Close

Strona 71 z 1914 PierwszyPierwszy ... 21616970717273811211715711071 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 19131

Domyślnie

Adapter Commlite dedykowany do A7R/A7 jest już na rynku od jakiegoś czasu, również na Allegro, zewnętrznie różni się kształtem otworu celem uniknięcia winiety.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Cały dowcip z A7/r/s polega na tym, że puszka jest mała. Możesz do niej podpiąć praktycznie każdy obiektyw (tak jak do NEX-a zresztą), natomiast te dwie stałki FE zachowują proporcje puszki. 35mm jest drogie (Sony nas goli, bo nie mamy innego wyboru poza nie kupowaniem), a 50mm jest bardzo dobre.
    Podpinanie dużych obiektywów do A7 ma, MZ, sens, jeżeli się ma duże ciśnienie
    Mnie interesuje tylko jakość obrazu i komfort kadrowania, reszta to pierdoły. To czy nosze ze sobą 5D czy A7 nie ma dla mnie znaczenia, ważne żeby mając to już w ręku dało się z tego korzystać. To czy 50mm sonego jest bardzo dobre to wogole nie ma znaczenia, nic w moich oczach nie przebija 50L (może noctiluxy). Z racji tego że nie będe kupować kota w worku (brak możliwości przetestowania A7 z metabonesem + moje szkła) prawdopodobnie poczekam na 5D mark IV. Cisnienie mam zerowe, zdjęcia mam czym robić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Mnie interesuje tylko jakość obrazu i komfort kadrowania, reszta to pierdoły. To czy nosze ze sobą 5D czy A7 nie ma dla mnie znaczenia, ważne żeby mając to już w ręku dało się z tego korzystać. To czy 50mm sonego jest bardzo dobre to wogole nie ma znaczenia, nic w moich oczach nie przebija 50L (może noctiluxy). Z racji tego że nie będe kupować kota w worku (brak możliwości przetestowania A7 z metabonesem + moje szkła) prawdopodobnie poczekam na 5D mark IV. Cisnienie mam zerowe, zdjęcia mam czym robić
    Tak też myślałem. Jeżeli gabaryty nie mają znaczenia, a 50L jest obowiązkowy , to 5D4 będzie pewnie najlepszym rozwiązaniem. Osobiście nie jestem przekonany do przelotek (z AF-em i bez), choć przyznaję że Metabones nigdy w rękach nie miałem. Dla przykładu, podpinam czasem "z przymusu" SY 14mm pod A7 i ergonomia takiego ustrojstwo jest dosyć mizerna
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

No do samyanga na bezlusterkowcu się ciężko przekonać wielkością Spróbuj inne manuale, jest dużo lepiej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    No do samyanga na bezlusterkowcu się ciężko przekonać wielkością Spróbuj inne manuale, jest dużo lepiej.
    Ja nie mam nic do manuali, mam puszkę pod nie i chwalę sobie fotografowanie "manualne" . A7 nabyłem, bo potrzebna mi była mała (ale nie za mała ) puszka z dobrą matrycą i znośnym AF-em. Podpinam przez przelotki Samiego i N105/2.5, bo "muszę": nic innego o tych ogniskowych nie mam, a kupować innych manuali pod A7 nie chcę, bo ... nie mają AF-u Ot, taki kaprys...
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 14-07-2014 o 16:22
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Trochę to zwodnicze;] Na dxo A7s w 'dynamic range' wcale tak nie wymiata, ma dopiero 31. miejsce, tu go porównali do 5dmk3 który ma w DR... 116. miejsce (33. w ogólnej).
    W wysokim ISO A7s jest za to pierwszy;]
    I ogólna ocena mu wyszła na 16. miejscu (A7r jest 2. a A7 - 9.) więc ogólnie nieźle ale inne A7ki jakoś lepiej. Choć i tak jestem ciekaw jak to hula, zbiera świetne opinie a i zdjęcia z 55/1.8 z jednego z poprzednich linków też wyglądają super

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Trochę to zwodnicze;] Na dxo A7s w 'dynamic range' wcale tak nie wymiata, ma dopiero 31. miejsce, tu go porównali do 5dmk3 który ma w DR... 116. miejsce (33. w ogólnej).

Trzeba pamiętać ze to video. 5dmk3 ma lipny kodek i dziadowską ostrość & line skipping, czyli w trybie video wykorzystuje znacznie mniejszą powierzchnię matrycy niz podczas zdjęć (w przeciwienstwie do A7s).

Strona 71 z 1914 PierwszyPierwszy ... 21616970717273811211715711071 ... OstatniOstatni