Adapter Commlite dedykowany do A7R/A7 jest już na rynku od jakiegoś czasu, również na Allegro, zewnętrznie różni się kształtem otworu celem uniknięcia winiety.
Szukaj
Adapter Commlite dedykowany do A7R/A7 jest już na rynku od jakiegoś czasu, również na Allegro, zewnętrznie różni się kształtem otworu celem uniknięcia winiety.
Mnie interesuje tylko jakość obrazu i komfort kadrowania, reszta to pierdoły. To czy nosze ze sobą 5D czy A7 nie ma dla mnie znaczenia, ważne żeby mając to już w ręku dało się z tego korzystać. To czy 50mm sonego jest bardzo dobre to wogole nie ma znaczenia, nic w moich oczach nie przebija 50L (może noctiluxy). Z racji tego że nie będe kupować kota w worku (brak możliwości przetestowania A7 z metabonesem + moje szkła) prawdopodobnie poczekam na 5D mark IV. Cisnienie mam zerowe, zdjęcia mam czym robić![]()
Tak też myślałem. Jeżeli gabaryty nie mają znaczenia, a 50L jest obowiązkowy, to 5D4 będzie pewnie najlepszym rozwiązaniem. Osobiście nie jestem przekonany do przelotek (z AF-em i bez), choć przyznaję że Metabones nigdy w rękach nie miałem. Dla przykładu, podpinam czasem "z przymusu" SY 14mm pod A7 i ergonomia takiego ustrojstwo jest dosyć mizerna
![]()
No do samyanga na bezlusterkowcu się ciężko przekonać wielkościąSpróbuj inne manuale, jest dużo lepiej.
Ja nie mam nic do manuali, mam puszkę pod nie i chwalę sobie fotografowanie "manualne". A7 nabyłem, bo potrzebna mi była mała (ale nie za mała
) puszka z dobrą matrycą i znośnym AF-em. Podpinam przez przelotki Samiego i N105/2.5, bo "muszę": nic innego o tych ogniskowych nie mam, a kupować innych manuali pod A7 nie chcę, bo ... nie mają AF-u
Ot, taki kaprys...
![]()
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 14-07-2014 o 16:22
Trochę to zwodnicze;] Na dxo A7s w 'dynamic range' wcale tak nie wymiata, ma dopiero 31. miejsce, tu go porównali do 5dmk3 który ma w DR... 116. miejsce (33. w ogólnej).
W wysokim ISO A7s jest za to pierwszy;]
I ogólna ocena mu wyszła na 16. miejscu (A7r jest 2. a A7 - 9.) więc ogólnie nieźle ale inne A7ki jakoś lepiej. Choć i tak jestem ciekaw jak to hula, zbiera świetne opinie a i zdjęcia z 55/1.8 z jednego z poprzednich linków też wyglądają super![]()
Skontaktuj się z nami