Close

Strona 55 z 57 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 566

Wątek: D90 czy D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johnywalker Zobacz posta
    Problem d7000 ma, a d90 nie ma. Co doskonale widzimy po ich cenach.
    Nowe d7000 już za 2400, a d90 za 1800.
    Gdyby oba działały tak samo sprawnie, nikt by nie kupił d90.
    Osobiście kusi mnie wysokie iso z d7000, ale również bardzo bym sobie cenił gdyby af działał idealnie, ale niestety tak nie jest.
    D7000 działa idealnie ogromnej rzeszy ludzi którzy nigdy z niego kita nie odkleją. 18-105 ma tak dużą głębie ostrości ze cięzko jakikolwiek błąd dostrzec.
    A ja niestety chciałbym robić w ciężkich warunkach, wiec iso6400 i f/1,8, a w takiej konfiguracji już musi być sprzęt sprawny ;-(
    Dlatego wciąż czekam ze zmianą puszki
    Pitolenie. Nie mozna tez brnac w skrajnosc i twierdzic ze kazde d7k ma problem tylko go nie widac z kitem. Jak sobie przypomniesz posty fatmana tam byl cholerny backofus (losowo tydzien dzialal poprawnie potem znowmcos sie przestawialo) ze nawet z kitem byl bardzo widoczny. Moim zdaniem problem realny jest w jakims odsetku sztuk ale za to bardzo rozdmuchany na forum.

Domyślnie

Obserwuję te dyskusje od dawna i dodam coś od siebie.Jako posiadacz d7000 od kilku lat,z początku produkcji, stwierdzam że puszka jest super jeśli się umie z nią obchodzić .Jakość obrazka jest super do całkiem dużych wydruków ,af w mojej puszce trafia tam gdzie chcę chyba że sam spapram robotę. Myślę że każdy aparat wymaga pewnego wyczucia ,poznania go i trzeba na to trochę czasu. Podpinałem różne szkła ;sigmy 70-200 2,8 ,50 1,4,tamrona 17-50 2,8 i jestem bardzo zadowolony z celności i szybkości af. Tak więc gdy po raz kolejny słyszę jaki to on jest beee to nie mogę się z tym zgodzić .Bazuję oczywiście na swoim doświadczeniu i swojej puszce...Pozdrawiam i polecam ....

Domyślnie

To już wiemy, że body D90 (przez wiele sezonów) na tutejszym forum, nic nie dorastało do pięt. W końcu przez wiele lat D90 był w oczach jego użytkowników "pro-nieśmiertelnym", ba "legendarnym", body spod znaku N, o czym mogłem tu wiele razy przeczytać. Sytuacja nagle zmieniła się jak wyszedł D7100. Teraz już tylko jednostki się jarają tym zabytkiem, który i tak MZ jest ciągle za drogi.
    Nikon

Domyślnie

jak juz nie raz pisalem ostatnio stalem przed wyborem d7000 vs d300, mialem d300 na testy dzialal ok iso wiadomo zle nie dobrze wcale ale mega lepiej w porownaniu z d200, mialem na testy d7000 doslownie na chwile, kolezanka mowila ze bf zadnego bf niema... zrobilem testy ...i co kupilem d300..a kolezanka dalej zyje z nieswiadomoscia ze ma bf i loteryjny af tak bardzo ze ojoj zyje i dalej robi zdj i jest zadowolona, z tego tez wzgledu sadze ze spora czesc uzytkownikow d7k poprostu niewie ze ma problemy z puszka tylko robia zdjecia i zyja dalej cieszac sie z obrazka jaki daje d7k

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    To już wiemy, że body D90 (przez wiele sezonów) na tutejszym forum, nic nie dorastało do pięt. W końcu przez wiele lat D90 był w oczach jego użytkowników "pro-nieśmiertelnym", ba "legendarnym", body spod znaku N, o czym mogłem tu wiele razy przeczytać. Sytuacja nagle zmieniła się jak wyszedł D7100. Teraz już tylko jednostki się jarają tym zabytkiem, który i tak MZ jest ciągle za drogi.
    Ty masz chyba uczulenie na D90, nie twierdzę że obecnie ten model jest rewelacyjny, w końcu to już szósty rok od premiery i ciągle jest w sprzedaży.
    Każdy ma prawo wyboru co kupić, nie zastanawia Cię fakt że niektórzy po zakupie D7100 wracają do D300/D300s
    potrzebują pewnego AF-u kosztem obrazka i to ich świadomy wybór.
    D700 też nie jest młodym modelem ale również jest używany, twierdzenie że wszystko co stare jest złe jest nie na miejscu.
    W ankiecie na 2014r. obecnie nadal prowadzi D90, więc jakaś cześć ludzi jeszcze go użytkuje, wyluzuj trochę, niech każdy kupuje co chce, bo Ty byś chciał wcisnąć wszystkim wspaniały D5100.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Nie mam uczulenia na żaden aparat Nikona ale... hmm... porównywanie D90 do D300/300s czy D700 to jakieś (delikatnie mówiąc) nieporozumienie...

Mogę zrozumieć tych, co np. przechodzą z powrotem z D7100 np. na D300 czy D700. Nie zrozumiem zaś tych (wątpię by się znalazła choć 1 osoba), co by zamienili D7100 z powrotem na D90. To chyba o czymś świadczy, czyż nie? Poza tym gdy zajrzysz na to, co działo się na forum np. rok temu (przed premierą D7100) a potem pół roku temu (po premierze D7100) to zobaczysz jak tego "rewelacyjnego" aparatu (D90) cała masa ludzi się wyzbywała (na rzecz np. D7100). To chyba też o czymś świadczy, czyż nie? I na koniec... hmm... jeśli chodzi o tak znienawidzony przez ciebie aparat D5100 (czyżbyś miał na niego - jak to nazywasz - uczulenie?) to on przynajmniej daje lepszy obrazek od tego "rewelacyjnego" D90, czyż nie?
    Nikon

Domyślnie

Gdyby oba działały tak samo sprawnie, nikt by nie kupił d90.
    Osobiście kusi mnie wysokie iso z d7000, ale również bardzo bym sobie cenił gdyby af działał idealnie, ale niestety tak nie jest.
    D7000 działa idealnie ogromnej rzeszy ludzi którzy nigdy z niego kita nie odkleją. 18-105 ma tak dużą głębie ostrości ze cięzko jakikolwiek błąd dostrzec.
    A ja niestety chciałbym robić w ciężkich warunkach, wiec iso6400 i f/1,8, a w takiej konfiguracji już musi być sprzęt sprawny ;-(
    Dlatego wciąż czekam ze zmianą puszki
    Chryste... czytam sobie tą dyskusję i dochodzę do wniosku, że niektórzy usilnie próbują porównywać popsute D7000 ze sprawnym D90. Oczywiście D7000, popsute z założenia być musi, bo inaczej, z góry upatrzone wnioski, można by było potłuc to tzw. kant dupy. Biada tym, którzy z powodzeniem używają sprawnych D7000 - z pewnością jeszcze nie wiedzą jak go testować i mają "przyklejonego kita" na którym gówno widać

Litości.
    TJD
    Z50 | N16-50/3.5-6.3 | V85/1.8 | V23/1.4 | FTZ [S17-50/2.8 | N50/1.8G AF-S | N35/1.8G AF-S] | M42 [Industar 61 L/Z]

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Nie mam uczulenia na żaden aparat Nikona ale... hmm... porównywanie D90 do D300/300s czy D700 to jakieś (delikatnie mówiąc) nieporozumienie...

Mogę zrozumieć tych, co np. przechodzą z powrotem z D7100 np. na D300 czy D700. Nie zrozumiem zaś tych (wątpię by się znalazła choć 1 osoba), co by zamienili D7100 z powrotem na D90. To chyba o czymś świadczy, czyż nie? Poza tym gdy zajrzysz na to, co działo się na forum np. rok temu (przed premierą D7100) a potem pół roku temu (po premierze D7100) to zobaczysz jak tego "rewelacyjnego" aparatu (D90) cała masa ludzi się wyzbywała (na rzecz np. D7100). To chyba też o czymś świadczy, czyż nie? I na koniec... hmm... jeśli chodzi o tak znienawidzony przez ciebie aparat D5100 (czyżbyś miał na niego - jak to nazywasz - uczulenie?) to on przynajmniej daje lepszy obrazek od tego "rewelacyjnego" D90, czyż nie?
    Jest pewna grupa osób dla których priorytetem jest również ergonomia ale mają ograniczony budżet.
    D7000 byłby pod każdym względem wspaniałym następcą D90 gdyby nie wspomniane problemy z autofokusem.
    Jedni podejmują ryzyko i kupują, inni się wahają, między innymi i ja, więc jaki mamy wybór, dla mnie D7100 jest za drogi a ponadto 24 megapixelowa matryca mi nie odpowiada, musiałbym również zmienić komputer.
    Jako amator zdjęcia przechowuję na dysku lub w formie odbitki 10 x 15.
    Do tego celu to matryca 5 mpx jest wystarczająca, więc jak już wcześniej wspomniałem pewna grupa ludzi ma ograniczony wybór, są też zapewne tacy którzy serii D3xxx, D5xxx nie wezmą do ręki.
    Sądzisz że cała masa ludzi wyzbywa się tylko D90, ludzie wyzbywają się każdego modelu, dla niektórych jest parcie na nowe niezależnie od tego czy im to potrzebne czy nie, w końcu kupują za swoje pieniądze.
    Jeśli ktoś dzisiaj kupuje D40, D60, D3000 to jest idiotą? nie, po prostu taką ma potrzebę.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Są ludzie co kupują D7000 nie czytając forum opinii itd.. nie zauważają problemu że mają BF, FF i chyba są zdrowsi, zanim kupiłem swoją puszkę czytałem dużo opinii polskich i zagranicznych, to tylko na Polskich forach ludzie narzekają jednym się psują drugim nie tak już jest z elektroniką i trzeba być tego świadomym, kupisz telewizor, czy radio też nie wiesz kiedy się zepsuje, teraz czekać na hejterów

Domyślnie

Optyczni jakoś mają D7000 testują na nim i nie narzekają

Strona 55 z 57 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów