O, Herod się odnalazl.
5/50 to przesada. Przykladow nie wrzuce, bo nie udostepniam zdjec rodziny w Internecie, nie posiadam facebooka itd., ale gwarantuje, ze odsetek jest wyzszy. Z drugiej strony, moj Tomek ma dopiero 13 miesiecy.
Szukaj
O, Herod się odnalazl.
5/50 to przesada. Przykladow nie wrzuce, bo nie udostepniam zdjec rodziny w Internecie, nie posiadam facebooka itd., ale gwarantuje, ze odsetek jest wyzszy. Z drugiej strony, moj Tomek ma dopiero 13 miesiecy.
Zapomniałeś dodać, że zamiast tytułowego Neksa używasz M9.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Przeciez pisze, ze bez autofocusa. Za to jest utrudnienie w postaci zawieszajacej migawki.
Bez autofocusa ale z dalmierzem. Migawka to już bonus.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
A w NEXie widac, na jaka odleglosc jest ustawiona ostrosc?
W zasadzie to marudzicie trochę. M9 bez AF na pewno daje radę, ja robiłem zdjęcia swoich dzieciaków manualami na 5n i do trafić bez większych problemów. Fakt, to wymaga większego myślenia.
Co do 50 vs 35. Mialem oba na nikonie dx i po zakupie 35 1.8 50mm poszła w odstawkę, ale prawdą jest, że ten obiektyw (nikkor 35g) ma coś w sobie kuszącego...
Teraz do dzieciaków głównie strzelam z e20, sigmy e30, oraz czasem pentacona 50 1.8. Córka (6lat) jesienią pozowała w liściach i pentacon 135 2.8 też dawał radę. Może nie trafiałem w oko, ale bez przesady, rodziny pod ocenę nie wystawiam. To pamiątki na przyszłość. Sterylne być nie muszą.
.
także fotografuję dla przyjemności głównie, więc zgadzam się z Tobą
na ostatni spływ do kajaka wziąłem nexa i tylko manuale. Ja w ruchu, wszystko inne też, a że jestem amator wychowany w erze cyfrowej, to bez oporów darowałem sobie całe misterium kadrowania i ustawiania ostrości - terkotałem nexem jak z kałasznika. Wychodziło mniej więcej wspomniane wcześniej 5 na 50. Wyniki całkiem zadowalające - miałem w końcu "niepłaskie" i dynamiczne zdjęcia ze spływu
ten sam problem...poniżej kilka z chyba już ostatniego porannego pleneru tej wiosny. E55-210 na F10 i jeszcze trochę wyostrzane (chyba trochę spsułem)
Skontaktuj się z nami