Close

Strona 995 z 2397 PierwszyPierwszy ... 49589594598599399499599699710051045109514951995 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 941 do 9 950 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Teraz do dzieciaków głównie strzelam z (...) Może nie trafiałem w oko, ale bez przesady, rodziny pod ocenę nie wystawiam.
    Andrzeju, w oko to się trafia wiewiórkę, aby skórki nie zepsuć.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    O, Herod się odnalazl.

5/50 to przesada. Przykladow nie wrzuce, bo nie udostepniam zdjec rodziny w Internecie, nie posiadam facebooka itd., ale gwarantuje, ze odsetek jest wyzszy. Z drugiej strony, moj Tomek ma dopiero 13 miesiecy.
    Nie wiem po co ta złośliwość. Dziecko dziecku nie równe, niektóre są spokojne a niektórych nie można na chwilę zatrzymać.

Generalnie chodzi mi o takie zdjęcia jak w linkach poniżej (to nie jest żadna reklama). Zastanawiam się czy lepszy tu będzie szeroki kąt czy np. 85.
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Zdaję sobie sprawę, że dużo tam jest photoshopa ale zdjęcia cud malina.

Domyślnie

Szerokim kątem nie uzyskasz tak małej głębi ostrości (nawet, jeśli była dodana w postprocesie).

Domyślnie

To są zdjęcia z jasnego tele, więc nie ma tu nic do zastanawiania się, niestety.
    Jeżeli chcesz robić takie zdjęcia podstawowym ograniczeniem będzie crop, a najbardziej racjonalną propozycją sprzętową jest np. Canon 5d z 85/1.8.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

No to już wszystko wiem, albo zmiana systemu albo zaspokojenie się tym co daje 50 mm, ewentualnie Samyang 85 1.4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    No właśnie, zależy mi na małej GO
    Nie lękaj się, to przejdzie.

Man nadzieję, że za rok czy 2 ceny szkieł zbliżą się do poziomu tych z lustrzanek.
    Wątpię, chyba że Sigma czy inny Tamron weźmie się na poważnie za robienie szkieł do EVILi.

Z drugiej strony, moj Tomek ma dopiero 13 miesiecy.
    No właśnie, dopóki siostrzeniec tylko raczkował, to nawet Canonet był spoko. Jak zaczął chodzić, to wtedy najlepiej szerokim, przymkniętym szkłem.
    Zresztą, jak napisał Woytek, ustawianie ostrości na plamce, to po nabraniu wprawy w zasadzie nie ustępuje AF. Natomiast ja nie widzę NEXa w MF w dynamicznie zmieniającej się sytuacji w kadrze.

Generalnie chodzi mi o takie zdjęcia jak w linkach poniżej (to nie jest żadna reklama). Zastanawiam się czy lepszy tu będzie szeroki kąt czy np. 85.
    W przypadku takich zdjęć, to musi być jasne tele, zatem raczej 50/1.8.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Nie wiem po co ta złośliwość. Dziecko dziecku nie równe, niektóre są spokojne a niektórych nie można na chwilę zatrzymać.

Zdaję sobie sprawę, że dużo tam jest photoshopa ale zdjęcia cud malina.
    Zadnej zlosliwosci nie było, absolutnie. Moj Tomek zaczal chodzic na kilka dni przed urodzinami. Jest ruchliwy, ale to nie jest problem. Już gorzej, ze reaguje automatycznie na aparat, przestajac robic to, czym się zajmowal i od razu rusza, zeby mi go zabrac.

Co do malej GO - za Tomkiem, to przejdzie.

Co do podlinkowanych przez Ciebie zdjec - mamy rozne definicje miodu i maliny. Niemniej obstawiam, ze wykonane sa czyms w stylu Canona 85/1.2.

Domyślnie

Już gorzej, ze reaguje automatycznie na aparat, przestajac robic to, czym się zajmowal i od razu rusza, zeby mi go zabrac.
    U mnie jest to samo, co gorsza wczoraj pokazałem córce gdzie robi się zdjęcia i nie chciała oderwać potem palca od spustu migawki. Chyba kręci ją tak jak mnie ten odgłos przy robieniu zdjęcia

Domyślnie

To m9 jej sprezentuj, dzwiek na 100% odstraszy, a przynajmniej zniecheci. Mozesz tez straszyc ja dzwiekiem P6x7.

Moj Tomek za maly, zeby ogarnac wciskanie spustu. Ale - co niesamowite - majac 13 miesiecy ogarnia ekrany dotykowe. To jest nieprawdopodobne, jak bardzo intuicyjne to urzadzenia. Normalnie jezdzi po tym paluchem, mizia i probuje wciskac ikony w iphonie.

Domyślnie

Moj Tomek za maly, zeby ogarnac wciskanie spustu. Ale - co niesamowite - majac 13 miesiecy ogarnia ekrany dotykowe. To jest nieprawdopodobne, jak bardzo intuicyjne to urzadzenia. Normalnie jezdzi po tym paluchem, mizia i probuje wciskac ikony w iphonie.
    Uważaj - moje córy też tak miały, a teraz ciężko je oderwać od tabletu...

Strona 995 z 2397 PierwszyPierwszy ... 49589594598599399499599699710051045109514951995 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów