Close

Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 145

Wątek: D300s

Domyślnie

Więcej nie potrzeba, również używam kundli i jest dobrze. A czy w przyszłości będzie dalej to żółty system czy coś z konkurencji to się jeszcze zobaczy, nikt mnie tu na siłę nie trzyma, skoro brakuje podstawowej bazy jaką jest body.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    P.s Nikon ma fajną serię tanich stałek i tego chyba nie ma w innych systemach, ale skoro od premiery d300s mija już chyba 4 czy 5 rok i następcy coś nie widać a to co jest nie pasuje to chyba nie ma co dreptać w miejscu i czekać na cud. Idealnego rozwiązania i tak się nie znajdzie. No chyba, że plotki o lutowym 7DmII się potwierdzą ( i rozbudzą na nowo nadzieję na D400 czy D9000)
    Kurde...a ja dziś kupiłem D610...D300s oczywiście ze mną zostaje. No nic, jak się pojawi następca D300s, użyszkodniki go przetestują w boju i pomarudzą na forach jaki to on jest kiepski, to swojego sprzedam i kupię D9000, czy jak tam ta cholera będzie się nazywać
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Kurde...a ja dziś kupiłem D610...
    Zadziałała na Ciebie marketingowa papka. Nie idź tą drogą. Sprzedaj jak najszybciej tego D610, bo nie będziesz myśleć podczas robienia zdjęć

...D300s oczywiście ze mną zostaje.
    Może jest dla Ciebie jeszcze jakaś nadzieja i pozostaniesz świadomym użytkownikiem
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 23-01-2014 o 16:07
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Dzięki MstrG - powiało optymizmem
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Może jest dla Ciebie jeszcze jakaś nadzieja i pozostaniesz świadomym użytkownikiem
    Jeśli była jakaś nadzieja to rozwiało ją następne zdanie.
    ... No nic, jak się pojawi następca D300s, użyszkodniki go przetestują w boju i pomarudzą na forach jaki to on jest kiepski, to swojego sprzedam i kupię D9000, czy jak tam ta cholera będzie się nazywać
    Widać parcie na nowość(choć zdroworozsądkowe bo z asekuracją)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Jeśli była jakaś nadzieja to rozwiało ją następne zdanie.
    Widać parcie na nowość
    Ale, ale. Moment. Pewnie świadomy użytkownik D300s może kupić jego następcę nadal pozostając świadomym użytkownikiem.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

(...) to swojego sprzedam i kupię D9000, czy jak tam ta cholera będzie się nazywać
    i przyznasz się za jakiś czas do błędu jaki dziś popełniłeś
    tylko pamiętaj nie pozbywaj się detrzysta, bo to dopiero będzie strata !
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Ale, ale. Moment. Świadomy użytkownik D300s może kupić jego następcę nadal pozostając świadomym użytkownikiem.
    tak jak osoba z sarkastycznym podejściem zawsze pozostanie tą samą osobą
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

.. to swojego sprzedam i kupię D9000, czy jak tam ta cholera będzie się nazywać
    I prawidłowo. Jesli będzie dla ciebie lepszy to OK.
    Jelsi body nie ma następcy to nie ma co na siłę narzekać, że kolejne body nikona jest nie takie. Czego wybitnym przykłede jest Df - strasznie dużo narzekających na body, które nie jest do nich adresowane.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

panowie technika idzie do przodu a koszta trzeba ciac co z tego ze sa swietne matryce jak aparaty musza miec wady by je zmieniac tak jak tv czy lodowki. Dla mnie d300 czy d700 bylo z okresu kiedy nikon stawial jeszcze wzglednie na jakosc, wielu z uzytkownikow d300(s) nie chce fx nawet taniego bo im poprostu to nie jest potrzebne potrzebuja konia roboczego wola dx z powodu np repotereki ale nie slubnej tylko normalnej ulicznej czy innych mniej badz bardziej waznych powodow chcieli by pro dx, ale go niema i niewiadomo kiedy sie zjawi. Mnie osobiscie nie stac na to by body bylo ciagle w serwisie chodzi o d7000 a d7100 jest za drogie wiec wybor byl oczywisty, dla mnie po przesiadce z d200 mam w koncu pl menu normalny ekran 3cale bo ten w d200 to padaczkowaty byl, wizjer tez jakby minimalnie lepsiejszy, funkcjonalnosc zwlaszcza mikrokalibracja spowodowala ze tokina moja z bf z sb900 nagle zaczyna trafiac, szybkosc af zadziwia, wiec jak dla amatora co uzywa glownie do portrtu szkiel manualnych i szeroki kat na imprezy to bajka, ale pewnie wolal bym pewnie d7000 zwlaszcza ze cenowo jest teraz mega atrakcyjny ale ma wady z ktorych niemoge sobie pozwolic... af.

mam kolezanke ktora robi sesje nawet za kase i coz inna znajoma zrobila u niej sesje, z racji iz sie dobrze znamy pokazala mi te zdj..i co sie okazuje mimo lekkiego przykmniecia 18-105 ostrosc na zdj a to na uchu a to gdzies w tle itd...kolezanka srednio zadowolona z uslug pani fotograf i w sumie sie nie dziwie skoro ostrosc nagle jest nie tam gdzie byc powinna...chociaz sama pani fotograf twierdzi ze wszystko z body jest ok... no coz ja z 50 zdj ktore obejrzalem z sesji ok 60 % af byl niestety pod postacia BF i z tego tez powodu niestety zrezygnowalem z d7000 i co mi pozostalo do wyboru z nikona? d300 ew s ale duza kwota doplaty a dla mnie te pare dodatkow to troszke za duzo by doplacac 600 zl

Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów