Close

Strona 54 z 57 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 566

Wątek: D90 czy D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mizuno82 Zobacz posta
    czy kupując teraz d7000 można być pewnym ze nie bedzie problemów z AF itd? czy od jakiegoś numeru serii produkują już w pełni sprawne egzemplarze. ?
    Tego nigdy nie mozesz byc pewnym.

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

ja kupiłem ostatnio i jest wszystko dobrze
    NIKON

Domyślnie

zdecydowanie d7000 zostałem posiadaczem d7000 dosłowni wczoraj i jestem naprawdę miło zaskoczony. żadnych problemów z AF, bardzo przyjemny w obsłudze. gabarytowo praktycznie taki sam jak d90 więc trzeba mieć dłonie większe niż bardzo małe.
    D7000 | D40x | sb-700 | S18-50 2.8 ex macro| N35 1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasz81 Zobacz posta
    zdecydowanie d7000 zostałem posiadaczem d7000 dosłowni wczoraj i jestem naprawdę miło zaskoczony. żadnych problemów z AF ...................
    A skąd masz pewność , że z AF WSZYSTKO ok ; czyżbyś zdążył zrobić już jakiś choćby prosty test na jego sprawność w niesprzyjających warunkach oświetleniowych ?
    Nie piszę tego złośliwie ; ciekaw jestem po prostu na jakiej podstawie wygłaszasz tak jednoznaczną opinię po 24 h posiadania puchy ; czy to aby nie impulsywny wpis powstały pod wpływem euforii wynikającej z nabycia nowego sprzętu ?

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Problem AF w amatorskich puszkach w jakimś stopniu zawsze występuje, przyczyną są zła kalibracja puszki lub szkła, użyty moduł który jest podatny na rodzaj światła itp.
    Większość użytkowników zestawu z kitem takich problemów nawet nie zauważy, dla większości pojęcie BF, FF nic kompletnie nie znaczy, nie szukają dziury w całym bo nie wiedzą czego szukać.
    Nie wszyscy czytają forum, nawet jeśli ich sprzęt ma jakieś problemy oni o tym nie wiedzą, przez to są chyba zdrowsi.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    ................
    Czy to napisałeś do mnie ? Jeśli tak to dziwię Ci się bo powinieneś już wiedzieć , że mi takich rzeczy nie trzeba wyjaśniać ........

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Czy to napisałeś do mnie ? Jeśli tak to dziwię Ci się bo powinieneś już wiedzieć , że mi takich rzeczy nie trzeba wyjaśniać ........
    Przecież nie cytowałem Twojej wypowiedzi, wypowiedź raczej ogólna, miałem na myśli tych którzy twierdzą że ich puszka w dwa dni po zakupie nie ma żadnych problemów a nie napisali jakie testy na poparcie tej tezy wykonali.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Przecież nie cytowałem Twojej wypowiedzi, wypowiedź raczej ogólna, miałem na myśli tych którzy twierdzą że ich puszka w dwa dni po zakupie nie ma żadnych problemów a nie napisali jakie testy na poparcie tej tezy wykonali.
    ok , nieopatrznie Twoją wypowiedź zrozumiałem

Domyślnie

Problem AF w amatorskich puszkach w jakimś stopniu zawsze występuje, przyczyną są zła kalibracja puszki lub szkła, użyty moduł który jest podatny na rodzaj światła itp.
    Większość użytkowników zestawu z kitem takich problemów nawet nie zauważy, dla większości pojęcie BF, FF nic kompletnie nie znaczy, nie szukają dziury w całym bo nie wiedzą czego szukać.
    Nie wszyscy czytają forum, nawet jeśli ich sprzęt ma jakieś problemy oni o tym nie wiedzą, przez to są chyba zdrowsi.
    Nie tylko w amatorskich puszkach

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

Problem d7000 ma, a d90 nie ma. Co doskonale widzimy po ich cenach.
    Nowe d7000 już za 2400, a d90 za 1800.
    Gdyby oba działały tak samo sprawnie, nikt by nie kupił d90.
    Osobiście kusi mnie wysokie iso z d7000, ale również bardzo bym sobie cenił gdyby af działał idealnie, ale niestety tak nie jest.
    D7000 działa idealnie ogromnej rzeszy ludzi którzy nigdy z niego kita nie odkleją. 18-105 ma tak dużą głębie ostrości ze cięzko jakikolwiek błąd dostrzec.
    A ja niestety chciałbym robić w ciężkich warunkach, wiec iso6400 i f/1,8, a w takiej konfiguracji już musi być sprzęt sprawny ;-(
    Dlatego wciąż czekam ze zmianą puszki
    Trochę moich zdjęć
    http://johnywalker24.blogspot.com

Strona 54 z 57 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów