Close

Strona 70 z 1914 PierwszyPierwszy ... 20606869707172801201705701070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Bajkowo maluje ta canonierska 50-ka.
    To prawda. Do tego jest stosunkowo nieduża i lekka, jak na f/1.2.

Domyślnie

Szukam kogoś z A7(dowolnym) i adapterem do EOS-a. Zastanawiam się nad porzuceniem Canona(puszki). Chętnie bym zobaczył na żywo jak działa MF oraz AF z takim adapterem.

Domyślnie

Ja mam 2 tanie (APS-C i FF), ten pierwszy działa jako-tako, AF jest wolny, ale w miarę skuteczny. Ten Ff podziałał 2 dni i teraz aparat w ogóle go nie widzi.
    Miałem też Metabonesa, działał bardzo fajnie, tylko bez AF, bo moje 35/2 go nie obsługiwało.
    Pytaj, jak chcesz coś wiedzieć dokładniej.

Domyślnie

Dzięki, jakbyś kiedyś wpadał do KRK to napisz na priv.
    Głownie zależy mi na wersji FF z przeniesieniem AF/A. Autofocus nie musi być szybki bo głownie fotografuje statyczne sytuacje, pytanie czy to trwa 2 sekundy czy 10 sekund...
    Jakie obiektywy EOS-owe testowałeś z Metabones-em?
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 13-07-2014 o 11:27

Domyślnie

miałem w ręce, fantastyczny. szkoda, że sony nie buduje dla niego bazy szkieł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic
    Dzięki, jakbyś kiedyś wpadał do KRK to napisz na priv.
    Głownie zależy mi na wersji FF z przeniesieniem AF/A. Autofocus nie musi być szybki bo głownie fotografuje statyczne sytuacje, pytanie czy to trwa 2 sekundy czy 10 sekund...
    Jakie obiektywy EOS-owe testowałeś z Metabones-em?
    Z Metabonesem używałem tylko starego 35/2 i w takim zestawie nie ma AF. Ale reszta (przysłona, pomiar światła) działała bardzo dobrze.
    Jeśli chodzi o tanie adaptery AF, to ostrzenie trwa w dobrych warunkach ok 1,5-2s (sprawdzałem z tanim 28-80, ze stałką może być szybciej), w gorszych nieco dłużej. Jest dość celnie, chyba nie gorzej, niż z systemowymi. Jeśli chcesz, to ten FF mogę Ci przesłać za zwrotem kosztów przesyłki, może u Ciebie będzie działał lepiej - u mnie niestety tylko raz na jakiś czas łapie kontakt z body. Jeśli jesteś zainteresowany, daj znać na priv.

Domyślnie

qbic, AF poprzez przelotkę Commlite z A7R/A7 działa dokładnie z taką samą szybkością (niestety crop to jest) jak na tym filmie, gdzie testowałem go z 5R. Niebawem powinienem wiedzieć, czy/kiedy ten producent będzie miał wersję pod FX.

https://www.youtube.com/watch?v=EBH-lHiP9dk
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Thx, zaczynam mieć wątpliwości czy to dobry pomysł.

Metabones markIII kosztuje ~1.6k, a natywne szkła do Sony to jakiś żart (35mm F2.8 kosztuje tyle co Sigma 35mm 1.4), brak naprawde jasnej 50tki (f1.8 to za ciemne).
    Docelowo chciałem A7 używac z 50L i czasami 100mm 2.0 ale nie ma pewności że ten drugi wogóle będzie działać.. 2x więcej styków - 2x większa szansa na awarie..
    Być może gdybym miał szanse testować taki zestaw na żywo i zobaczyć jak wygodne (lub nie) jest ostrzenie manualne...

Na razie jestem niezdecydowany : (
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 14-07-2014 o 11:48

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Aktualnie to masz juz Metabones mkIV, mkIII mial jakies problemy z refleksami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Thx, zaczynam mieć wątpliwości czy to dobry pomysł.

Metabones markIII kosztuje ~1.6k, a natywne szkła do Sony to jakiś żart (35mm F2.8 kosztuje tyle co Sigma 35mm 1.4), brak naprawde jasnej 50tki (f1.8 to za ciemne).
    Docelowo chciałem A7 używac z 50L i czasami 100mm 2.0 ale nie ma pewności że ten drugi wogóle będzie działać.. 2x więcej styków - 2x większa szansa na awarie..
    Być może gdybym miał szanse testować taki zestaw na żywo i zobaczyć jak wygodne (lub nie) jest ostrzenie manualne...

Na razie jestem niezdecydowany : (
    Cały dowcip z A7/r/s polega na tym, że puszka jest mała. Możesz do niej podpiąć praktycznie każdy obiektyw (tak jak do NEX-a zresztą), natomiast te dwie stałki FE zachowują proporcje puszki. 35mm jest drogie (Sony nas goli, bo nie mamy innego wyboru poza nie kupowaniem), a 50mm jest bardzo dobre.
    Podpinanie dużych obiektywów do A7 ma, MZ, sens, jeżeli się ma duże ciśnienie
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 70 z 1914 PierwszyPierwszy ... 20606869707172801201705701070 ... OstatniOstatni