Close

Strona 994 z 2397 PierwszyPierwszy ... 49489494498499299399499599610041044109414941994 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 931 do 9 940 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

O, Herod się odnalazl.

5/50 to przesada. Przykladow nie wrzuce, bo nie udostepniam zdjec rodziny w Internecie, nie posiadam facebooka itd., ale gwarantuje, ze odsetek jest wyzszy. Z drugiej strony, moj Tomek ma dopiero 13 miesiecy.

Domyślnie

Zapomniałeś dodać, że zamiast tytułowego Neksa używasz M9.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Przeciez pisze, ze bez autofocusa. Za to jest utrudnienie w postaci zawieszajacej migawki.

Domyślnie

Bez autofocusa ale z dalmierzem. Migawka to już bonus.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Dzieci? NEX-em? Pułapka ostrości i zdjęcia seryjne. Działa. Czasem.

Domyślnie

A w NEXie widac, na jaka odleglosc jest ustawiona ostrosc?

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

W zasadzie to marudzicie trochę. M9 bez AF na pewno daje radę, ja robiłem zdjęcia swoich dzieciaków manualami na 5n i do trafić bez większych problemów. Fakt, to wymaga większego myślenia.

Co do 50 vs 35. Mialem oba na nikonie dx i po zakupie 35 1.8 50mm poszła w odstawkę, ale prawdą jest, że ten obiektyw (nikkor 35g) ma coś w sobie kuszącego...

Teraz do dzieciaków głównie strzelam z e20, sigmy e30, oraz czasem pentacona 50 1.8. Córka (6lat) jesienią pozowała w liściach i pentacon 135 2.8 też dawał radę. Może nie trafiałem w oko, ale bez przesady, rodziny pod ocenę nie wystawiam. To pamiątki na przyszłość. Sterylne być nie muszą.
    .

Domyślnie

Z pozowanych/statycznych to mam i takie zrobione 85/1.2, w których ostrość jest na oku.
    O dynamicznych pisałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Teraz do dzieciaków głównie strzelam z e20, sigmy e30, oraz czasem pentacona 50 1.8. Córka (6lat) jesienią pozowała w liściach i pentacon 135 2.8 też dawał radę. Może nie trafiałem w oko, ale bez przesady, rodziny pod ocenę nie wystawiam. To pamiątki na przyszłość. Sterylne być nie muszą.
    także fotografuję dla przyjemności głównie, więc zgadzam się z Tobą

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    Dzieci? NEX-em? Pułapka ostrości i zdjęcia seryjne. Działa. Czasem.
    na ostatni spływ do kajaka wziąłem nexa i tylko manuale. Ja w ruchu, wszystko inne też, a że jestem amator wychowany w erze cyfrowej, to bez oporów darowałem sobie całe misterium kadrowania i ustawiania ostrości - terkotałem nexem jak z kałasznika. Wychodziło mniej więcej wspomniane wcześniej 5 na 50. Wyniki całkiem zadowalające - miałem w końcu "niepłaskie" i dynamiczne zdjęcia ze spływu

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Warunki dopisały, choć na naprawdę fajne mgły to tak o godzinę za późno wyjeżdżam z domu. Z drugiej strony to raczej końcówka mglistego sezonu i pewnie teraz do jesieni przyjdzie poczekać.
    ten sam problem... poniżej kilka z chyba już ostatniego porannego pleneru tej wiosny. E55-210 na F10 i jeszcze trochę wyostrzane (chyba trochę spsułem)

:: Flikr :: Panoramio ::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remik78 Zobacz posta
    na ostatni spływ do kajaka wziąłem nexa i tylko manuale. Ja w ruchu, wszystko inne też, a że jestem amator wychowany w erze cyfrowej, to bez oporów darowałem sobie całe misterium kadrowania i ustawiania ostrości - terkotałem nexem jak z kałasznika. Wychodziło mniej więcej wspomniane wcześniej 5 na 50. Wyniki całkiem zadowalające - miałem w końcu "niepłaskie" i dynamiczne zdjęcia ze spływu
    No i o to chodzi - ja co prawda wychowałem się na filmie, ale uważam, że z udogodnień cyfry należy korzystać, bo po to są. Ważny jest efekt końcowy, czyli uzyskanie chociaż paru fajnych zdjęć, nawet jeśli tylko do rodzinnego albumu.

Strona 994 z 2397 PierwszyPierwszy ... 49489494498499299399499599610041044109414941994 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów