na YT DigitallRev TV też pozytywnie ocenił D7000![]()
Szukaj
na YT DigitallRev TV też pozytywnie ocenił D7000![]()
Hmmm... a porównywałeś trendy np. z rokiem 2012 kiedy była ostatnio robiona ankieta? Choć ankieta za 2014 rok nie jest jeszcze zamknięta to tendencja jasno pokazuje, co się dzieje z "legendarnym" D90...
W 2012 roku D90 używały 222 osoby (25.03% głosujących).
W 2014 roku D90 używa... 55 osób (15.85% głosujących).
Nikon
Dziwi mnie, że ludzie pytają o D7k nie zadając sobie trudu wniknięcia w temat samodzielnie. Trzeba bujać w chmurach by mieć nadzieję, na poprawne działanie tej konstrukcji...
D90-ką wciąż da się robić dobre zdjęca.
Każdym aparatem da się zrobić dobre zdjęcia
Trendy, gdyby się ich trzymać to trzeba by kupić najnowszego Iphona bo w tej chwili ma najlepszy trend wznoszący na Flickerze(ewentualnie 5tkę bez s bo ta króluje w rankingu) <<klik>> Kolega tylko stwierdził fakt, że wg nikoniarzowej ankiety d90 jest sprzętem najbardziej popularnym co w cale nie jest tożsame z tym, że jest najlepszym. Tu nie ma o czym dyskutować, liczby mówią same za siebie i tylko tak należy odczytywać ankietę bo nie ma w niej informacji, który aparat jest najlepszy i dlaczego. Pod względem obrazka D90 odstaje już od całej masy mniej zaawansowanych lustrzanek i to też jest fakt(pomijam jak bardzo, rzecz subiektywna i zależna od wielu czynników). Poza tym nie sądzę żeby kolega zgera miał uczulenie na D5100, bo go ma(przynajmniej w stopce). A o czym mówi trend spadający? O tym, że stary sprzęt jest wypierany przez nowy, wielkie odkrycieBardziej zastanawiające jest to jak taki szmelc jak D90 utrzymuje się tyle lat na rynku.
Sam mam D90 i gdybym miał wybierać między nim a D7000 to bez wątpienia wybrałbym tego drugiego bo moim zdaniem aparat ten ma na tę chwilę świetny stosunek jakości do ceny. Pisząc to jakoś nie widzę siebie w szeregach bujających w obłokach.
A D7000 nie?
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 29-01-2014 o 13:10
Ostatnio edytowane przez TJD ; 29-01-2014 o 13:59
TJD
Z50 | N16-50/3.5-6.3 | V85/1.8 | V23/1.4 | FTZ [S17-50/2.8 | N50/1.8G AF-S | N35/1.8G AF-S] | M42 [Industar 61 L/Z]
Czy ktoś z piejących tu pieśni na cześć działającego idealnie d7000 jest w stanie mi zagwarantować, że jak kupie d7000 i w ciągu roku wystąpią mi z nim problemy, to zwróci mi kasę?
Jeśli nie, to znaczy że jego gwarancje są o kant tyłka potłuc.
Będę powtarzał do końca: są ludzie którzy np wad AF nie odnajdą w d7000. Mam koleżankę z bezproblemowym d7000. Robi nim krajobrazy, fishem albo uwa, najmniej na f/8. Tu sie nie da AFem nie trafić.
Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 31-01-2014 o 13:31 Powód: poprawiona 1/3 tego co powinno być poprawione. "nie kaleczyć polska mowa, bo to grzecha narodowa"
Trochę moich zdjęć
http://johnywalker24.blogspot.com
Skontaktuj się z nami