Close

Strona 74 z 79 PierwszyPierwszy ... 24647273747576 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 786

Domyślnie

Nie palę cygaretów (może kiedyś okazyjnie na ognisku czy coś) i nie wiem jak to jest rzucić palenie ale macie może jakieś sposoby abywymusić na kimś rzucenie cygarów?
    Mój ojciec pali od 16. roku życia powiedzmy 1-1.5 paczki dziennie. Wiem, że to od psychiki zależy ale chciałbym aby w końcu przestał
    Próbowałem jak byłem dzieciakiem drastycznych metod (wkładanie trawy, paznokci, naskórka w papierosa ) myślałem, że się od tego pożyga ale jakoś to przepalił :/
    Macie jakieś sposoby?
    Ostatnio edytowane przez zolton ; 09-08-2014 o 19:54
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Sam musi tego chcieć.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Ja przeszedłem na E-fajury. Już 2,5 roku. Ale teraz tego nie mogę się pozbyć Aaa. Paliłem trzy paczki ,,analogów''. Po roku zaoszczędziłem na D610
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Mój teść na Mercedesa, ale fakt, kupił go w cenie D810

Domyślnie

Ja mam motywacje od mej pani
    Miesięcznie przepalasz ok 450 czyli rocznie 5400. Układ prosty nie palisz masz kasę na swe zabawki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemas-J Zobacz posta
    Układ prosty nie palisz masz kasę na swe zabawki.
    Nie palę od 30 lat. Rzucałem kilka razy, aż doszedłem do wniosku że fajki muszą leżeć na półce i wtedy nie będę ich szukał. No i się udało, widziałem że leżą i w razie wojny wystarczy sięgnąć. Nie zacząłem do dzisiaj. A z wagą to różnie bywa, jak ktoś ma tendencje i apetyt to jest pultaśny.

Domyślnie

Ta mojemu ojcu nie przegada :/
    Też bym miał kilka rzeczy gdyby nie palił :P
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Trzeba chcieć, to pierwsza sprawa. Mój jak zobaczył że kupiłem desmoxan to też zaochotował, ale niestety jest po zawale, bierze leki i nie wolno mu go brać... :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbodniak Zobacz posta
    to też zaochotował
    Co zrobił?

Domyślnie

Rzucenie palenia jest głowie. Tylko i wyłącznie. Nie są potrzebna żadne lekarstwa.

Ja miałem kryzys tak mniej więcej po 12-14 miesiącach i po ok 5 latach... Jeszcze do tej pory, bardzo rzadko, gdzieś błyśnie myśl o zapaleniu do porannej kawy.
    Jestem palaczem. Abstynencja to ok 15 lat. Nie pamiętam dnia w którym przestałem palić - żadna jakaś magiczna data (np 1 styczeń). Po prostu doszedłem do wniosku, że mi się to nie opłaca. Same straty: Kasa to raz zdrowie to dwa, żadnych perfum, bo po co, jak i tak śmierdziałem fajkami (o oddechu nie wspomnę), problem z wychodzeniem zimą, problem w podróży i tak można by mnożyć...

Strona 74 z 79 PierwszyPierwszy ... 24647273747576 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów