Close

Strona 55 z 88 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    Na szczęście ten plastik ani trochę nie trąci tandetą
    Ponieważ to nie plastik tylko stop magnezu

D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100

GL
    Gość

Domyślnie

Ale pokryty plastikiem. Generalnie to w dotyku nie za bardzo mi pasuje. W porownaniu z nim taki Nex-7 to prawdziwa bajka. Sa tez oczywiscie plusy, trudniej mu wyslizgnac sie z reki, ale wolalbym mimo to obodowe ala Nex-7.

A tak z innej beczki, to swietna opcja jest ograniczenie zakresu AF. Barzo przyspiesza jego prace, szczegolnie w zlych warunkach oswietleniowych. Dziwne ze nie jest to rozwiazanie powszechnie stosowane i spotkac je mozna praktycznie tylko w niektorych obiektywach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Fociłeś rower na allegro ze statywu?

W kwestii innych zdjęć, chodzi mi o to że to jest aparat wymyślony do tego, żeby go mieć zawsze przy sobie i żeby nie zawadzał. Kiedy mam targać statyw (który niestety do poręcznych i kieszonkowych sprzętów nie należy), to znaczy że mogę i lustrzankę, bo oznacza też że z domu wychodzę zrobić konkretne zdjęcia, a nie coś przy okazji.
    Trochę inaczej jak to jedyny aparat, wtedy ma to już jakiś sens.
    No przecież napisałem, że w pokoju, popołudniem, na f8. Robiłem zblizenia na czesci, tak zeby byo coś widać poza jedną literką napisu, jak to zwykle ma miejsce na allegro. Uwielbiam takie foty sprzętu na 1.8 - zdjecie aparatu i ostry tylko róg, albo literka 5.6 na obiektywie.. ALE JEST PIĘKNA GŁĘBIA!

A co do statywu, to ja po prostu nie mam innego aparatu, więc robię nim wszystkie foty - te w drodze po chleb i te wieczorne ze statywu. Choć ostatnio to nie robie żadnych i Ricoh zapewne pójdzie na sprzedaż w ramach sfinansowania Fuji. Ale nie tego Fuji, innego. Fociłem na Fuji, byłem pod Fuji, czas pojeżdzić na Fuji

Cytat Zamieszczone przez noktoto Zobacz posta
    Ponieważ to nie plastik tylko stop magnezu
    No u mnie od noszenia po kieszeniach ponad dwa lata, już się rogi świecą na srerno - i to nie jest srebrny plastik bynajmniej.
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 14-05-2014 o 11:13
    Völkchlor

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    No przecież napisałem, że w pokoju, popołudniem, na f8. Robiłem zblizenia na czesci, tak zeby byo coś widać poza jedną literką napisu, jak to zwykle ma miejsce na allegro. Uwielbiam takie foty sprzętu na 1.8 - zdjecie aparatu i ostry tylko róg, albo literka 5.6 na obiektywie.. ALE JEST PIĘKNA GŁĘBIA!
    Ja na allegro zazwyczaj robię smartfonem

A co do statywu, to ja po prostu nie mam innego aparatu, więc robię nim wszystkie foty - te w drodze po chleb i te wieczorne ze statywu. Choć ostatnio to nie robie żadnych i Ricoh zapewne pójdzie na sprzedaż w ramach sfinansowania Fuji. Ale nie tego Fuji, innego. Fociłem na Fuji, byłem pod Fuji, czas pojeżdzić na Fuji
    Jak tak, to rozumiem, jeśli to jedyny aparat to nie ma wyjścia.
    Z tym Fuji to jeszcze się zastanów, jeśli przez lata wystarczała ci jedna ogniskowa, nie wiem czy jest sens to zmieniać. Generalnie to i tak zawsze brakuje jakiejś ogniskowej, nawet jak się ma przy sobie 3 obiektywy, z na bank z reguły pod body podpięty jest nie ten co trzeba. Zyskujesz owszem sporo, ale stracisz bezpowrotnie kieszonkowość Ricoha. Może lepiej wejść w GR, nadal kompaktowy, a matryca jednak robi swoje.

No u mnie od noszenia po kieszeniach ponad dwa lata, już się rogi świecą na srerno - i to nie jest srebrny plastik bynajmniej.
    Co niestety nadal nie zmienia wrażeń dotykowych.
    Ostatnio edytowane przez GL ; 15-05-2014 o 10:09

Domyślnie

Ja na allegro zazwyczaj robię smartfonem
    Ja jestem niestety pedantem w tej materii, zresztą sam siebie przeklinałem jak robiłem te foty ze się z tym bawię niepotrzebnie

Co niestety nadal nie zmienia wrażeń dotykowych.
    To ciekawe, że masz takie - w sensie, nie żebym ci nie wierzył, w koncu to kwestia mocno subiektywna - mnie się GRD wydał bardzo porządny i solidny, zresztą, zaraz znajde swoją recenzję pisana na gorącu tu na forum... mam: Wykonanie jest super - obudowa jest ze stopu magnezu, grip pokryty jest gumą. Wszystko jest ładnie spasowane i eleganckie. Jest lekki (190g), ale biorąc go do ręki czuje się jego wagę, nie ma się wrażenia plastikowej wydmuszki.

A o Fuji, to chodzi o takiego Zaś co do Ricoha.. hmm chętnie bym sobie zostawił, ale portfel z gumy nie jest wiadomo.. Choć może dam radę z nim ponegocjować..

Völkchlor

Domyślnie

Też jestem fanem cyclingu, ale nie zamieniłbym swojego jedynego aparatu na lepszą przerzutkę, raczej wybrałbym cross 1.5 , negocjujcie, dla mnie aparat w kieszeni/sakwie to często motywacja do wyjazdu rowerem.

Fociłem na Fuji, byłem pod Fuji, czas pojeżdzić na Fuji
    To zostało Ci jeszcze Fuji Heavy, też da się pojeździć
    Ostatnio edytowane przez pire ; 15-05-2014 o 13:15
    Fuji X I Kredyt hipoteczny w CHF

Domyślnie

...czas pojeżdzić na Fuji ...
    A najlepiej podjechać Fuji na Fuji i walnąć ze szczytu samojebkę (wiadomo czym) To byłoby coś.

GL
    Gość

Domyślnie

Pastwisko, nie załączył się Ci chyba link z aparatem który wybrałeś, ale jeśli to nie systemowy to stawiam na x10/20. Mam rację?

Z tymi wrażeniami dotykowymi to jest kwestia tego chropowatego pokrycia. W sumie takie samo jest na D700, ale ten nadrabia wagą. W przypadku lekkiego aparatu, bardziej niż wagę odczuwam samą fakturę powierzchni jej temperaturę itp, a te przypominają mi raczej dobrej klasy plastik niż metal.
    No ale nie po to jest aparat żeby go macać.
    Ostatnio edytowane przez GL ; 15-05-2014 o 15:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    A najlepiej podjechać Fuji na Fuji i walnąć ze szczytu samojebkę (wiadomo czym) To byłoby coś.
    mam tylko takie póki co - co i tak jest sukcesem, bo w marcu 90% czasu gora jest schowana w cmurach lub mgle

Pastwisko, nie załączył się Ci chyba link z aparatem który wybrałeś, ale jeśli to nie systemowy to stawiam na x10/20. Mam rację?
    Fuji ktory wybrałem to rower, ten ze zdjęcia
    Völkchlor

GL
    Gość

Domyślnie

Hyh, nie skumałem. Nie wiedziałem że są rowery fuji, myślałem że to rower który fotografowałeś. Generalnie, to taka sobie zamiana.

Strona 55 z 88 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów