Dziękuję
Ale muszę się przyznać, że miałem łatwiej, bo sam kiedyś zrobiłem parę zdjęć z tym efektem. To już chyba wstawiałem, ale nie mogę znaleźć, więc może nie tutaj?
(NEX-6, Sony 500 Reflex)
Szukaj
Ba, jest różnica - Ty Sony Reflex, ja chrome reflex.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Kurcze, już drugi raz mi się tak dzieje w 5R, że naciskanie spustu migawki nie powoduje robienia zdjęcia. Reset ustawień do domyślnych wtedy pomaga. Też tak macie czy lepiej iść z tym do serwisu?
Ja zauważyłem ostatnio w 5n, że podczas przeglądania zdjęć na ekranie, przyciśnięcie spustu migawki nie zawsze powoduje powrót do możliwości robienia zdjęcia, tak jakby się na chwilę zawieszał.
Bo jak sie za szybko chce zdjecie po zdjeciu zrobic, to tak wlasnie jest..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Mekano! Ty żyjesz?!
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
W moim przypadku to nie jest kwestia za szybko. Po prostu wciskam spust i nic się nie dzieje, potem się dzieją jakieś dziwne rzeczy bo udało mi się zrobić zdjęcie wciskając środkowy przycisk wybieraka. Zniknęła możliwość wejścia do menu na chwilę. Ogólnie wygląda jakby coś się w oprogramowaniu spaprało. Po resecie do ustawień fabrycznych wszystko wraca do normy ale jest to dla mnie denerwujące, że tak się potrafi stać.
A może spróbuj z inną kartą? Może ona sieje zamieszanie w systemie?
.
Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 07-04-2014 o 14:16 Powód: handelek
Skontaktuj się z nami