Szukaj
ja kupiłem ostatnio i jest wszystko dobrze
NIKON
zdecydowanie d7000zostałem posiadaczem d7000 dosłowni wczoraj i jestem naprawdę miło zaskoczony. żadnych problemów z AF, bardzo przyjemny w obsłudze. gabarytowo praktycznie taki sam jak d90 więc trzeba mieć dłonie większe niż bardzo małe.
D7000 | D40x | sb-700 | S18-50 2.8 ex macro| N35 1.8
A skąd masz pewność , że z AF WSZYSTKO ok ; czyżbyś zdążył zrobić już jakiś choćby prosty test na jego sprawność w niesprzyjających warunkach oświetleniowych ?
Nie piszę tego złośliwie ; ciekaw jestem po prostu na jakiej podstawie wygłaszasz tak jednoznaczną opinię po 24 h posiadania puchy ; czy to aby nie impulsywny wpis powstały pod wpływem euforii wynikającej z nabycia nowego sprzętu ?
Problem AF w amatorskich puszkach w jakimś stopniu zawsze występuje, przyczyną są zła kalibracja puszki lub szkła, użyty moduł który jest podatny na rodzaj światła itp.
Większość użytkowników zestawu z kitem takich problemów nawet nie zauważy, dla większości pojęcie BF, FF nic kompletnie nie znaczy, nie szukają dziury w całym bo nie wiedzą czego szukać.
Nie wszyscy czytają forum, nawet jeśli ich sprzęt ma jakieś problemy oni o tym nie wiedzą, przez to są chyba zdrowsi.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Problem d7000 ma, a d90 nie ma. Co doskonale widzimy po ich cenach.
Nowe d7000 już za 2400, a d90 za 1800.
Gdyby oba działały tak samo sprawnie, nikt by nie kupił d90.
Osobiście kusi mnie wysokie iso z d7000, ale również bardzo bym sobie cenił gdyby af działał idealnie, ale niestety tak nie jest.
D7000 działa idealnie ogromnej rzeszy ludzi którzy nigdy z niego kita nie odkleją. 18-105 ma tak dużą głębie ostrości ze cięzko jakikolwiek błąd dostrzec.
A ja niestety chciałbym robić w ciężkich warunkach, wiec iso6400 i f/1,8, a w takiej konfiguracji już musi być sprzęt sprawny ;-(
Dlatego wciąż czekam ze zmianą puszki
Trochę moich zdjęć
http://johnywalker24.blogspot.com
Skontaktuj się z nami