Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Wątek: Nowy D200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Masz rację - to było niepotrzebne z mojej strony.
    Przybij piątkę...
    5
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez botak Zobacz posta
    Czy nie czas zaczac sie uczyc jezyka? (...) Chcecie tłumaczyć "body" aparatu na "ciało" aparatu?
    Akurat "ciało" aparatu nazywa się "korpus". Nazwa funkcjonuje od stu lat i dopiero w ciągu ostatnich kilku/nastu przeobraża się w "body". W ramach zalewania wszystkiego angielszczyzną i chyba w ramach ograniczenia językowego młodego pokolenia, które polszczyzną włada na poziomie k... i ch... a brakuje im słownictwa do nazwania czegoś tak niespotykanego jak właśnie korpus aparatu.
    Takie wtrącenie do tematu "nie gęsi".

Mnie z kolei nutruje pytanie w drugą stronę. Mam polską instrukcję (trochę już zjeżdżoną) a chciałbym mieć drukowaną angielską. Ale nie drukowaną z PDFa, tylko taką właśnie małą książeczkę do wrzucenia do plecaka i czytania w trasie. Jak coś takiego osiągnąć?
    Męczy mnie czytanie o angielskim menu gdy każda jego pozycja nazwana jest tak jak się nie nazywa - czyli po polsku.
    EDi .:. nabi.pl
    [D200 : SB900 : Nkr 18-70-300 : Sgm 18-50/2.8 : Ptn 50/1.8 : 3M5A 500/8]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ohmar Zobacz posta
    witam a ja mam taka instrukcje... ktos ja zrobił i dostałem wprezencvie na kom super sprawa....
    Mógłbyś ją ewentualnie wysłać np. na mail???
    Ile miejsca zajmuje??
    Nikon D200 ,Nikon D70 + Nikkor 300 f4,Nikkor 70-300 4-5.6G ,Nikkor 18-70 3,5-4,5 G ED DX MB-D200, plecak lowepro,byly sprzet:canon eos 10, tamron 28-300, sigma 100-300 f4.Serdecznie Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:. EDi Zobacz posta
    Akurat "ciało" aparatu nazywa się "korpus". Nazwa funkcjonuje od stu lat i dopiero w ciągu ostatnich kilku/nastu przeobraża się w "body". W ramach zalewania wszystkiego angielszczyzną i chyba w ramach ograniczenia językowego młodego pokolenia, które polszczyzną włada na poziomie k... i ch... a brakuje im słownictwa do nazwania czegoś tak niespotykanego jak właśnie korpus aparatu.
    Takie wtrącenie do tematu "nie gęsi".

Mnie z kolei nutruje pytanie w drugą stronę. Mam polską instrukcję (trochę już zjeżdżoną) a chciałbym mieć drukowaną angielską. Ale nie drukowaną z PDFa, tylko taką właśnie małą książeczkę do wrzucenia do plecaka i czytania w trasie. Jak coś takiego osiągnąć?
    Męczy mnie czytanie o angielskim menu gdy każda jego pozycja nazwana jest tak jak się nie nazywa - czyli po polsku.

Akurat angielska to nie problem - piszesz lub dzwonisz do dowolnego przedstawiciela nikona i dostajesz cena tak jak za polska - 7 funtow - 10 euro
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Tylko Nikon Polska.
    No co ty, w necie jest wszystko, jasne że znajdziesz.
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

Zamiast szukać instrukcji, proponuję wydłubać posty Czornyj'a. Może w końcu napisze podręcznik. Od razu go kupię !

Domyślnie

MAM JEDNO PYTANIE.
    Robiąc zdjęcia np. perkozów na AF-C i iso 200(1/320 f5.6) w sloneczny dzień są one mniej ostra niż np. zimorodka na tym samym autofocusie i tych samych czasach. Natomiast po zwiększeniu iso np.640 (1/100 f5.6) zdjecia sa bardziej wyraziste(obiekt statyczny). Co nalezy zrobic by zdjecia tych perkozów, czy inny ptaków wodnych były ostrzejsze??
    BArdzo prosze o pomoc.
    Pozdr.Dnawrocki
    Nikon D200 ,Nikon D70 + Nikkor 300 f4,Nikkor 70-300 4-5.6G ,Nikkor 18-70 3,5-4,5 G ED DX MB-D200, plecak lowepro,byly sprzet:canon eos 10, tamron 28-300, sigma 100-300 f4.Serdecznie Pozdrawiam

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów