale z takich ktore mi smakowaly to moge polecic Faktoria Uncle Helmut, Pivovaria Pszeniczna Bomba, Birbant American Wheat, ewentualnie jeszcze Widawa Nowy Baran. Jezeli zas chodzi o pszenice z kolendra i pomarancza czy Witbier to swietna jest Pinta Viva la Wita, Doctor Brew American Witbier, Kormoran Witbier lub AleBrowar Lady Blanche, a taki bardziej slodki z przewaga pomaranczowych aromatow to Olbracht Pomaranczarnie Krola.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Przy okazji zapytam szanownych smakoszy- co polecacie z pszeniczniaków? Jako amator porterów (na przemian z ciemnymi browarkami) mam jednak od czasu do czasu ochotę na coś bardziej subtelnego niż 9-10 "promilowe" czaszkowstrząsy

Co do koncerniaków (niepszenicznych)- niezły jest Namysłów. Za to wczoraj wypiłem po dłuższej przerwie Żywca Bock, i jednak odstaje to piwko od innych ciemnych...
    Polecam Orkiszowe z Browaru Kormoran
    D70s

Domyślnie

Pewnie wiele razy już było ...... mi jednak wyjątkowo ostatnio zaczęło podchodzić ;
    znienacka , pękła wczoraj "krzynka" (na 2-ch)

Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 06-09-2014 o 19:45

Domyślnie

Ja teraz czekam na John Cherry od AleBrowaru jak sie pojawi to mam juz rezerwacje na flaszeczke
    Prawdopodobnie ma kosztowac w okolicach 20 zl za butelke.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Strona 251 z 364 PierwszyPierwszy ... 151201241249250251252253261301351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów