Szukaj
Prorok78, to akurat urok tego kraju. Chyba pójdę w Twoje ślady i też wyjadę.
heh... jak chodzi o 'zielona wyspe' to jest co focic- polecam
![]()
ale... kiszonej kapuchy brakuje![]()
D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285
Zapraszam na:www.sps-photo.com i www.photostrada.com
prorok78, nie nasza wina ze kapuche do banku wplacasz a nie kisisz gdzies cichaczem![]()
Andrzej
Witam wydaje mi sie ze kiedys widzialem polska instrukcje do D200 i innych na allegro zapytaj tego sprzedajacego wydaje mi sie ze to wlasnie on mial ale w chwili obecnej nie ma wystawionych Pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item196234610_...trukcja .html
Starałem się olać ten wątek, bo od razu wzbudził we mnie... nie za dobre uczucia.
Nie chce nikogo obrazic, ale... Ludzie!
Wyjezdzacie do Anglii, Irlandii, US czy gdzie tam jeszcze...
Mieszkacie tam, pracujecie - idziecie do Anglojezycznego sklepu i kupujecie nie żadko "profi" sprzet.
Sprzet ktory nie ma menu w jezyku polskim.
Czy nie czas zaczac sie uczyc jezyka? Przynajmniej podstaw z zakresu który jest waszym hobby, waszą pracą?
Nawet na tym forum wiele zwrotów dotyczących techniki jest anglojęzyczna. Chcecie tłumaczyć "body" aparatu na "ciało" aparatu?
Tym bardziej ze instrukcja to nie tylko tekst ale i ilustracje.
I jeszcze macie pretensje do nikona, ze wam nie da instrukcji. Najlepiej to na własny koszt niech wam powysyłają na te wasze wyspy i jeszcze podziekuja ze kupiliscie to nie u nich a w innym oddziale.
Strasznie mnie ciekawi jak będziecie kupować "Ściereczkę do obiektywu" ciekawe czy was sprzedawca zrozumie.
Zeby nie bylo ze jestem ostatnim dupkiem, to prosze...
Mam instrukcje po polsku do d200. Chętnie się zamienie na anglojęzyczną. Przynajmniej nikt mi nie będzie tłumaczył co to jest "Shooting Speed" lub "ISO Auto". Kto pierwszy przyśle mi wersje angielską, temu odeślę wersje polską. Nawet do Irlandii. Adres podam na PRV (tłumaczę dla tych z Wysp - na prywatną wiadomość)
PS. Mam jeszcze "polskie" instrukcje do 2 obiektywów SIGMY, też się mogę zamienić.
Po pierwsze to daruj sobie prywatne i osobiste 'wycieczki' w moim kierunku... z tego co wiem nie jest to mile tu widziane a to na prawde nie Twoja sprawa co robie z kasa na ktora ciezko pracuje - kosztem wielu wyrzeczen zreszta...
Zeby bylo jasne - nie ja pytalem o pdf'a... opisalem tylko moje doswiadczenia w kwestii instrukcji i kropka... uwazam za bardzo nie fair ze po pierwsze jestesmy jednym z niekicznych jezykowo krajow nie suportowanych przez nikona w tym wzgledzie, po drugie nikon polska robi nam utrudnienia (odsylanie ang orginalow) a po trzecie liczy sobie za manuale znacznie wiecej (i to nawet liczac wprost funty na zlotowki) niz w europie zachodniej czy w stanach.. a gdzie roznica w zarobkach ?? jesli ja uwzglednic to wychodzi ze manual w nikon polska jest drozszy o jakiej 6 moze 7 razy od tego pochodzacego z holandii bezposrednio....paranoja...
A tak wogole kolego ktory oferuje instrukcje...wytlumacz mi prosze dlaczego skoro siedze za granica (z powodow do ktorych Tobie za przeproszeniem jedno wielkie g.....) to odmawiasz mi prawa do posiadania instrukcji w moim ojczystym jezyku??? Bo co ?? to ze w knajpie zamawiam po angielsku, ze jezdze lewa strona ulicy to ma od razu oznaczac ze mam zapomniec po jakiemu moja rodzina mowi??? jak smakuje schabowy albo kiszona kapucha ??? bo nie rozumiem... Co ma piernik do wiatraka ze 'profi sprzet bez pl menu'??? i Co z tego ?? To ze czytam manual po ang i rozumiem to nie oznacza ze nie mam miec prawa do manuala 'po swojemu'... rozumiem ze dla Ciebie to ze ktos wyjechal oznacza ze juz do konca zycia nie ma czego w polsce szukac ze 'zdradzil kraj' itd... tak ?? no to moze zamiast robic zdjecia to idz posluchaj co ma Ojciec Dyrektor do powiedzenia... Moze lepiej Ci sie zrobi.... Nie trawie jak ktos udaje hojraka i wali takie banaly tylko po to zeby cos napisac i przywalic drugiemu...
To co probowalem powiedziec w poprzednich postach a czego Ty najwidoczniej nie zrozumiales to to ze nas jako narod olewaja... nie jestesmy dla nich istotnym rynkiem niestety.. ale jak widac olewa nas polski oddzial a nie nikon jako firma co moze stanowic jakies male pocieszenie... a ja bym chcial robiac zakupy byc traktowany normalnie.. miec instrukcje po naszemu, miec serwis autoryzowany z normalnym czasem realizacji zlecen... nie zebym tego potrzebowal.. po prostu dla zasady...
D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285
Zapraszam na:www.sps-photo.com i www.photostrada.com
Skontaktuj się z nami