Jak się odbywa wybieranie punktu ostrości i jak szybko można to zrobić?
Szukaj
Jak się odbywa wybieranie punktu ostrości i jak szybko można to zrobić?
Nie wiem jak to nazwac, joystick? Takim kolkiem, ktore gibie sie na wszystkie strony. Takim samym wybiera sie punkty AF w lustrzankach, tyle ze tu jest opcja zeby nie skakac po punktach tylko plynnie przesuwac po calym obtazie. Jest to nieco wolniejsze niz przeskakiwanie, ale znacnie bardziej precyzyjne.
no ta opcja jest fajna, zwlaszcza jak sie foci ze statywu i srednio z przekadrowaniem, mozna ustawić na sam róg nawet
a pomijajac sam proces ustawiania punktu, to pewnie mozna sobie to przypisać do ktoregos funkcyjnego
Völkchlor
Dzięki, z pewnością przydatne.
Na Fuji 95% zdjęć robię 18ką, więc GR to był dobry pomysł. Szkoda, że niezrealizowany.
Możecie pokazać więcej koloru?
Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Czy ja wiem, troche się nim ze statywu już nafociłem - ot choćby rower na allegro ostatnio, bo popołudniu wiec czasy na f8 sekundowe mi wychodziły. A z takich normalniejszych to nocne, albo z IR, z szarym.. Ot choćby takie:
Völkchlor
Fociłeś rower na allegro ze statywu?![]()
W kwestii innych zdjęć, chodzi mi o to że to jest aparat wymyślony do tego, żeby go mieć zawsze przy sobie i żeby nie zawadzał. Kiedy mam targać statyw (który niestety do poręcznych i kieszonkowych sprzętów nie należy), to znaczy że mogę i lustrzankę, bo oznacza też że z domu wychodzę zrobić konkretne zdjęcia, a nie coś przy okazji.
Trochę inaczej jak to jedyny aparat, wtedy ma to już jakiś sens.
Skontaktuj się z nami