Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Wątek: Nowy D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    witam panowie,pozwole sobie przedstawic swoje doswiadczenia ze skandynawii, w normalnym kraju szanuje sie klijenta i szczegolnie pozada sie jego pieniadzy,ale czyni sie to jednak z prawdziwa klasa -w mysl powiedzenia "jestes moim klijentem ,dzieki tobie istnieje" w szwecji mozesz nachodzic sprzedawce do woli ,pytac o wszystko ,testowac sprzet podpinajac do niego kolejne obiektywy,oczywiscie z zapisem na wlasna karte,kupujac ongis F-100 (w sklepie komisowym) w ciagu tygodnia sciagnieto mi polska instrukcje.w kraju wszyscy robia glupie miny gdy pytasz o szczegoly wazny jest tylko jeden cel ,szybko wypchnac towar,napchac kiese,a gdy sa problemy to najlepiej niech klijent sam sie martwi -to co slysze zewszad o krajowym przedstawicielu Nikona -zakrawa na normalne chamstwo i brak jakiegokolwiek szacunku dla klijenta,panowie sa adresy mailowe do centrali w europie (ilekroc pisalem zawsze otrzymywalem odpowiedz) ostatecznie jest Japonia ,nie zyjemy w XVII wieku ,Nikon naprawde dba o swa renome i gdyby dochodzily do niego negatywne glosy ,napewno cos musialoby sie w kraju zmienic -proponuje pisac pisac i jeszcze raz pisac,dla wielu ceny sprzetu w kraju sa naprawde wysokie ,amatorzy pasjonaci wiedza o tym najlepiej,i jeszcze lupic kogos na instrukcji !!!! jest to naprawde ponizej jakichkolwiek norm -pozdrawiam wszyskich serdecznie szczegolnie tych na obczyznie gdyz wiem jak nieraz gozko smakowal emigracyjny chleb-obecnie juz na stale w kraju

Mogłbyś podać strony...
    Pozdr.Dnawrocki
    Nikon D200 ,Nikon D70 + Nikkor 300 f4,Nikkor 70-300 4-5.6G ,Nikkor 18-70 3,5-4,5 G ED DX MB-D200, plecak lowepro,byly sprzet:canon eos 10, tamron 28-300, sigma 100-300 f4.Serdecznie Pozdrawiam

Domyślnie

Witam. Widzę, że kolega botak nie lubi ludzi, którzy zdecydowali się na emigrację. Cóż, ma do tego prawo z tym, że jako czytający to forum poczułem się urażony jego wypowiedzią. Mieszkam na stałe w Irlandii, posługuję się językiem angielskim w miarę sprawnie ale instrukcję polskojęzyczną do D200 zamówiłem sobie w Nikon Polska. Dlaczego?? Bo taką mam fantazję, że wolę słowo pisane czytać po polsku. To, że mieszkam w kraju anglojęzycznym nie oznacza, że muszę czytać gazety, książki lub cokolwiek po angielsku. A wracając do samej instrukcji, zapłaciłem za nią 80 złotych i nie musiałem odsyłać oryginalnej. Jedynym mankamentem było, że wysłano ją pod adres w Polsce a z tąd trafiła już do mnie na wyspę.

Domyślnie

Nie wiem jak macie w D 200, lecz jak zobaczyłem w jakich językach moge wyświetlać w D 50 funkcje to się zalamałem połowa to jakieś znaczki potem wszystkie na zachód od Odry potem na przeciwpołożną a kraj białego orzełka gdzie?
    Denerwuje mnie że NP ma to gdzieś. Była tu taka akcja by to zmienić lecz jeden moderator to uwalił (chodziło o D 50). Myslę, że jezeli będziemy nękać NP to coś się zmieni. Nie przekonuja mnie tłumaczenia o pollityce korporacji bo w innych krajach jest normalnie.
    Ostatnio odwiedziła mnie znajoma, której poleciłem zakup aparatu Nikona. Wybrała D 40.
    Kupiła go u siebie w Kanadzie. Zwykła rzecz. Ale niezwykłe jest to, że ona może go oddać do sklepu (jak jej nie bedzie pasowało) przez 12 miesięcy bez tłumaczenia sie dlaczego. Z tym że już naszczęście się zaraziła.
    Ma instrukcję we wszystkich jezykach pomijając Polski. Pyta mnie dlaczego na 2 gigowej karcie mieści sie tylko 200 zdjęc. Ktos ustawił jej RAWy . Nic nie kuma. Jest poczatkującą uzytkowniczką, która przesiadla się z małpki z przed której jej wiecznie synek czmychał. Więc przyszła na szkolonko.
    Ps mi się pooba podejście do języka Francuzów.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    Ma instrukcję we wszystkich jezykach pomijając Polski. .
    tzn w ilu? Instrukcja to całkiem gruba książka. Wątpię by dawali do body kilkanaście (kilkadziesiąt) takich książek.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

witaj -dnawrocki-ja pisywalem pod te adresy http://www.nikon.co.jp/main/eng/index.htm oraz http://www.europe-nikon.com/ pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    tzn w ilu? Instrukcja to całkiem gruba książka. Wątpię by dawali do body kilkanaście (kilkadziesiąt) takich książek.
    trzynastu angielskim, hiszpańskim, francuskim włoskim, portugalskim, rosyjskim, niemieckim potem jakieś znaczki pewnie japońskiego do koreańskiego więc uważam że kupując aparat w Polsce NP mogła by wywalić znaczki w wwalić język swoich chlebodawców.
    Przypamnę koledze moderatorowi że jesteśmy 38 milionowym krajem pomiędzy Rosją a Niemcami.
    NIKON Rosja się postarał Nikon Niemcy rownież to czemu nie Polska.
    Przypomnę że nie gęsi i swój jezyk mamy. A z podejsciem kolegi moderatora to nie uzyskamu nic. (o ile mnie pamięć nie myli to wlaśnie szanowny moderator zamknął wątek o D 50)
    Tylko jeswzcze uwaga na koniec nie chodziło tam o pisanie pustych numerków tylko o ukazanie jak męcząca jest polityka NP. A wyjaśnienia, że to kończąca się puszka mnie nie przekonują. Przecież można chociasz pomysleć o jakimś gripie (bo jak wiemy popyt jest).
    Uwalanie watków ktorych się nie rozumie powinno być piętnowane jak wiele zachowan niepożądanych na tym forum.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ADAS ; 25-06-2007 o 07:55
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    witaj -dnawrocki-ja pisywalem pod te adresy http://www.nikon.co.jp/main/eng/index.htm oraz http://www.europe-nikon.com/ pozdrawiam
    Dzięki! POSTARAm się z nimi skontaktować.
    Mam szansę??
    POZDR.Dnawrocki
    Nikon D200 ,Nikon D70 + Nikkor 300 f4,Nikkor 70-300 4-5.6G ,Nikkor 18-70 3,5-4,5 G ED DX MB-D200, plecak lowepro,byly sprzet:canon eos 10, tamron 28-300, sigma 100-300 f4.Serdecznie Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    trzynastu angielskim, hiszpańskim, francuskim włoskim, portugalskim, rosyjskim, niemieckim potem jakieś znaczki pewnie japońskiego do koreańskiego więc uważam że kupując aparat w Polsce NP mogła by wywalić znaczki w wwalić język swoich chlebodawców.
    Przypamnę koledze moderatorowi że jesteśmy 38 milionowym krajem pomiędzy Rosją a Niemcami.
    NIKON Rosja się postarał Nikon Niemcy rownież to czemu nie Polska.
    Przypomnę że nie gęsi i swój jezyk mamy. A z podejsciem kolegi moderatora to nie uzyskamu nic. (o ile mnie pamięć nie myli to wlaśnie szanowny moderator zamknął wątek o D 50)
    Tylko jeswzcze uwaga na koniec nie chodziło tam o pisanie pustych numerków tylko o ukazanie jak męcząca jest polityka NP. A wyjaśnienia, że to kończąca się puszka mnie nie przekonują. Przecież można chociasz pomysleć o jakimś gripie (bo jak wiemy popyt jest).
    Uwalanie watków ktorych się nie rozumie powinno być piętnowane jak wiele zachowan nieporządanych na tym forum.
    Pozdrawiam
    czytałes ten watek w całości?
    przeczytaj co napisałem w poście nr 25.
    uwazam, że polska instrukcja w pdf powinna byc udostepniona użytkownikom bezpłatnie.
    ty piszesz o 13 wersjach instrukcji papierowych - bo o tym mowa, czy o menu aparatu? D40 ma chyba polskie menu.
    aleś strzelił z tą rosją i niemcami. Zgadnij czy te kraje mają wiecej ludności niz polska czy mniej? Tylko mi nie pisz jak premier - że gdyby nie wojna to by było nas więcej.
    Ale wracając do idei - są mniejsze kraje - które mają swoje wersie językowe - i słusznie. Uważam, że do mojego D200 powinno byc menu po polsku (zagadnienie menu i instrukcji - w danych wersjach językowych uważam równie ważne i świadczące o traktowaniu kraju/klienta).
    Naciski na producenta/przedstawicielstwa coś pomagają - na przyszłość, czego dowodem polskie menu w d80 itd.
    Domaganie się polskich wersji menu w d70 (mam, wgrywam zainteresowanym) albo postulatów dotyczących d50 (chyba o ten zamkniety watek ci chodzi?) jest bezcelowe. Producent nie będzie rozwijał modeli wycofanych z produkcji. Bądź realistą. To jest norma i to nie tylko w branży foto. Polskie menu d70 opracował nasz kolega - forumowicz.
    Co do niezrozumienia - co z tego, że jest zapotrzebowanie. Kupując model body wiesz jakie masz funkcje. D50 nie ma styków pod gripa. To jakby kupic d40 i żądać włożenia silnika - bo jest zapotrzebowanie. To kup inne body - d80 dajmy na to. Ma grip i śrubokręt. A że cena wyższa? Ma więcej możliwości - więc kosztuje więcej. Jeśli sądzisz, że w d50 powinno byc za te samą cenę włożone to co w D80 na przykład to chyba ty czegos nie rozumiesz. Masz wybór - i kupujesz to co chcesz (albo na co kogo stać finansowo).

Zamykam niektóre wątki. Z różnych przyczyn. Gdybym miał to konsultować z wypowiadającymi sie w tych wątkach - to by zupełnie zdezorganizowało pracę moderów. Bywa, że ktos mi coś pisze na PW i wtedy otwieram wątek - jak jest ku temu powód. Nie było takiej prośby w wątku o d50.

ten wątek powinienem tez zamknąć - i to wiele wcześniej. temat polskich instrukcji był na forum wielokrotnie wałkowany. Naprawdę wielo, wielo krotnie. Jest wyszukiwarka - można sie przekonać. Niestety nowi forumowicze wolą założyc wątek od nowa, niz szukać, a inni wnosic postulaty, które były wnoszone dziesiątki razy. Niepotrzebnie. To nie forum powinno byc adresatem tych roszczeń.

Zobacz na pierwszej stronie wątku post nr 3 !!! - pawła, który na forum jest dłużej - ponad 2 lata. Miał rację. Ten temat ciągle waraca i tak wygląda.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 24-06-2007 o 23:39
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    prorok78, nie nasza wina ze kapuche do banku wplacasz a nie kisisz gdzies cichaczem

Cytat Zamieszczone przez Prorok78 Zobacz posta
    Po pierwsze to daruj sobie prywatne i osobiste 'wycieczki' w moim kierunku... z tego co wiem nie jest to mile tu widziane a to na prawde nie Twoja sprawa co robie z kasa na ktora ciezko pracuje - kosztem wielu wyrzeczen zreszta...
    pozostaje mi tylko zyczyc ci duzo szczescia. mam nadzieje ze to nie za bardzo osobiste.
    jak ktos jeszcze cierpi na brak poczucia humoru lub przemeczenie, to chetnie edytuje moje posty.
    Andrzej

Domyślnie

Przepraszam ... unioslem sie troszke...

Ale to tylko dlatego ze wielu osobom sie wydaje ze tu (i wogole za granica) jest raj... a tak nie jest .. moze jest lepiej niz w PL ale do raju i tak daleko ..
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów