Close

Strona 44 z 57 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 566

Wątek: D90 czy D7000

Domyślnie

Szanowny Panie czytając ileś tam Pana wypowiedzi odnoszę wrażenie że zawsze są one w formie na "nie"...czy jeśli mówię ..że jest jakaś tam część ludzi-fotografów którzy nie narzekają na BF mało tego umieją i chcą go wykorzystać w swojej sztuce fotografowania to jest w tym coś złego?...czy przykładem heretycznym jest to że Ci co mają BF i nie tylko potrafią z tym żyć i to zastosować...wydaje mi się w tym wypadku że prędzej dogada się metalowiec z muzykiem poważnym...trochę to dla mnie dziwne że ktoś kto fotografuje nie dopuszcza do siebie innych możliwości...zwłaszcza w tej dziedzinie...trzeba sobie dawać rade w każdych warunkach. Nie chciał bym być alfą i omegą wolę być otwartym na wszelkiego typu rozwiązania zwłaszcza w fotografii.

Proszę o nie kontynuowanie tego tematu w tym wątku schodzi on powoli na sferę prywatną i zaczyna się robić nie smaczny...chcę opuścić to forum w zgodzie i z poszanowaniem dla forumowiczów.
    Ostatnio edytowane przez easy raider ; 31-12-2012 o 19:20
    D500 |Sigma 18-35 f/1,8| Sigma 50-100 f/1,8 N105 f/2,8 micro | SB 900 SB 5000 | Man 055xpro3 |Man MxproA42W | system Cokin , WR10,LowePro Tactic450AW itp. itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez easy raider Zobacz posta
    Szanowny Panie czytając ileś tam Pana wypowiedzi odnoszę wrażenie że zawsze są one w formie na "nie"...
    I z tego wrażenia powstała tak dokładna ocena mojej osoby ? Odważne.

czy jeśli mówię ..że jest jakaś tam część ludzi-fotografów którzy nie narzekają na BF mało tego umieją i chcą go wykorzystać w swojej sztuce fotografowania to jest w tym coś złego?...
    Po prostu nie wierzę. Uwierzę jak sam przeczytam o czymś takim. Proszę mi wierzyć, nie czekam aż ktoś coś mi poda na tacy, bo przyzwyczajony już jestem do tego, że kiedy ja potrzebuję pomocy to chętnych nie ma -dlatego potrafię sobie radzić sam. Siedzę w tej tematyce długo, czytam dużo -nigdy nie czytałem tak skrajnie dziwnego tłumaczenia, dlaczego wada BF może mieć jakąkolwiek zaletę. Zwłaszcza, że dla osiągnięcia odpowiedniego efektu wystarczy być może tylko dwukrotny ruch palcem w odpowiednią stronę (przymknięcie przysłony, dzięki czemu uzyskamy ostrzejszy obraz w tle, oraz nie będziemy narażeni na BF na pierwszym planie). Z czego zdaje sobie sprawę każdy, kto ma podstawowe pojęcie o fotografii.

Proszę przy okazji się nie martwić -nie rzucę się na tych znanych fotografów "z nożem", nie wyśmieję. Skoro Szanowny Pan tak dużo moich wypowiedzi przeczytał to powinien już o tym wiedzieć, że ja nigdy czegoś takiego nie zrobiłem.

czy przykładem heretycznym jest to że Ci co mają BF i nie tylko potrafią z tym żyć i to zastosować...wydaje mi się w tym wypadku że prędzej dogada się metalowiec z muzykiem poważnym...trochę to dla mnie dziwne że ktoś kto fotografuje nie dopuszcza do siebie innych możliwości...zwłaszcza w tej dziedzinie...trzeba sobie dawać rade w każdych warunkach. Nie chciał bym być alfą i omegą wolę być otwartym na wszelkiego typu rozwiązania zwłaszcza w fotografii.
    Dopuszczam wiele możliwości, jednak jeśli przeczą zdrowemu rozsądkowi i logice, to bardzo chcę zobaczyć dowód.

[dopisane]

Masakra jakaś. Nie atakowałem bezpośrednio. Tymczasem przeczytałem na swój temat sporo bzdur i w sumie obraźliwych tekstów. Przy okazji zapytam -po co usuwanie konta, po co zmiana Piekar Śląskich na XXX ? Czyżby z analizy moich tekstów na forum, wynikało, że mogę szukać "sprawiedliwości w realnym świecie" ?
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 31-12-2012 o 19:27

Domyślnie

Mądrzejszy ten, który przestanie odpisywać, ale coś mi mówi, że nie będzie to Pan Fatman.
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Dexter88, rozczaruję cię. Niniejszym przestaję odpisywać, także w końcu poproszę o likwidację konta, bo ludzie zaczynają się bać.

Domyślnie

Błogosławieni co nie widzieli a uwierzyli...po części rozumie Pana zdziwienie....ale jeśli Pana dziwią tak proste rzeczy to jak tu mówić o czymś poważniejszym.

Czy stać Pana na odpowiednie ustosunkowanie się do mojej prośby względem nie kontynuowania rozmowy na tej płaszczyźnie? Dziękuje.
    D500 |Sigma 18-35 f/1,8| Sigma 50-100 f/1,8 N105 f/2,8 micro | SB 900 SB 5000 | Man 055xpro3 |Man MxproA42W | system Cokin , WR10,LowePro Tactic450AW itp. itd.

Domyślnie

ja już poprosiłem i myślę że Administracja podejdzie do tego należycie.

Domyślnie

to papa nie znam nikogo kto woli miec BF niż przymknąć przesłonę i chyba każdy się z tym zgodzi że po to jest właśnie regulacja owej dziurki. Oczywiście miedzy innymi. Pozdrawiam i życze miłego i szczęśliwego nowego roku

Domyślnie

Różnych hec bym się tu spodziewał ale nie tego by bać się reakcji Fatmana w realu w odpowiedzi na głupawo-sprzętowe zaczepki z forum

A swoją drogą jeśli poszedł argument stosowania BF w fotografii jako efektu pożądanego przez "wielkich" w tej dziedzinie to nie pojmuję dlaczego odmawiać podania linków do takich fotografii.
    D90, 18-105, 35/1.8G, 105/2.8VR, SB700 i ... zenit ET ze szklarnią

Domyślnie

Przekopałem cały ten temat od 1 strony do ostatniej. W sumie prawie wszystko co chcialem sie dowiedziec juz wiem, chcialem tylko zapytac o jedna rzecz co do d7000

Czy na d7000 na body jest jakis numer produkcyjny, da sie jakos okreslic czy aparat jest z poczatkowych producji ?

Domyślnie

jest, seria numer, poszukaj na forum która seria jest ok, podobno te nowe są ok.
    niby 64..... nie wiem dokładnie
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Strona 44 z 57 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów