Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Nowy D200

Thumbs up Nowy D200

Witam!!!
    Dziś rozpocząłem "zabawę" z nowym d200. Na pierwszy rzyt oka to jest to przepaść między nim a d70.
    Jeżeli chodzi o ostrość... jest to coś wspaniałego. Nad kolorami dopiero będę pracował, ale efekty są wyśmienite.
    Zdjęcia brzytwy na szkłach sigmy. Naprawdę polecam ten aparat.
    Mam jedno pytanko...
    Czy instrukcji w języku polskim nie da się gzieś pobrać z internetu??Czy pozostaje tylko NIKON POLSKA?
    Serdecznie prosze o odpowiedź.
    Pozdr.Dnawrocki
    Nikon D200 ,Nikon D70 + Nikkor 300 f4,Nikkor 70-300 4-5.6G ,Nikkor 18-70 3,5-4,5 G ED DX MB-D200, plecak lowepro,byly sprzet:canon eos 10, tamron 28-300, sigma 100-300 f4.Serdecznie Pozdrawiam

Domyślnie

Ciągle ta sama śpiewka... proponuję zamknąć wątek nim kolejny raz urośnie do monstrualnej wielkości szkoda transferu a temat wałkowany powielokroć. czy sprzeczanie się nad prawami autorskimi i abstrakcyjną ceną instrukcji PL ma jakikolwiek sens?! jak zawsze szkoda że jedni chcą nachapać się kosztem innych jak nie na sprzęcie to na instrukcjach (zarobek raczej niewielki) - a literatura marna. warto szukać. warto napisać własną (lepszą wersję) i rozdawać w necie for free śmiejąc się z NP...

Domyślnie

To znajdź takiego frajera, któremu się będzie chciało to wielkopomne dzieło "for free" napisać. Osobiście z góry bym mu współczuł - narobi się chłopina jak głupi, a potem wszyscy będą krytykowali to co napisał i doktoryzowali się nad każdym zdaniem, dzieląc włos na czworo.

Domyślnie

Witam.... po pierwsze polecilbym ebooka Toma Hogana - jest o niebo lepszy niz firmowy manual Przede wszystkim duzo wiecej wiadomosci (wlacznie ze skroconym opisem NC NX)...
    PO drugie... ja kupilem D200 w irlandii - oczywiscie bez polskiego manuala. Napisalem do Nikon UK w tej sprawie - i w tym momencie jedzie do mnie komplet instrukcji do D200 i sb600 (drukowane i po polsku) za jedyne 5 funtow za przesylke... A goscie sie musieli postarac bo w angli oczywiscie nie ma polskich manuali wiec sciagali je dla mnie z centrali w holandii... Gosc sie nie mogl nadziwic ze po pierwsze nie jest dostepny pdf z instrukcja (wiekszosc europejskich jezykow jest dostepna po zalogowaniu) a po drugie ze Nikon Polska zdziera takie niesamowite oplaty i jeszcze czasem kaze sobie wyslac orginal zeby im sie sztuki zgadzaly...

Generalnie wychodzi na to ze nadal jestesmy zasciankiem europy....
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

Obawiam się, że e-book Thoma Hogana w wersji polskiej również nie występuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Obawiam się, że e-book Thoma Hogana w wersji polskiej również nie występuje.
    nie występuje też w wersji darmowej
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moze jeszcze aparaty chcecie za free ?? Dajcie spokoj.Kupujecie puszki po pare K to i ksiazke ciezko???Co do kur... nedzy z wami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Prorok78 Zobacz posta
    Witam.... po pierwsze polecilbym ebooka Toma Hogana - jest o niebo lepszy niz firmowy manual Przede wszystkim duzo wiecej wiadomosci (wlacznie ze skroconym opisem NC NX)...
    PO drugie... ja kupilem D200 w irlandii - oczywiscie bez polskiego manuala. Napisalem do Nikon UK w tej sprawie - i w tym momencie jedzie do mnie komplet instrukcji do D200 i sb600 (drukowane i po polsku) za jedyne 5 funtow za przesylke... A goscie sie musieli postarac bo w angli oczywiscie nie ma polskich manuali wiec sciagali je dla mnie z centrali w holandii... Gosc sie nie mogl nadziwic ze po pierwsze nie jest dostepny pdf z instrukcja (wiekszosc europejskich jezykow jest dostepna po zalogowaniu) a po drugie ze Nikon Polska zdziera takie niesamowite oplaty i jeszcze czasem kaze sobie wyslac orginal zeby im sie sztuki zgadzaly...

Generalnie wychodzi na to ze nadal jestesmy zasciankiem europy....
    Czy istnieje podobna możliwość jeśli ktoś kupił d200 w PL??
    Orientuje się ktoś w jakiej jest cenie polska instrukcja do d200??
    Nikon D200 ,Nikon D70 + Nikkor 300 f4,Nikkor 70-300 4-5.6G ,Nikkor 18-70 3,5-4,5 G ED DX MB-D200, plecak lowepro,byly sprzet:canon eos 10, tamron 28-300, sigma 100-300 f4.Serdecznie Pozdrawiam

Domyślnie

Nie mam pojecia ale nie sadze zeby tak sie dalo gdyz poprosili mnie o nr seryjny

A do kolegi kasmil: nie o to chodzi ze za free, bo ebooka kupilem, wydrukowalem (tez nie za free) i mam. Chodzi po pierwsze o to ze uwazam ze ta ksiazka jest o niebo lepsza niz orginalny manual, a po drugie chodzi o zasade.... dlaczego nie ma jednolitej polityki Nikona jesli chodzi o manuale?? Dlaczego inne wersje jezykowe sa dostepne?? Dlaczego kupujac dokladnie ten sam manual poprzez inny oddzial Nikona place 3x mniej niz poprzez oddzial polski... Nie chodzi o te kilkanascie zlotych - jak by mi powiedzieli ze kosztuje 30 euro- tez bym zaplacil bo chcialem go miec ale razi mnie taka niekonsekwencja i olewanie klientow w pl... w koncu aparaty kosztuja podobnie wiec skad takie chore podejscie jesli chodzi o manuale...

I kolego zanim zaczniesz bluzgac i ku...wowac... zastanow sie moze o czym ktos pisze... Ja sie najpierw skontaktowalem z Nikon polska - i dostalem inf ze po pierwsze musze im odeslac orginalna zapakowana i nieuzywana instrukcje ang, po drugie zaplacic 130 zl, a po trzecie to i tak do irlandii nie wysla bo nie ich rejon... Wiec o co chodzi... tak nie powinno byc i kropka - i nie chodzi tu o zaoszczedzenie kilku zl tylko o swiadomosc ze jesli kupuje sprzet ktory nie jest tani, to moge liczyc chocby na odrobinke zyczliwosci ze strony producenta... - i wychodzi na to ze owszem - jak najbardziej moge... tyle ze nie w polsce...
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów