Close

Strona 1009 z 2397 PierwszyPierwszy ... 95099099599991007100810091010101110191059110915092009 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10 081 do 10 090 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Dochodzę do wniosku że LR to u mnie najlepiej zainwestowane w fotografię pieniądze Za 300zł nie dostałbym żadnego obiektywu który by mi tyle umożliwił... Od wymiany aparatu na taki z trochę lepszą matrycą też lepsza inwestycja, w LR można odzyskać więcej z szumów nie wspominając o innych opcjach

Udało mi się dziś wreszcie cokolwiek pstryknąć z e10-18 i e50
    Zdjęcia z pierwszego:

tak ładnie się zaczęło...
    ...a potem jak zwykle...;]

Domyślnie

Odkąd Marcin, czyli nasz drogi Czornyj, polecił mi Lightrooma, również uważam go (LRa, choć Czornego też) za jedynie słuszną wywoływarkę, co cyfr wszelakich, w tym Coolscanów.
    Do tego na okrasę/deser NIK Collection.

Biotar 1,5/75 po raz enty: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=247985.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Wygląda na to, że 10-18 tragicznie odwzorowuje nieostrości...
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

To jest f8 na MFD więc nie ma co oczekiwać cudów;]

Domyślnie

A6000 już w moich łapkach i właśnie podpinam 30/2.8 . Teraz tylko sprzedać F3 z kitem i kupić 20/2.8 i jeszcze na nowego G-Shocka starczy
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShoRtie Zobacz posta
    A6000 już w moich łapkach i właśnie podpinam 30/2.8
    Super, gratuluję ja też nie dlugo prawdopodobnie stanę się posiadaczem takiego zestawu prosimy o jakieś zdjęcia
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Fotek na razie nie ma bo po powrocie ze sklepu w sumie nie chciało mi się już wychodzić a pogoda też do bani. Wszystko co zrobiłem to zabawa w domu i testy AF.
    Krótkie za i przeciw oraz porównaniu do F3 po pół dnia macania.

1sze wrażenie jest naprawdę mega pozytywne. Aparat wygląda bardzo dobrze i sprawia wrażenie drogiego sprzętu ale ze względu na czerń jest raczej dyskretny. Wszystkie części są dobrze spasowane, nic nie trzeszczy i nie ma luzów. F3 wybrałem ze względu na grip ale dopiero w A6000 moje ręce są w 7niebie. Aparat trzyma się tak jak by był robiony na zamówienie a ręka idealnie wpasowuje się w lekko wyprofilowany grip.

Wizjer - w sumie to moje 1sze spotkanie z jakimkolwiek EVF ale po przyłożeniu oka do wizjera czułem się jak bym dostał w pysk. Ale było to uczucie jak najbardziej pozytywne bo to co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Obraz w wizjerze ma bardzo duże odświeżanie i nawet w ciemnym pomieszczeniu nic nie laguje jak co niektórzy trąbili.Dopiero w naprawdę ciemnym pomieszczeniu odświeżanie mocno zwalnia. Obraz wygląda jak by to był lustrzankowy wizjer a nie EVF. Jedyny minus wizjera to, że w okularach obraz nie pokrywa mi 100% kadru.

Ekran - tu za bardzo nie ma co mówić . Rozdzielczość wystarczająca żeby ocenić fotki ale za to fajny jest przegub ze "skokiem" i ogólnie konstrukcja wydaje się solidniejsza niż w F3.

AF - ustawień jest dużo mamy AFS AFC oraz automatyczny AF i do tego DMF i MF a w każdym 4 ustawienia: elastyczny, środek, szeroki , strefa. Nie mogłem w pełni przetestować AF ze względu na to, że Sigma obsługuje fazowy AF tylko w małym centrum kadru ale to co zrobiło Sony naprawdę kopie zadki. Do końca też nie wiem czy fazowy AF występuje w trybie AFS czy tylko w AFC ale w ciemnym pokoju z włączonym telewizorem i małą lampką aparat ostrzy szybko. W dzień AF jest mega szybki i nie ma problemu z "huntingiem".

Przesiadkę uznaję za udaną. Teraz tylko kupić SEL 20/2.8 i focić
    Plusy
    -wizjer
    -ergonomia
    -szybkość działania
    -autofocus
    -możliwość zapisania profili dla kolorów oraz ustawień aparatu

Minusy
    -brak wbudowanej stabilizacji
    -24mpix (wolałbym te 16)
    -długie ładowanie baterii
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

ShoRtie- jeśli dane zamieszkania są prawdziwe to mam rzut kamieniem

Pytanie techniczne- chciałabym kupić filtr UV do tego Fujiana 35mm f/1.7 ale szukam jego wymiarów i nie mogę się połapać jakiej wielkości filtr tam by pasował.

Inna sprawa na obiektywie w zestawie 16-50 chyba nie da się zamontować filtru bo "chowa" się dziad po dłuższej bezczynności i nie widzę innej możliwości montażu. Chyba, że jakoś inaczej się to robi, nigdy nie widziałam na oczy filtra...

Dalej cykam fotki na manualu- uznałam, że skok na coś głębszego to większa frajda i póki co bawię się świetnie. Bokeh zamówiony, aktualnie śmiga statkiem do Europy.

Domyślnie

Po co Ci te filtry???

Domyślnie

Do ochrony obiektywów bo już niestety opalcowałam swój i czuję, że będzie to notoryczne.
    W dodatku planuję wyjazd wakacyjny więc piasek+ ostre słońce jest dobrą opcją dla polara.

Taki filtr to nie duży wydatek i wolę bawić się w tą stronę niż w PSie bo to robię na co dzień na studiach i hobbystycznie.

Skąd to pytanie? Dlaczego muszę to argumentować?

Strona 1009 z 2397 PierwszyPierwszy ... 95099099599991007100810091010101110191059110915092009 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów