Close

Strona 187 z 239 PierwszyPierwszy ... 87137177185186187188189197237 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 861 do 1 870 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Kiedy myślę o Nikonie D 800, a szczególnie zamieszczonych tutaj wpisach boję się rano wstać i wziąć go do reki ... : http://www.youtube.com/watch?v=Y1AvcM3L178
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 11-03-2014 o 00:42
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Kiedy myślę o Nikonie D 800, a szczególnie zamieszczonych tutaj wpisach boję się rano wstać i wziąć go do reki ... : http://www.youtube.com/watch?v=Y1AvcM3L178
    Można nie brać "go do ręki"...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Kolega lekko niedopieszczony jak widzę
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Kolega lekko niedopieszczony jak widzę
    Słabo widzisz- czyżby ostrość się jednak rozkalibrowała?
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Czekam na powrót puszek z serwisu i bez czekania poganiam w świat do jakiś filmowców lustrzankowych próbując nie patrzeć ile czasu, pieniędzy i nerwów straciłem.

Z płaczem mam zamiar wrócić do canona na słabsze matryce, słabszy AF i słabsze optycznie szkła (stałki) z przedziału jasności 1.4-2.0. Jedyne argumenty pozostania w nikonie ma dla mnie żona, która śmiga na dwóch D600-tkach na drugim takim samym komplecie szkieł jak mam w stopce - 0 problemów. Tyle, że nie wiem czy wytrzymam nerwowo nieplanowaną wizytę w serwisie nikona jeśliby do takowej doszło (tfu - mam nadzieje że wszystko będzie śmigać dalej tak dobrze).

Ech...to powodzenia...ja śledzę wasz wątek prawie od początku i cały czas z nadzieją, że problem okaże się "reperowalny" na stałe. Dlaczego czekam...bo kupiłem dawno 5D3 i takich cyrków z AF jak w tym sprzęcie jeszcze nie zaliczyłem i bardzo chciałem wrócić do Nikona. Nikon d800 ma problem z bocznymi?, to polecam sprawdzić 5D3-dlaczego nikt o tym nie pisze? nie wiem. To co ja przeszedłem z tym sprzętem i dalej przechodzę to dopiero istny koszmar, myślę, że ciężko to nawet opisać bo mało kto by uwierzył, ilość pieniędzy jakie straciłem przez serwisowanie, wyprawy do serwisów, testy, wypożyczenia (innych 5d3, innych szkieł), dochodzenie przyczyn, kontaktami z użytkownikami w PL i USA, masa nerwów, czasu, potyczek z serwisantami, sklepem naginającym wszelkie procedury prawne i nabijającym klienta w butelkę patrząc prosto w oczy... Długo by można dyskutować. Miałem dawniej d70, D300 i zero problemów, dziś widać jest inaczej. To nie ten wątek-wiem, ale matryca nikona vs canon to przepaść. Kurcze nie wiem czy nie zaryzykowałbym z D800.Dziś na prawdę sam nie wiem... A serwis Canon-ostateczność. Rynek foto niestety bazuje na prawnej niemocy klienta w egzekwowaniu swoich praw i niesamowitym marketingu. Skoro można ludziom sprzedaż g...ze świadomością, że i tak nie wyegzekwują swoich praw to czemu nie? Nowoczesne złodziejstwo pod przykrywką sprzedaży. Tak wynika z moich doświadczeń.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 11-03-2014 o 12:46

Domyślnie

zaix napisz proszę na czym polega ta przepaść w matrycach.

Domyślnie

zaix:

Widziałem wątek Twój i mr Trzcianki na canon board. Jakoś dziwnie ucichło po wielkim szaleństwie.

Skoro ten 5d mk3 tak pięknie się rozjeżdża, po co się tym katować? Opyl to jakiemuś filmowcowi i zacznij robić zdjęcia innym korpusem. Kijem rzeki nie zawrócisz.

Domyślnie

Aparat D800 kupiłem około czterech miesięcy temu z niemieckiej dystrybucji,przebieg około 10000.Zaobserwowałem od kilku dni dziwną rzecz,gdy mam zapiętą i włączoną lampę Metz50 jest straszny FF, mikroregulację muszę ustawić na -20. Gdy lampę wyłączę regulacja na 0,tak samo jak w dzień i jest w punkt.Co najdziwniejsze z lampą tak się dzieje jak autofokus mam stały,a gdy zmienię na ciągły trafia w punkt mikreregulacja na 0. Obiektyw to N24-70 2.8, sprawdzane na ogniskowej 70 F2.8 z odległości do 5 metrów.Światełko AF w body wyłączone jak i włączone,wspomaganie w lampie zaklejone jak i ze wspomaganiem.Czy to wina lampy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    zaix:

Widziałem wątek Twój i mr Trzcianki na canon board. Jakoś dziwnie ucichło po wielkim szaleństwie.
    No wlasnie ostatni wpis 07.07.2013, czyzby "epidemia" opanowana?
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie D800 Af

Cytat Zamieszczone przez tomgol Zobacz posta
    zaix napisz proszę na czym polega ta przepaść w matrycach.

Cienie. Dla kogos kto mocniej pracuje na plikach matryce Canona nie domagają. Tam nie ma informacji. Mało miejsca na błędy. HDR z jednego pliku odpada. Ratunek niedoświetleń-odpada. Tak samo jak bardziej kreatywne wykorzystanie plików, ale to oczywiście konretna potrzeba.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 11-03-2014 o 13:42

Strona 187 z 239 PierwszyPierwszy ... 87137177185186187188189197237 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów