Szukaj
-------------------
www.marianduda.pl
Fajne klimaty - łabędzie to bardzo wdzięczny temat.
Z technicznych aspektów pytanie: ta winieta na dwóch pierwszych zdjęciach to naturalnych efekt obiektywu czy już postprodukcja?
jpyt
Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
Trochę brakuje mi tej niebieskiej dominanty (widocznej szczególnie na drugim łabędziu) w Nikonie. Jak miałem Nexa przeszkadzało mi to, a teraz jakoś mniej![]()
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
... (proszę moda o usunięcie)
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 08-04-2014 o 21:05
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Używa ktoś z was używa lub używał LAEA2? Jak tak to z jakimi szkłami i czemu?
Bo tak się zastanawiam nad nim w perspektywie braku perspektyw na jakieś lepsze tele w E...;] FE70-200/4 jest świetne, stabilizowane ale do sporadycznej zabawy mnie przerasta budżetowo (5-5.5k zł?). Tymczasem za ok. 3000zł można mieć naprawdę niezłe (jasne/długie) używane tele sony/minolty/tamrona z tym adapterem... Niby w okolicy 1000zł zamiast adaptera można kupić nawet niezłą używaną lustrzankę dowolnej firmy, jednak wolę zostać z jednym aparatem, jak go ulepszę to ulepszam jednocześnie 'oba' systemy - malutki i duży do zabawy.
Żeby nie było - z e55-210 jestem zadowolony, odpowiada mi wakacyjnie/wycieczkowo czyli tak jak go najczęściej używam bo malutkie, leciutkie i z pseudomacroJednak czasem brakuje mi czegoś więcej...
Ja używałem np. z flintą - daje radę, choć brak stabilizacji boli.
Ergonomia zestawu z N5N jest przeciętna - niby lufa długa i dość ciężka do małego body, ale mocowanie statywowe adaptera daje podparcie dla ręki.
Szybkość AF była większa, niż N5N + 55-210 (choć flinta to ślimak).
W każdym razie zdjęcia dało się robić:
Używałem też N6 + LA-EA2 + Tamron 70-300USD, wrażenia podobne.
Ale najfajniejszy był zestaw N5N z 200/2.8![]()
Skontaktuj się z nami