Close

Strona 165 z 228 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 641 do 1 650 z 2387

Wątek: D800 Af

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FttSniper Zobacz posta
    (...) D4 za drogi a D700 i D3 jest dla mnie nie do ogarnięcia z barwami - po prostu nie umiem opanować rawów z tych body w LR
    poproś o obróbkę żonę, kobiety podobno mają inne widzenie kolorów

Domyślnie

Ja bym określił zniesmaczenie po pewnych nadziejach...
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Jacek - a nie rozumiesz że moze być tak że pewne opcje/zalety D800 "na starcie" były przekonujące?
    Niestety realia pokazały że wady są zbyt duze- na tyle duże że nastąpiło przewartościowanie pewnych priorytetów ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Jacek - a nie rozumiesz że moze być tak że pewne opcje/zalety D800 "na starcie" były przekonujące?
    Niestety realia pokazały że wady są zbyt duze- na tyle duże że nastąpiło przewartościowanie pewnych priorytetów ?
    Dokładnie........ nie ukrywam, że 36Mpix z D800 to czysta rozkosz. Niestety z powodu niewydolności sprzętu (w moim przypadku AF po pewnym czasie) oraz niepoważnego podejścia do naprawy przez serwis, zostałem zmuszony zakupić body dające jak dla mnie sporo gorszą jakość obrazu (ale z sprawnym AF jak dotychczas ).
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Kuźwa ... nie stać mnie na zmianę systemu - tym bardziej że canon ma gorsze matryce...
    800 - super rozdzielczość i super AF ale problematyczny
    610 - gorszy ale może lepszy AF (paranoja prawda?) i gorsza ergonomia

Domyślnie

Tak. Nie powinno się jednak kupować sprzętu na wyrost. Jesli starcza 16 czy 24 mpx to po co sie pchać w 36 Mpx i tylko 4 fps.
    Jesli "pancerność" bezlusterkowców wystarcza, to powinno wystarczyć body D610 (niektórz pisza, ze to plastik - ja tego nie rozumiem - to body wydaje się pancerne jak D800, zwarte), to samo dotyczy kwestii AF i szybkości jego działania, które w bezlusterkowcach błyskawiczne nie jest. Jesli jest, to w aparatach z małymi matrycami, ale to ze względu na to, że mają większa GO.
    Ja bardzo często przy poradach dotyczących kupna sugeruje, że body i fotograf powinny być "z tej samej półki". Nie bardzo jest sens by ktoś mający kompakt przechodził na FX. Bo dostaje gorsze wysycenie koloru (ustawienia fabryczne kompaktu), bo ma kłopot z nie trafianiem AF itd itd. Trzeba mieć wiedzę, przechodzenie na wiekszy format klatki i bardziej profesjonalny sprzet wielu osobom stwarza problemy (przez braki w ich wiedzy - chodzi o konfiguracje body, obsługę itd).
    To nie są wnioski z tego co czytam na forum, tylko ze spotkań z ludźmi którzy są na kursach i szkoleniach.

(nie pisze więc tego postu pod kątem FttSniper, który wczesniej miał FF, to są ogólne spostrzeżenia)
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-03-2014 o 23:33
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    to samo dotyczy kwestii AF i szybkości jego działania, które w bezlusterkowcach błyskawiczne nie jest.
    Tylko jeśli chodzi o AF-C, bo w AF-S to bezlusterkowce dawno temu pokonały (jeśli chodzi o szybkość i o precyzję) lustra... nawet te najlepsze/najdroższe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Tylko jeśli chodzi o AF-C, bo w AF-S to bezlusterkowce dawno temu pokonały (jeśli chodzi o szybkość i o precyzję) lustra... nawet te najlepsze/najdroższe.
    Precyzja może tak, ale szybkość to wątpię. Które bezlusterkowce według ciebie mają taki dobry AF ?

Domyślnie

Jaki bezlusterkowiec (wielkość matrycy) z jakim szkłem pokonał D300s z Nikkorem 24-70/2.8 ?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Panasonic GH2. A obecnie nowsze Panasy, Olek E-M1.......... to są rakiety. Serio. Dodatkowo ustawiają ostrość tam gdzie poddaje się nawet 6D na środkowym czujniku. Oczywiście cały czas mowa o AF-S. W AF-C bezlustra nadal leżą i kwoczą

[dopisane] Żeby nie było -sprawdzałem osobiście. Nawet niedawno Kto nie wierzy niech najlepiej sam sprawdzi.

[dopisane2] Szkło: O45 1.8 i O75 1.8 (to ostatnie vs 6D z 85 1.8 USM).

[dopisane3] Niebawem może będę miał okazję sprawdzić jak się pod tym względem spisuje A6000. Też może być ciekawie (a tu już matryca większa).
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 06-03-2014 o 00:13

Strona 165 z 228 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów