Witku ty focisz jasnymi szkłami więc problemy z af będą widoczne natychmiast - ile masz na liczniku klatek?
Szukaj
Witku ty focisz jasnymi szkłami więc problemy z af będą widoczne natychmiast - ile masz na liczniku klatek?
Jestem szumofobem. S50F1.4A
W canonie jak ustawiłem raz mikroregulacje AF dla 4 szkieł w rozrzucie od -4 do +11 to trafiał idealnie przez 120 tys klatek (*jak na możliwości AF 5D mkII)
Zdam raport po powrocie moich D800 z serwisu - zobaczymy czy będę z tymi body jeszcze w maju ..
lovestorymakers.com
ciekawy jestem jak to wygląda z D800E
Tak samo - tyle że D800E jest mniej w obiegu![]()
lovestorymakers.com
W koncu wzialem mojego D800 (seria 609XXX) w rece i okazalo sie, ze w slabych warunkach oswietleniowych (w dobrych nie spr.), z obiektywem 16-35 na f/4, srodkowy punkt trafia jak trzeba, a lewy i prawy w ogole - potwierdza ostrosc, ale jej tam nie ma.
Nie wiem, czy jej sens sprawdzac z 50/1.8, skoro to wychodzi juz przy f/4?
Czytajac wpisy, ze body po powrocie z serwisu bylo w takim stanie, jak przed (a czasem i gorszym), nie wiem, czy warto je wysylac (podejrzewam, ze do Niemiec, bo zakup od kolegi Nowart) - ktos cos podpowie?
Ostatnio edytowane przez JED ; 27-02-2014 o 11:08
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
Przecież boczne są liniowymi czynnikami wiec nie można wymagać tego co zrobi krzyżowy, czyli centralne punkty
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Skontaktuj się z nami