Close

Strona 997 z 2397 PierwszyPierwszy ... 49789794798799599699799899910071047109714971997 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 961 do 9 970 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Ich po prostu stac na aparat, a nie jak w Polsce
    E tak to nie. Obserwując nawet wycieczki Azjatów w Europie, wychodzi dokładnie to co w przypadku wycieczek w Polsce czy gdziekolwiek w Europie. Aparat ma każdy, większość aparatów to tanie i proste małpki, jest kilka osób z kitowymi dSLR i kilka z kitowymi EVILami, pojedyncze osoby mają jakiś bardziej zaawansowany sprzęt.

Tak jest w całej Europie, od bogatej Skandynawii, po wyluzowane południe.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShoRtie Zobacz posta
    Super fotka widać mała pochłonięta na maxa. Ważne tylko żeby dziecko nie porzuciło normalnej zabawy na rzecz komputera itd.
    Dzięki!

Co do porzucenia normalnej zabawy, to chyba nie ma obaw - odgrywanie scenek z lalkami, "łowienie ryb" w strumyku na działce, układanie puzzle czy zabawa w namiocie dla dzieci ciągle są strrrrasznie fajne

Natomiast mam takie wrażenie, że umiejętność obsługi urządzeń z interfejsem dotykowym może się już niedługo przydać, bo będą wszędzie wokół nas (już jest ich dużo)...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Tomek, ale ja nie mowie, ze ich stac na Lajke tylko na aparat, a pod slowem aparat kryja sie graty z przedzialu 1PLN-123480432740PLN...

Franek, lepiej powiedz gdzie jedziesz.

Domyślnie

25-letnia ciezarowka w grudniu dookoła swiata na 3,5 roku.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

O najs. Powodzenia! Zapraszam do mnie (chociaz nie ma gdzie zaparkowac za bardzo, cos wykombinujemy)!

Domyślnie

Nie zapraszaj tego typa bo on nie lubi kotów!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Tomek, ale ja nie mowie, ze ich stac na Lajke tylko na aparat, a pod slowem aparat kryja sie graty z przedzialu 1PLN-123480432740PLN...
    Przecież to samo napisałem.

Jedyna różnica jaką zaobserwowałem była taka, że zwykle tam gdzie jestem to ja robię zdjęcia innym ludziom, w Korei to działało też w drugą stronę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Nie zapraszaj tego typa bo on nie lubi kotów!
    Naprawde? Naprawimy to.

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Przecież to samo napisałem.
    Bo my jestesmy jak bracia blizniacy

Cytat Zamieszczone przez zdyboo
    Jedyna różnica jaką zaobserwowałem była taka, że zwykle tam gdzie jestem to ja robię zdjęcia innym ludziom, w Korei to działało też w drugą stronę.
    W sensie robiles ludzi innym zdjeciom?

Domyślnie

W sensie robiles ludzi innym zdjeciom?
    Nie, robiłem zdjęcia w których zostawiłem część siebie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Koledzy pomóżcie - Mam NEXa 5T z kitem 16-50 i 55-210. Potrzebuję teraz dobrać obiektyw macro. Założenia mam takie:
    Nie musi to być szkło z mocowaniem Sony E (zresztą chyba nie ma nawet z tą ogniskową którą chcę)
    MF - i tak w macro ostrzyłem ręcznie
    Ogniskowa ~100 - 150mm (ale nie chcę zooma tylko stałkę)
    swiatło - w zasadzie bez znaczenia, bo i tak się domyka powyżej F16 żeby coś sensownie wyszło
    skala odwzorowania - preferowana 1:1
    Z góry odrzucam wynalazki typu odwrotnie zamocowana 50.... No chyba że ktoś to sensownie uzasadni = kwestia mechanicznego mocowania...
    Mocowanie - w zasadzie obojętne i tak nie mam narazie żadnego adaptera więc się dostosuję, może być M42, może być Pentax, Konica...
    Budżet - 500 zł

Strona 997 z 2397 PierwszyPierwszy ... 49789794798799599699799899910071047109714971997 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów