Close

Strona 215 z 239 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 141 do 2 150 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    Zaix jest mi naprawde bardzo przykro że musisz sie tak męczyć z tym 5d III, na CB mieli dość to chociaż to popoiszę sobie, co...
    Podałeś przykład wątku który był na tapecie 07-11 do 23-11-2012 roku, też przeglądam to forum i dawno nie widziałem jakiś utyskiwań ma AF
    Napisz wprost, że nie przemyślałeś zakupu i plujesz sobie w brodę, oczywiście nie można wykluczyć, że akurat to konkretne body jest uwalone... jeszcze raz bardzo mi przykro
    Body mam drugie, testowałem znacznie więcej egzemplarzy, również szkieł. Myśl co uważasz, ja swoje wiem.

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    taaaa ... podajcie jakiś link na forum Canona. Wchodzę tutaj aby poczytać o produktach firmy C tylko nazwa forum jakoś nie teges Wszędzie fanboje ... nawet tam gdzie ewidentnie miejsce nie dla nich.
    Na CB nie dopuszczą Cię na długo jak coś krytykujesz. Tam się wychwala jak się ma generalnie, z wyjątkiem do paru użytkowników. Tam większość jedzie na centralnym i wszystko zawsze jest ok z każdym korpusem i obiektywem. Mało wnikliwego podejścia, dużo zachwytów i kretyńskich odpowiedzi. Osobiście, bez względu na posiadaną markę i sprzęt, staram się być obiektywny i nie utożsamiam się z żadną z marek. Kompletnie nie zależy mi na posiadaniu jednej czy drugiej, mam do tego ogromny dystans, patrzę na działanie-nic więcej.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    @Panerai - nie wyganiajmy canonierów, nie widzę powodów.
    Witek ostatnio gdzieś napisał, że gdyby miał wybierać między 6D a Fuji X E1 to by wybrał Fuji. To jaki z niego fanboy?
    Spora liczba zwolenników "wypasionych kompaktów" albo bezlusterkowców zdaje się skutecznie pogodzi zatwardziałych canonierów czy nikoniarzy. Bo sporo z nich wybiera te inne marki. Okazuje się, że Nikon i Canon nie dają wszystkiego (bezlusterkowce tych firm mają mało entuzjastów - tak to delikatnie określę). I okazuje się, że ważniejsza się staje dobra fotografia, niż sprzęt. Od dawna uważam, że sprzet jest już wystarczająco dobry, by nie był usprawiedliwieniem dla fotografa (tzn dla jego braku umiejętności). I nagle okazuje się, że nikoniarze i canonierzy robią zdjęcia Nexami, Sony, Fuji, Panasonikiem (czy nawet Leiką itd) i juz nie uważają, że tylko jeden system N i C to słuszny wybór. Sporo aparatów ma wystarczającą jakość zdjęć, a liczy sie też wygoda itp. sprawy, marka nie jest najważniejsza.
    Fuji jest całkiem ok.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-04-2014 o 12:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Na CB nie dopuszczą Cię na długo jak coś krytykujesz. Tam się wychwala jak się ma generalnie, z wyjątkiem do paru użytkowników. Tam większość jedzie na centralnym i wszystko zawsze jest ok z każdym korpusem i obiektywem..
    Z doświadczenia potwierdzam słowa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta

Na CB nie dopuszczą Cię na długo jak coś krytykujesz.
    Nie rozumiem, przeciez krytykowales dzialanie AF w swoim 5DM3 w watku na CB i co chyba nikt Cie za to nie ukaral/zbanowal (nie wiem co to znaczy: "nie dopuszcza na dlugo").
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

CB się zmieniło z dniem kiedy canon wypuścił nowe 5D III, i dopiero po tym ludziki zobaczyli że można mieć inny AF niż tylko składający się z punktu centralnego, a wcześniej nie daj... powiedzieć cos na 5D,
    przyznaje że 5d III miał kłopocik z AF, ale przy kolejnej wersji softu kłopocik ucichł
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Po 2 miesiacach w koncu udalo sie ale niestety nie po "dobroci", dopiero po kilku tzw chamskich rozmowach naprawili. Pomimo, ze aparat byl wyslany z zastzrezeniem, ze maja nic juz nie dotykac tylko stwierdzic czy nadaje sie do wymiany, po 4 nieudanych probach naprawy AF, Servis stwierdzil, ze nie nadjae sie, bo dziala dobrze. Jak wrocil okazalo sie, ze rzeczywiscie dziala dobrze. W bajke, ze nic nie ruszali nie wierze, z kolei wierze ze wczesniejsze 4 x nic nie ruszali.
    NIe wiem co zrobili, wczesniej robili adjustmant Af, wymienili jaks uszczelke. Teraz ostrzy blyskawicznie, happy days. Choc nie mam do niego juz zaufania i idzie na sprzedaz.
    Fejsbuk Darek Novak

Domyślnie

SligoDarek Wiec jednak af w d800 da sie naprawic, pytam gdyz moge miec d800 po atrakcyjnej cenie, jednak kupujac swiadomie z problemem af z lewej strony?

Domyślnie

Tak, ale ja bym juz nie kupil d800. nie wszystkie pewnie maja wade, nie wszyscy tez o niej wiedza pewnie bo jesli ona ujawnia sie po 20-30 tys klatek to u przecietnego uzytkownika moze sie objawic po 5 latach
    Fejsbuk Darek Novak

Domyślnie

Moderatorze szanowny - posprzątaj pan proszę te kilka stron gówno burzy o ilości zdjęć jaką może wykonać amator! Pany, tu jest wątek o AF a ile kto zrobi/nie zrobi zdjęć to za przeproszeniem... no może z szacunku nie napiszę

Domyślnie

Poszło do piachu ostatnie 48 postów.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Sz.P Forumowicze - jak rozumiem, w niektórych Nikonach D 800 ujawnia się pewna wada. Jeśli ktoś ma "wtyki" w serwisie Nikona będę wdzięczny za ustalenie jakiż to słaby element powoduje, że pada AF i wymaga serwisowania oraz ile taka impreza kosztuje ? Pytam na zaś co by odłożyć kasę na czarną godzinę Śmigają do serwisu roczne Mercedesy Toyoty, Superby ... śmignę i ja jeśli kiedyś będzie trzeba. Jak na razie NIC nie daje tak pięknego obrazka jak matryca 36 mpx z D 800 i tej wersji będę się trzymał.

PS. Nie współpracuję z firmą N, nie otrzymuję wynagrodzenia ani gratisów od firmy N za pisanie jaki to D 800 jest świetny
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-05-2014 o 14:47
    Panerai vel Eliot Capone

Strona 215 z 239 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów