Close

Strona 1109 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1096091009105910991107110811091110111111191159120916092109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 081 do 11 090 z 23962

Wątek: Sony NEX

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Żeby nie było wyrzucę swoje trzy grosze do ogródka.

neck - świetne kadry i fajna obróbka. Plus dla ciebie za dzielenie sie warsztatem. Duży plus.

Wojtek - ty jak zwykle w formie. Widziałem to zdjęcie na AO - świetne. Plus za biometara @1.5
    .

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Załamujecie mnie, Panie i Panowie

Aż się prosi o nexowy album

Tu Mariusz masz racje. Przydałby sie album. Szkoda że nie mam czasu ostatnio na hobby
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Odpowiadając na prośbę kolegi stachmuszel podaje kilka danych dotyczących fotki kilka postów powyżej.

Zdjęcie zrobione około godz. 22.40, użyty statyw, zrobiłem 5 zdjęć w trybie M o różnych czasach - co 1 EV, F 7.1, ISO 100, ostrzenie ręczne, balans bieli automatyczny. Najdłuższy czas naświetlania to 69 sek i właśnie na tym zdjęciu bazowałem bo pozostałe były za ciemne.

Te 5 zdjęć edytowałem w Lightroom, zmieniłem trochę balans bieli, skorygowałem profil obiektywu i abberacje. Eksportowałem 5 zdjęć jako tiff a następnie otworzyłem je w oloneo photoeninge i tam użyłem tylko jednego suwaka TM strengt, który pozwolił mi uzyskać większą rozpiętość tonalną a zwłaszcza niebieskie niebo.
    Efekt końcowy jako tiff razem z pozostałymi tiffami wczytałem do photoshopa. Tam wykorzystałem zdjęcie z oloneo a zbyt jasne światła przyciemniłem ze zdjęć najciemniejszych. Dodałem Pro kontrast w Color EfeX pro, skorygowałem trochę balans kolorów, skorygowałem wady obiektywu tzn wyprostowałem trochę budynki i wyostrzyłem. To chyba wszystko.

Zdjęcie z najdłuższym czasem wklejam poniżej, Jest to jpeg zmniejszony rozmiarowo żeby można było porównać.
    Dzięki neck za info. Dochodzę do wniosku, patrząc na to co napisałeś, że z obróbki cienki Bolek jestem, chyba przestanę tu zaglądać
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Wojtek - ty jak zwykle w formie. Widziałem to zdjęcie na AO - świetne. Plus za biometara @1.5
    Sam jesteś Biometar.

Dzięki!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    Dzięki neck za info. Dochodzę do wniosku, patrząc na to co napisałeś, że z obróbki cienki Bolek jestem, chyba przestanę tu zaglądać
    Ditto!

Domyślnie

Panowie, opamiętajcie się.
    Obróbka to tylko wartość dodana do zdjęcia.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Ale jak bardzo dodana!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Panowie, opamiętajcie się.
    Obróbka to tylko wartość dodana do zdjęcia.
    Odnoszę wrażenie, że kolega jest zagorzałym przeciwnikiem jakiejkolwiek obróbki Tymczasem większość najlepszych zdjęć na plfoto czy 500px to podrasowanie tego co daje nam aparat. Oczywiście nie wszystko, szczególnie krajobrazy.
    Czasami nie da się zrobić dobrego zdjęcia prosto z aparatu, nie pozwalają na to warunki i ograniczenia aparatów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Odnoszę wrażenie, że kolega jest zagorzałym przeciwnikiem jakiejkolwiek obróbki Tymczasem większość najlepszych zdjęć na plfoto czy 500px to podrasowanie tego co daje nam aparat.
    500px to plastikowy, beztreściowy syf, od patrzenia na który wypadają oczy. Konto premium na tej stronie (o ile takowe istnieje) powinno być dodawane gratis do BMW x6. Razem z karnetem na osiedlowe solarium.

Strona 1109 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1096091009105910991107110811091110111111191159120916092109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów